Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κιμάς: Το μοσχαρίσιο κρέας Harissa με τραγανές πατάτες είναι έτοιμο να σας σαγηνεύσει

Μοσχάρι κιμάς: Το μοσχαρίσιο κρέας Harissa με τραγανές πατάτες είναι έτοιμο να σας σαγηνεύσει

Μοσχάρι κιμάς: Tο μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά ευέλικτο και γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής σε πίτες, σε ζυμαρικά, σε συνταγές κατσαρόλας ακόμα και σε κάποια μαγειρευτά. Δημιουργήστε κρέας harissa με τραγανές πατάτες.


Όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, το μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά ευέλικτο και γι’ αυτό τον λόγο μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής σε πίτες, σε ζυμαρικά, σε συνταγές κατσαρόλας ακόμα και σε κάποια μαγειρευτά. Αυτές οι συνταγές είναι ικανές να περιλαμβάνουν όλα τα είδη κομματιών του μοσχαρίσιου κρέατος, από τον οικονομικό κιμά μέχρι το φανταχτερό φιλέτο. Αφήστε τις πατάτες να ψηθούν στο φούρνο ενώ φτιάχνετε το μοσχαρίσιο τσίλι με το κρέας harissa, πασπαλίστε με τη φέτα και με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και έχετε έτοιμο ένα πιάτο που θα ζήλευαν ακόμα και οι vegetarian!

Kρέας harissa με τραγανές πατάτες

Αυτά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το μοσχαρίσιο κρέας harissa με τραγανές πατάτες είναι:

  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 600gr πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 400gr βρετανικό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 400gr ντομάτες σε κονσέρβα ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας πάστα χαρίσα
  • 100gr φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​ανάμεικτο μαϊντανό, δυόσμο και κόλιανδρο

H μέθοδος που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο είναι η εξής:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C/180°C σε πάνω κάτω αντιστάσεις. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια ρηχή φόρμα ψησίματος και βάζουμε το φούρνο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια στο ταψί και στη συνέχεια ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας περιστασιακά. Την ίδια στιγμή, ζεσταίνουμε άλλη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά και μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και 150ml κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε. Ανακατεύουμε μέσα τη χαρίσα, αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια σιγοβράζουμε απαλά για 20 λεπτά. Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα του βοείου κρέατος πάνω από τις πατάτες, πασπαλίζουμε πάνω από τη φέτα και στη συνέχεια ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά για να σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να φτιάξουμε τον κιμά harissa, να τον σκεπάσουμε και να τον αφήσουμε να κρυώσει για έως και 2 ημέρες. Ψήνουμε τις πατάτες, ξαναζεσταίνουμε τον κιμά και τελειώνουμε ξαναζεσταίνοντας το κρέας και τις πατάτες για 5 λεπτά και πασπαλίζοντας με φρέσκα μυρωδικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα γεμάτη βιταμίνες

Ζουμερό συκώτι με πουρέ πατάτας

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μοσχάρι με τζίντερ

Μοσχάρι γκούλας: Μια συνταγή του απόλυτου comfort food από τη Δανία

Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι slow cooking με σάλτσα μπάρμπεκιου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon