Διατροφή

Ψαρόσουπα: Μια συνταγή με άρωμα Ελλάδας για το κρύο του χειμώνα

Ψαρόσουπα: Μια συνταγή με άρωμα Ελλάδας για το κρύο του χειμώνα

Ψαρόσουπα: Τώρα που τα κρύα έχουν αρχίσει να είναι πιο έντονα, οι σούπες, μπορούν να γίνουν μία εύκολη εναλλακτική στο καθημερινό μαγείρεμα. Μία ψαρόσουπα λοιπόν, είναι ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και συνάμα ελαφρύ μεσημεριανό, αλλά και βραδινό.

Αν θέλετε να εμπλουτίσετε την διατροφή σας με πρωτεΐνη, αλλά έχετε βαρεθεί, το κοτόπουλο, τα αβγά και τις ψαγμένες διατροφές με πρωτεϊνικά μιξ, σας έχουμε την λύση. Τώρα που τα κρύα έχουν αρχίσει να είναι πιο έντονα, οι σούπες, μπορούν να γίνουν μία εύκολη εναλλακτική στο καθημερινό μαγείρεμα. Μία ψαρόσουπα λοιπόν, είναι ιδανική επιλογή για ένα θρεπτικό και συνάμα ελαφρύ μεσημεριανό, αλλά και βραδινό. Είναι ένα φαγητό που φτιάχνεται εύκολα, κι αν εξαιρέσει κανείς την διαδικασία που χρειάζεται να ξεκοκαλίσουμε το ψάρι, φτιάχνεται σχεδόν μόνη της. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μια αχνιστή ψαρόσουπα είναι:

  • 2 μεγάλα ψάρια (κατά προτίμηση σφυρίδα ή κοκκινόψαρο)
  • 8 καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο χοντρό
  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 1 φλ.τσ. λάδι
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαγιονέζα (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής

Φυλάμε τα βρασμένα κεφάλια και τις ουρές του ψαριού για διακόσμηση αν θέλουμε. Πλένουμε τα ψάρια και βγάζουμε τα λέπια τους. Έπειτα, παίρνουμε μια κατσαρόλα, τη γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό και τη βάζουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση το νερό, ρίχνουμε 2 κ. γ αλάτι και τα ψάρια. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα βγάζουμε προσεχτικά, δίχως να χαλάσουν ώστε να είναι ολόκληρα, σε μια πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί, κατά προτίμηση με ψιλό σουρωτήρι, σε ένα βαθύ μπολ. Έπειτα καθαρίζουμε τη κατσαρόλα, προσέχοντας μη μείνουν υπολείμματα από τα κόκαλα του ψαριού και ξαναρίχνουμε το ζουμί μέσα στη κατσαρόλα. Μόλις βράσει το ζουμί, ρίχνουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Ωστόσο, ανοίγουμε τα ψάρια μας προσεκτικά, καθαρίζουμε όλα τα κόκαλα και προσέχουμε μη χαλάσουμε το σχήμα του ψαριού.

Μετά τοποθετούμε τα ψάρια στην πιατέλα και τα σκεπάζουμε με μαγιονέζα, αν θέλουμε να τα φάμε σκέτα. Βγάζουμε τα κεφάλια και τις ουρές. Παίρνουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα τα μισά λαχανικά και στολίζουμε γύρω από την πιατέλα, προσθέτοντας και λίγο λαδολέμονο. Το υπόλοιπο λαδολέμονο και τα λαχανικά τα αλέθουμε στο μούλτι και τα ρίχνουμε στο ζουμί. Προσθέτουμε πιπέρι και το χυμό από τα 2 λεμόνια και σερβίρουμε. Αν δεν θέλουμε να φάμε τα ψάρια εκτός της σούπας και θέλουμε να τα ρίξουμε μέσα στην σούπα, θα πρέπει το καθάρισμα τους να γίνει ακόμα πιο προσεκτικό και να τα κόψουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Αυτή είναι η πιο απλή, αλλά και πιο ωραία συνταγή για ψαρόσουπα. Άλλωστε τα πολλά και τα περίπλοκα, δεν είναι πάντα τόσο γευστικά!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιαουρτόπιτα… μία ασυνήθιστη επιλογή γλυκού!

Πρωτεΐνική διατροφή: Αξίζει να τη δοκιμάσετε ή όχι;

Ρόφημα με μπανάνα για μοναδική ενέργεια

Ψωμί από γιαούρτι, μια ανάλαφρη πρόταση για το Σαββατοκύριακο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Ποια είδη τροφών μπορούν να καθαρίσουν το στομάχι σας;

Στομάχι τροφές: Όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που είναι ήπιες για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια.

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry διαπίστωσε ότι η θέρμανση φυτικών ελαίων, όπως το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο, σε υψηλές θερμοκρασίες παρήγαγε υψηλά επίπεδα τοξικών ενώσεων.

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Φράουλες: Αυτό το νόστιμο φρούτο μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη ή ακόμα και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Οι φράουλες είναι μια υγιεινή επιλογή φρούτων που αξίζει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Πράσινες πιπεριές: Σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας

Πράσινες πιπεριές: Μια νόστιμη προσθήκη για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6 που περιέχει συμβάλλουν στη συνολική υγεία του πεπτικού σας συστήματος.