Διατροφή

Καθαρά Δευτέρα: Εύκολη παέγια έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά

Καθαρά Δευτέρα: Εύκολη παέγια έτοιμη σε λίγα μόλις λεπτά
Καθαρά Δευτέρα: Αν προτιμάτε μία διαφορετική συνταγή θαλασσινών για την Καθαρά Δευτέρα, δημιουργήστε αυτή την γρήγορη Ισπανική συνταγή.

Φτιάξτε αυτή την εύκολη εκδοχή του παραδοσιακού ισπανικού πιάτου με θαλασσινά. Προσθέστε έξτρα υλικά, όπως chorizo και αρακά αν θέλετε.

Εύκολη παέγια

Συστατικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε καυτή καπνιστή πάπρικα και αποξηραμένο θυμάρι
  • 300 γρ ρύζι παέγια ή ριζότο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξηρό σέρι ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 400 γραμμάρια κονσέρβας ψιλοκομμένες ντομάτες με σκόρδο
  • 900 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 400 g κατεψυγμένο μείγμα θαλασσινών, αποψυγμένο
  • 1 λεμόνι, ½ χυμό, ½ κομμένο σε φέτες
  • χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαλακώνουμε για 5 λεπτά.


ΒΗΜΑ 2

Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και το ρύζι παέγια, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε το σέρι, εάν χρησιμοποιούμε. Μόλις εξατμιστεί, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ζωμό κοτόπουλου.
ΒΗΜΑ 3

Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, ακάλυπτα, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας ξανά και ξανά μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν τρυφερό και να περιβάλλεται ακόμα με λίγο υγρό.
ΒΗΜΑ 4

Ανακατεύουμε με το μείγμα θαλασσινών και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα θαλασσινά και να μαλακώσει το ρύζι. Στύβουμε πάνω από το χυμό λεμονιού, σκορπίζουμε πάνω από τον μαϊντανό και σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού.