Μια νόστιμη και απολαυστική συνταγή για συνοδευτικό ή κυρίως γεύμα. Η παχύρευστη κρέμα απογειώνει τη γεύση και κάνει το πιάτο πιο χορταστικό. Αν την ετοιμάσετε για κυρίως γεύμα, μπορείτε να τη συνοδεύσετε με λαχταριστά κρουτόν ή ζεστό σκορδόψωμο.
Υλικά:
– 1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
– 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
– 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
– Φύλλα φρέσκου βασιλικού
– Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
– Ελαιόλαδο
Οδηγίες:
1.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο, σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν.
2. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις κονσέρβες ντομάτες (με τους χυμούς τους). Σπάμε τις ντομάτες με ένα κουτάλι.
3. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει. Αφήστε το να ψηθεί για περίπου 15-20 λεπτά.
4. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ εμβάπτισης για να ανακατέψετε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5. Προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
6. Σκίστε τα φύλλα φρέσκου βασιλικού και ανακατέψτε τα στη σούπα λίγο πριν το σερβίρετε.