Διατροφή

Λεμονάτες γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο

Λεμονάτες γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο
Οι γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο είναι ένα πιάτο γεμάτο απόλαυση που μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά.

Οι γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο είναι ένα πιάτο γεμάτο απόλαυση που μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά. Είναι γρήγορο, λαχταριστό και τόσο εύκολο να φτιαχτεί ώστε μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και καθημερινές βραδιές.

Υλικά

  • 500γρ γαρίδες, καθαρισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές ξερό άσπρο κρασί
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από το ένα λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο για διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και αφαιρέστε τα κεφάλια  από τις γαρίδες. Αφήστε τα  κελύφη και την ουρά ως έχουν.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει.
  4. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να γίνουν ροζ.
  5. Προσθέστε το κρασί, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
  6. Αλατίστε και πιπερώστε κατά βούληση.
  7. Σερβίρετε τις γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο στο πιάτο σας, διακοσμημένες με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό.

Αυτή η συνταγή για γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο δείπνο. Σερβίρετε τις γαρίδες με ρύζι ή πάστα και ένα φρέσκο, πολύχρωμο σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα. Απολαύστε το!