Διατροφή

Καλύτερη γεύση και χωρίς αλάτι…

Καλύτερη γεύση και χωρίς αλάτι…
  Το αλάτι για τους περισσότερους είναι συνώνυμο της καλύτερης γεύσης στο φαγητό τους. Η Ακαδημία Διατροφής και Δίαιτας, των ΗΠΑ, αναφέρει ότι αν θέλουμε να προσθέσουμε γεύση στο φαγητό μας μπορούμε να το κάνουμε και με άλλους τρόπους χωρίς δηλαδή την αναγκαστική πρόσθεση αλατιού. Μας προτείνει λοιπόν κάποια υγιεινά συνοδευτικά, πλούσια σε γεύση, τα […]

 

Το αλάτι για τους περισσότερους είναι συνώνυμο της καλύτερης γεύσης στο φαγητό τους. Η Ακαδημία Διατροφής και Δίαιτας, των ΗΠΑ, αναφέρει ότι αν θέλουμε να προσθέσουμε γεύση στο φαγητό μας μπορούμε να το κάνουμε και με άλλους τρόπους χωρίς δηλαδή την αναγκαστική πρόσθεση αλατιού. Μας προτείνει λοιπόν κάποια υγιεινά συνοδευτικά, πλούσια σε γεύση, τα οποία δεν θα προσθέσουν το βάρος του αλατιού στα γεύματά μας.

Συγκεκριμένα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

Καρυκεύματα και μυρωδικά χωρίς νάτριο.

Φρεσκοκομμένο σκόρδο και κρεμμύδια.

Ξίδι με γεύσεις, περιλαμβανομένου του μπαλσάμικο.

Χυμούς από εσπεριδοειδή.