Διατροφή

Η θαυματουργή μαστίχα

Η θαυματουργή μαστίχα
    Το θαυματουργό «δάκρυ» της μαστίχας, η αρωματική φυσική ρητίνη που εξάγεται από τα μαστιχόδεντρα της Χίου, από την περίοδο του 3ου αιώνα έχει πολλές χρήσεις στην καθημερινότητα μας. Η πιο γνωστή είναι η τσίχλα, το μάσημα της οποίας συμβάλλει στην καλή διατήρηση της υγείας των ούλων, στην καταπολέμηση της κακοσμίας, της ξηροστομίας και […]

 

 

Το θαυματουργό «δάκρυ» της μαστίχας, η αρωματική φυσική ρητίνη που εξάγεται από τα μαστιχόδεντρα της Χίου, από την περίοδο του 3ου αιώνα έχει πολλές χρήσεις στην καθημερινότητα μας.

Η πιο γνωστή είναι η τσίχλα, το μάσημα της οποίας συμβάλλει στην καλή διατήρηση της υγείας των ούλων, στην καταπολέμηση της κακοσμίας, της ξηροστομίας και του σχηματισμού πλάκας.

Δημοφιλές είναι επίσης και το λικέρ μαστίχας, αλλά και το γλυκό του κουταλιού γνωστό και ως «υποβρύχιο». Η μαστίχα όμως χρησιμοποιείται και στην ιατρική σε αλοιφές για εγκαύματα, για την παρασκευή επιδέσμων και ραμμάτων, καθώς επίσης και στον χώρο της ομορφιάς για την παραγωγή κρεμών, σαπουνιών κ.α.

Ακόμη, η μαστίχα ανακουφίζει το στομάχι μας, είναι αντιοξειδωτική, είναι αντιγηραντική και προστατεύει το συκώτι.