Διατροφή

Τέσσερις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού

Τέσσερις θεραπευτικές ιδιότητες του μελιού
Χειμώνιασε για τα καλά και η κατανάλωση μελιού αποτελεί την ιδανική επιλογή για τα ροφήματά μας για να μαλακώσει το λαιμό μας, αλλά δεν είναι αυτός ο μοναδικός τρόπος που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές υπερτροφές που βρίσκεται σε κάθε σπίτι και χαρίζει νοστιμιά σε φαγητά και ροφήματα. Δείτε […]

Χειμώνιασε για τα καλά και η κατανάλωση μελιού αποτελεί την ιδανική επιλογή για τα ροφήματά μας για να μαλακώσει το λαιμό μας, αλλά δεν είναι αυτός ο μοναδικός τρόπος που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές υπερτροφές που βρίσκεται σε κάθε σπίτι και χαρίζει νοστιμιά σε φαγητά και ροφήματα. Δείτε τα πιο σημαντικά οφέλη του και βάλτε το στη διατροφή σας, υπολογίζοντας πάντα πως μια κουταλιά αποδίδει περίπου 65 θερμίδες.

1. Έγκαυμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι αν καείτε και το αποτέλεσμα θα είναι θεαματικό. Δρα ως αντιβακτηριακό και ηρεμεί το δέρμα. Απλώστε ένα παχύ στρώμα μελιού στο έγκαυμα και αφήστε το να δράσει. Φυσικά αν πρόκειται για σοβαρό έγκαυμα δεν αρκεί το μέλι και πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως τον γιατρό σας.

2. Καταπολέμηση ακμής

Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του μελιού συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ακμής. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση μελιού στο πρόσωπό σας, όπως κάνετε με τη μάσκα προσώπου. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3. Ενίσχυση πεπτικού

Το μέλι είναι πολύ ευεργετικό για το πεπτικό σύστημα. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητές του, εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και βοηθά στις μυϊκές συσπάσεις του εντέρου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσκοιλιότητα.

4. Κάνει καλό στην καρδιά

Η συχνή κατανάλωση μελιού ενδέχεται να έχει θετική επίδραση και σε παράγοντες που σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως συμβάλλει στη μείωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης και έχει μια σχετική επίδραση στη γλυκόζη του αίματος, την ινσουλίνη και τα επίπεδα λιπιδίων σε σχέση με τη γλυκόζη ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία.