Διατροφή

Παράξενες μανίες διατροφής για το 2017 (ΒΙΝΤΕΟ)

healthweb.gr | Ειδήσεις όπως είναι.
Κάθε χρόνο παράγονται νέα τρόφιμα, ενώ άλλα βγαίνουν εκτός αγοράς. Μεταξύ των τροφίμων που φαίνεται ότι θα κυριαρχήσουν το 2017 – σύμφωνα με τις τάσεις – είναι τα μακαρόνια από φύκια και το νερό από κάκτο. Ζυμαρικά από φύκια Συνήθως τα φύκια τα γνωρίζαμε στην παραλία ή στο σούσι ή ακόμα και όταν σερβίρονταν τηγανητά […]

Κάθε χρόνο παράγονται νέα τρόφιμα, ενώ άλλα βγαίνουν εκτός αγοράς. Μεταξύ των τροφίμων που φαίνεται ότι θα κυριαρχήσουν το 2017 – σύμφωνα με τις τάσεις – είναι τα μακαρόνια από φύκια και το νερό από κάκτο.

Ζυμαρικά από φύκια

Συνήθως τα φύκια τα γνωρίζαμε στην παραλία ή στο σούσι ή ακόμα και όταν σερβίρονταν τηγανητά σε εξεζητημένα κινέζικα εστιατόρια ή σε εργαστήρια σε πλάκες ανάλυσης. Σήμερα, τα φύκια είναι από τα τρόφιμα που βρίσκονται ολοένα και περισσότερο στα σούπερ μάρκετ παγκοσμίως. Το επόμενο βήμα είναι να δημιουργηθούν οργανικά μακαρόνια από φύκια. Ορισμένοι αναλυτές του κλάδου προβλέπουν ότι τα φύκια θα γίνουν «superfood» του 2017, αντικαθιστώντας το κατσαρό λάχανο. Τα φύκια είναι ένα σπάνιο παράδειγμα ενός προϊόντος χωρίς τη χρήση ζωικών που είναι πλούσια σε βιταμίνη Β12 και περιέχουν πολύ ασβέστιο και σίδηρο.

Νερό από κάκτο

Το νερό κάκτου γίνεται από φραγκόσυκο κάκτου και είναι υψηλό σε περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών (ταυρίνη), ορισμένες βιταμίνες και μέταλλα. Όσον αφορά την ασφάλεια, το νερό κάκτου πρέπει πάντα να αγοράζεται από αξιόπιστη πηγή. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμική επεξεργασία πριν από την πώληση των καταναλωτών, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσουν. Όσο για τη γεύση, περιγράφεται ως “φρουτώδης”.

Σύμφωνα με τις νέες τάσεις των τροφίμων προβλέπεται ότι θα γίνει συνήθεια η σαλάτα από ψάρια και τα γιαούρτια λαχανικών αμερικανικού τύπου.  Μια τάση σε σχέση με το τυρί είναι το smorging, το οποίο κατάγεται από τη Σκανδιναβία.

Η ιδέα είναι να ανακατευτούν πολλά τυριά – γλυκά, ξινά, αλμυρά – μαζί με τα τουρσιά και άλλες ποικιλίες, προκειμένου να επιδοθεί κανείς σε μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Το παρακάτω βίντεο εξηγεί περισσότερα.