Διατροφή

Συνταγή μοσχάρι: Σουβλάκια Zingy teriyaki για όσους έχουν πρόβλημα με υψηλή χοληστερίνη

Συνταγή μοσχάρι: Σουβλάκια Zingy teriyaki για όσους έχουν πρόβλημα με υψηλή χοληστερίνη
Συνταγή μοσχάρι: Δοκιμάστε αυτή την συναρπαστική συνταγή με σουβλάκια Zingy teriyaki, με μια σάλτσα που αναδεικνύει μοναδικά το μοσχάρι και σας επιτρέπει να απολαύσετε μια light και καθ' όλα υγιεινή γαστριμαργική εμπειρία!

Αν ψάχνετε για ένα ελαφρύ και υγιεινό δείπνο χαμηλό σε χοληστερίνη, τότε αυτά τα Zingy teriyaki σουβλάκια είναι ακριβώς ότι ζητάτε. Είναι ένα πολύ υγιεινό γεύμα που είναι αρκετά πλούσιο σε φυλλικό οξύ, φυτικές ίνες, σίδηρο και βιταμίνη C. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του και δεν χρειάζεται αρκετό χρόνο για να είναι έτοιμο. Μην χάσετε την ευκαιρία και διαβάστε παρακάτω για να φτιάξετε αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή.

Τα συστατικά είναι λίγα και είναι τα εξής:

  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 15gr τζίντζερ σε κομμάτια ψιλοτριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • 300gr φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε μακριές, λεπτές λωρίδες

Για τη σαλάτα θα χρειαστείτε:

  • 100gr καστανό ρύζι με μακριά κόκκους
  • ⅓ αγγούρι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα φέτες
  • 100gr ραπανάκια κομμένα σε φέτες
  • 20γρ κόλιανδρο
  • 10gr φύλλα μέντας
  • 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
  • ξύσμα και χυμός 1 λάιμ
  • 25gr ανάλατα κάσιους

ΒΗΜΑ 1

Σε μια μικρή κατσαρόλα με 100ml κρύο νερό βάζουμε τη σόγια, το χυμό πορτοκαλιού, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι και τις νιφάδες τσίλι και τα αφήνουμε να βράσουν. Μαγειρέψτε για 3 με 5 λεπτά, βράζοντας δυνατά μέχρι να πήξει καλά, να γυαλίσει και να σιροπιάσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ρηχό σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.

ΒΗΜΑ 2

Περάστε το μοσχάρι σε 4 ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια. Τοποθετήστε τα στη μαρινάδα, γυρίστε τα και αλείψτε τα μέχρι να καλυφθούν καλά. Σκεπάστε τα με μεμβράνη και μαρινάρετε για 30 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3

Όσο μαρινάρεται το μοσχάρι ετοιμάστε τη σαλάτα. Μισογεμίστε ένα μέτριο τηγάνι με νερό και το αφήστε το να βράσει. Μαγειρέψτε το ρύζι για περίπου 20 λεπτά ή ακολουθήστε τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να μαλακώσει. Ξεπλύνετε σε ένα σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια στραγγίστε καλά.

ΒΗΜΑ 4

Προσθέστε το αγγούρι, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια, τον κόλιανδρο, τη μέντα, το λάδι, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και ανακατέψτε καλά και βάλτε και λίγο πιπέρι. Μοιράστε σε δύο πιάτα πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και επιπλέον μυρωδικά για γαρνίρισμα.

ΒΗΜΑ 5

Ζεσταίνετε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία και βάζετε τα σουβλάκια σε μια σχάρα πάνω από ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, κρατώντας τη μαρινάδα που περισσεύει. Ψήστε τα σουβλάκια για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε ζεστό ή κρύο με τη ρυζοσαλάτα.