Διατροφή

Μοσχάρι κοκκινιστό: Μια συνταγή που πετυχαίνει πάντα και σας χαρίζει απλόχερα συγχαρητήρια

Μοσχάρι κοκκινιστό: Μια συνταγή που πετυχαίνει πάντα και σας χαρίζει απλόχερα συγχαρητήρια
Μοσχάρι κοκκινιστό: Το μοσχάρι αποτελεί βασικό κομμάτι στη διατροφή μικρών και μεγάλων, χάρη στην πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και την πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων που περιέχει. Όμως ταυτόχρονα πρόκειται για ένα πολύ γευστικό κρέας, το οποίο αν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να κλέψει την παράσταση.

Και σε ποιον δεν αρέσει το κοκκινιστό κρέας; Ειδικά το μοσχάρι, αν διαλέξουμε ένα καλό κομμάτι, μπορούμε να το κάνουμε εύκολα ένα πολύ χορταστικό φαγάκι, που συνοδεύεται άνετα είτε με μακαρόνια, είτε με ρύζι είτε με πατάτες. Πολύ θρεπτικό πιάτο, που μαζί με μια σαλάτα γίνεται ένα ολοκληρωμένο γεύμα, με όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Το μοσχάρι αποτελεί βασικό κομμάτι στη διατροφή μικρών και μεγάλων, χάρη στην πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και την πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων που περιέχει. Όμως ταυτόχρονα πρόκειται για ένα πολύ γευστικό κρέας, το οποίο αν μαγειρευτεί σωστά μπορεί να κλέψει την παράσταση και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Σε αυτή την συνταγή, συνδυάζεται αρμονικά με τη γλυκύτητα της ντομάτας και με κάποιον υδατάνθρακα που ολοκληρώνει μαγευτικά το γεύμα μας.

Για να δούμε όμως τι υλικά θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 χυμό ντομάτας (κονσέρβα) ή 4 φρέσκες ντομάτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 ποτήρια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές, το βάζουμε στη χύτρα με 3 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά. Αφού βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα. Αφού τσιγαριστεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το μοσχάρι με το ζουμί που έχουμε βράσει στη χύτρα. Επιπλέον, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και το αφήνουμε μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία να τραβήξει τα ζουμιά να δέσει και να μελώσει. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να ελέγξουμε την σάλτσα.

Αυτή ήταν η συνταγή μας. Φυσικά υπάρχουν πάντοτε παραλλαγές στην αρχική συνταγή. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμβατική κατσαρόλα και όχι χύτρα ή ακόμη και μια γάστρα. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε το φαγητό με κριθαράκι, χυλοπίτες ή ακόμη και κινόα ή πλιγούρι. Ελπίζουμε ότι θα σας αρέσει και θα την ευχαριστηθείτε όσο εμείς. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!