Φτιάξτε αυτή την εύκολη εκδοχή του παραδοσιακού ισπανικού πιάτου με θαλασσινά. Προσθέστε έξτρα υλικά, όπως chorizo και αρακά αν θέλετε.
Εύκολη παέγια
Συστατικά συνταγής:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε καυτή καπνιστή πάπρικα και αποξηραμένο θυμάρι
- 300 γρ ρύζι παέγια ή ριζότο
- 3 κουταλιές της σούπας ξηρό σέρι ή λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 400 γραμμάρια κονσέρβας ψιλοκομμένες ντομάτες με σκόρδο
- 900 ml ζωμός κοτόπουλου
- 400 g κατεψυγμένο μείγμα θαλασσινών, αποψυγμένο
- 1 λεμόνι, ½ χυμό, ½ κομμένο σε φέτες
- χούφτα πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαλακώνουμε για 5 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και το ρύζι παέγια, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνουμε το σέρι, εάν χρησιμοποιούμε. Μόλις εξατμιστεί, ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον ζωμό κοτόπουλου.
ΒΗΜΑ 3
Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε, ακάλυπτα, για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας ξανά και ξανά μέχρι το ρύζι να είναι σχεδόν τρυφερό και να περιβάλλεται ακόμα με λίγο υγρό.
ΒΗΜΑ 4
Ανακατεύουμε με το μείγμα θαλασσινών και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα θαλασσινά και να μαλακώσει το ρύζι. Στύβουμε πάνω από το χυμό λεμονιού, σκορπίζουμε πάνω από τον μαϊντανό και σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού.