Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ψαρόσουπα: Μια συνταγή με άρωμα Ελλάδας για το κρύο του χειμώνα

Ψαρόσουπα: Μια συνταγή με άρωμα Ελλάδας για το κρύο του χειμώνα

Ψαρόσουπα: Τώρα που τα κρύα έχουν αρχίσει να είναι πιο έντονα, οι σούπες, μπορούν να γίνουν μία εύκολη εναλλακτική στο καθημερινό μαγείρεμα. Μία ψαρόσουπα λοιπόν, είναι ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και συνάμα ελαφρύ μεσημεριανό, αλλά και βραδινό.

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε την διατροφή σας με πρωτεΐνη, αλλά έχετε βαρεθεί, το κοτόπουλο, τα αβγά και τις ψαγμένες διατροφές με πρωτεϊνικά μιξ, σας έχουμε την λύση. Τώρα που τα κρύα έχουν αρχίσει να είναι πιο έντονα, οι σούπες, μπορούν να γίνουν μία εύκολη εναλλακτική στο καθημερινό μαγείρεμα. Μία ψαρόσουπα λοιπόν, είναι ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και συνάμα ελαφρύ μεσημεριανό, αλλά και βραδινό. Είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται εύκολα, κι αν εξαιρέσει κανείς την διαδικασία που χρειάζεται να ξεκοκαλίσουμε το ψάρι, φτιάχνεται σχεδόν μόνη της. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μια αχνιστή ψαρόσουπα είναι:


  • 2 μεγάλα ψάρια (κατά προτίμηση σφυρίδα ή κοκκινόψαρο)
  • 8 καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο χοντρό
  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 1 φλ.τσ. λάδι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαγιονέζα (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Φυλάμε τα βρασμένα κεφάλια και τις ουρές του ψαριού για διακόσμηση αν θέλουμε. Πλένουμε τα ψάρια και βγάζουμε τα λέπια τους. Έπειτα, παίρνουμε μια κατσαρόλα, τη γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό και τη βάζουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε 2 κ. γ αλάτι και τα ψάρια. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε προσεχτικά, δίχως να χαλάσουν ώστε να είναι ολόκληρα, σε μια πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί, κατά προτίμηση με ψιλό σουρωτήρι, σε ένα βαθύ μπολ. Έπειτα καθαρίζουμε τη κατσαρόλα, προσέχοντας μη μείνουν υπολείμματα από τα κόκαλα του ψαριού και ξαναρίχνουμε το ζουμί μέσα στη κατσαρόλα. Μόλις βράσει το ζουμί, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Ωστόσο, ανοίγουμε τα ψάρια μας προσεκτικά, καθαρίζουμε όλα τα κόκαλα και προσέχουμε μη χαλάσουμε το σχήμα του ψαριού.

Μετά τοποθετούμε τα ψάρια στην πιατέλα και τα σκεπάζουμε με μαγιονέζα, αν θέλουμε να τα φάμε σκέτα. Βγάζουμε τα κεφάλια και τις ουρές. Παίρνουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα τα μισά λαχανικά και στολίζουμε γύρω από την πιατέλα, προσθέτοντας και λίγο λαδολέμονο. Το υπόλοιπο λαδολέμονο και τα λαχανικά τα αλέθουμε στο μούλτι και τα ρίχνουμε στο ζουμί. Προσθέτουμε πιπέρι και το χυμό από τα 2 λεμόνια και σερβίρουμε. Αν δεν θέλουμε να φάμε τα ψάρια εκτός της σούπας και θέλουμε να τα ρίξουμε μέσα στην σούπα, θα πρέπει το καθάρισμα τους να γίνει ακόμα πιο προσεκτικό και να τα κόψουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Αυτή είναι η πιο απλή, αλλά και πιο ωραία συνταγή για ψαρόσουπα. Άλλωστε τα πολλά και τα περίπλοκα, δεν είναι πάντα τόσο γευστικά!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιαουρτόπιτα… μία ασυνήθιστη επιλογή γλυκού!

Πρωτεΐνική διατροφή: Αξίζει να τη δοκιμάσετε ή όχι;

Ρόφημα με μπανάνα για μοναδική ενέργεια

Ψωμί από γιαούρτι, μια ανάλαφρη πρόταση για το Σαββατοκύριακο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon