Διατροφή

Τα απόλυτα καλοκαιρινά κοκτέιλ, πώς θα τα φτιάξετε

Τα απόλυτα καλοκαιρινά κοκτέιλ, πώς θα τα φτιάξετε
Αν σας αρέσουν τα δροσερά κοκτέιλ αλλά δεν ξέρετε να τα φτιάχνετε στο σπίτι, σας δείχνουμε τον τρόπο που μπορείτε να το κάνετε με πολύ απλό τρόπο. Απλά φροντίστε να προμηθευτείτε τα υλικά, προσθέστε καλή διάθεση και μέσα σε μερικά λεπτά απολαύστε δύο ξεχωριστές γεύσεις είτε μόνοι σας είτε με παρέα στην ηρεμία του μπαλκονιού […]

Αν σας αρέσουν τα δροσερά κοκτέιλ αλλά δεν ξέρετε να τα φτιάχνετε στο σπίτι, σας δείχνουμε τον τρόπο που μπορείτε να το κάνετε με πολύ απλό τρόπο. Απλά φροντίστε να προμηθευτείτε τα υλικά, προσθέστε καλή διάθεση και μέσα σε μερικά λεπτά απολαύστε δύο ξεχωριστές γεύσεις είτε μόνοι σας είτε με παρέα στην ηρεμία του μπαλκονιού σας!

Το πρώτο κοκτέιλ που σας προτείνουμε αποτελεί την καλοκαιρινή εκδοχή, της αγαπημένης σε πολλούς, μαργαρίτας. Μαργαρίτα με μάνγκο συγκεκριμένα. Θα χρειαστείτε τεκίλα, λικέρ πορτοκαλιού, lime, κόκκινη καυτερή πιπεριά και πολτοποιημένο μάνγκο. Τις ποσότητες τις καθορίζετε εσείς ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλετε να είναι η γεύση του κοκτέιλ σας. Λίγη ή περισσότερη τεκίλα, αυτό θα το αποφασίσετε ακολουθώντας την όρεξη σας τη συγκεκριμένη στιγμή.

Ρίξτε όλα τα υλικά μέσα σ’ένα σέικερ, προσθέστε παγάκια και ανακινήστε το δυνατά για αρκετά λεπτά. Το κοκτέιλ μαργαρίτα με μάνγκο είναι έτοιμο, σερβίρεται σε κολονάτο ποτήρι με αλατισμένο χείλος, όπου προσθέτετε και μερικά κομμάτια κόκκινης πιπεριάς για γαρνιτούρα.

Ένα ακόμη δροσιστικό κοκτέιλ που μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα, απόλυτα καλοκαιρινό με γλυκόξινη γεύση που θα σας απογειώσει. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε τζιν, χυμό από γκρέιπφρουτ, χυμό lime, aperolκαι σιρόπι. Ισχύει κι εδώ ότι και στο προηγούμενο κοκτέιλ, προσαρμόζετε τις ποσότητες ανάλογα με το ποια γεύση θέλετε να υπερισχύει και πόσο δυνατό το επιθυμείτε.

Βάζετε τα υλικά στο σέικερ, προσθέστε αρκετά παγάκια και κουνήστε καλά το περιεχόμενο. Εδώ θα χρειαστείτε ένα χαμηλό ποτήρι το χείλος του οποίου θα το έχετε καλύψει με ζάχαρη.

Ο τρόπος που το πετυχαίνουμε αυτό είναι εξίσου απλός, σε μία επίπεδη επιφάνεια, σε χαρτί κουζίνας ή σ’ένα ρηχό πιάτο ρίχνουμε ζάχαρη, βρέχουμε το ποτήρι και ακουμπάμε τα χείλη του μπρούμυτα κι ελαφρά προς το πλάι για να κολλήσουν επάνω του οι κόκκοι της ζάχαρης ή το αλάτι, ανάλογα με το κοκτέιλ που θα φτιάξουμε.

Τέλος, για να ολοκληρώσετε το σερβίρισμα του δεύτερου κοκτέιλ που σας προτείνουμε, προσθέστε παγάκια και γαρνίρετε με ένα κλαδάκι δενδρολίβανο. Στην υγειά σας!