Διατροφή

Μοσχάρι κιμάς: Το μοσχαρίσιο κρέας Harissa με τραγανές πατάτες είναι έτοιμο να σας σαγηνεύσει

Μοσχάρι κιμάς: Το μοσχαρίσιο κρέας Harissa με τραγανές πατάτες είναι έτοιμο να σας σαγηνεύσει

Μοσχάρι κιμάς: Tο μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά ευέλικτο και γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής σε πίτες, σε ζυμαρικά, σε συνταγές κατσαρόλας ακόμα και σε κάποια μαγειρευτά. Δημιουργήστε κρέας harissa με τραγανές πατάτες.

Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, το μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά ευέλικτο και γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής σε πίτες, σε ζυμαρικά, σε συνταγές κατσαρόλας ακόμα και σε κάποια μαγειρευτά. Αυτές οι συνταγές είναι ικανές να περιλαμβάνουν όλα τα είδη κομματιών του μοσχαρίσιου κρέατος, από τον οικονομικό κιμά μέχρι το φανταχτερό φιλέτο. Αφήστε τις πατάτες να ψηθούν στο φούρνο ενώ φτιάχνετε το μοσχαρίσιο τσίλι με το κρέας harissa, πασπαλίστε με τη φέτα και με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και έχετε έτοιμο ένα πιάτο που θα ζήλευαν ακόμα και οι vegetarian!

Kρέας harissa με τραγανές πατάτες

Αυτά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το μοσχαρίσιο κρέας harissa με τραγανές πατάτες είναι:

  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 600gr πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 400gr βρετανικό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 400gr ντομάτες σε κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας πάστα χαρίσα
  • 100gr φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​ανάμεικτο μαϊντανό, δυόσμο και κόλιανδρο

H μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο είναι η εξής:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C/180°C σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια ρηχή φόρμα ψησίματος και βάζουμε το φούρνο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας περιστασιακά. Την ίδια στιγμή, ζεσταίνουμε άλλη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και 150ml κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε. Ανακατεύουμε μέσα τη χαρίσα, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια σιγοβράζουμε απαλά για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα του βοείου κρέατος πάνω από τις πατάτες, πασπαλίζουμε πάνω από τη φέτα και στη συνέχεια ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά για να σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να φτιάξουμε τον κιμά harissa, να τον σκεπάσουμε και να τον αφήσουμε να κρυώσει για έως και 2 ημέρες. Ψήνουμε τις πατάτες, ξαναζεσταίνουμε τον κιμά και τελειώνουμε ξαναζεσταίνοντας το κρέας και τις πατάτες για 5 λεπτά και πασπαλίζοντας με φρέσκα μυρωδικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα γεμάτη βιταμίνες

Ζουμερό συκώτι με πουρέ πατάτας

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μοσχάρι με τζίντερ

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πίνετε νερό

Νερό: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια της αφυδάτωσης και κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας παίρνει το νερό που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Τα οφέλη του τσαγιού μέντας με άδειο στομάχι

Μέντα: Η κατανάλωση μέντας με άδειο στομάχι είναι ένας απλός και φυσικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια νότα ευεξίας. Από τη βελτίωση της πέψης μέχρι τη διατήρηση της αναπνοής σας φρέσκια.