Διατροφή

Μπαγιάτεψε το ψωμί σας;Μην το πετάτε!

Μπαγιάτεψε το ψωμί σας;Μην το πετάτε!
Δεν είναι λίγες οι φορές που περισσεύει ψωμί στο σπίτι, το οποίο δεν καταναλώνεται και μπαγιατεύει. Και συνήθως δεν γνωρίζουμε τι να το κάνουμε και το πετάμε. Υπάρχουν, όμως, αρκετοί τρόποι να εκμεταλλευτούμε το μπαγιάτικο ψωμί και να δώσει πρακτικές λύσεις στην καθημερινότητα. Μπορεί να καλύψει διάφορες ανάγκες του σπιτιού αλλά και της μαγειρικής. Δείτε […]

Δεν είναι λίγες οι φορές που περισσεύει ψωμί στο σπίτι, το οποίο δεν καταναλώνεται και μπαγιατεύει. Και συνήθως δεν γνωρίζουμε τι να το κάνουμε και το πετάμε. Υπάρχουν, όμως, αρκετοί τρόποι να εκμεταλλευτούμε το μπαγιάτικο ψωμί και να δώσει πρακτικές λύσεις στην καθημερινότητα. Μπορεί να καλύψει διάφορες ανάγκες του σπιτιού αλλά και της μαγειρικής.

Δείτε μερικές λύσεις τις οποίες ούτε που θα φανταζόσασταν!

1. Λίπασμα

Αν αποξηράνετε τα ψίχουλα του ψωμιού στον φούρνο, και τα περάσετε από το blender, για να πάρουν την μορφή σκόνης, μπορούν να λειτουργήσουν σαν λίπασμα στο χώμα των φυτών σας.

2. Διατηρήστε τα λαχανικά

Με μια φέτα ξεραμένου ψωμιού στο συρτάρι των λαχανικών σας στο ψυγείο, θα απορροφηθεί η υγρασία και θα διατηρηθούν για περισσότερες μέρες φρέσκα. Ωστόσο προσέξτε μην το αφήσετε για πάνω από δυο μέρες και μουχλιάσει. 

4. Φτιάξτε μπρουσκέτες

Κόψτε το ψωμί σε φέτες πάχους ενός δακτύλου, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και λίγο σκόρδο. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι και τις ψήνετε στο γκριλ για λίγα λεπτά. Είναι έτοιμες να τις απολαύσετε παρέα με τους φίλους σας!

3. Κάντε κρουτόν

Μια από τις πιο εύκολες και συνηθισμένες συνταγές. Κάντε το ψωμί κύβους, και μαρινάρετέ το με αποξηραμένα μυρωδικά για πεντανόστιμα κρουτόν που θα συνοδεύσουν σαλάτες, σούπες σάλτσες και πολλά άλλα πιάτα.