Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: μπέργκερ χωρίς κρέας

Η συνταγή της ημέρας: μπέργκερ χωρίς κρέας
Για όσους έχουν αποκλείσει το κρέας από τη διατροφή τους λόγω νηστείας για το Πάσχα, αλλά ταυτόχρονα… λιγουρεύονται τα βράδια ένα μπέργκερ, σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή (σ.σ. περιέχει αυγό και τυρί). Θα χρειαστείτε 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 3 παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση 2 σκελίδες σκόρδου 30 ml. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για […]

Για όσους έχουν αποκλείσει το κρέας από τη διατροφή τους λόγω νηστείας για το Πάσχα, αλλά ταυτόχρονα… λιγουρεύονται τα βράδια ένα μπέργκερ, σας προτείνουμε την παρακάτω συνταγή (σ.σ. περιέχει αυγό και τυρί).

Θα χρειαστείτε
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδου
30 ml. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα
2 αβγά
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
150 γρ. βρώμη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
6 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση

Πώς θα τα ετοιμάσετε…
Βάλτε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ και ψιλοκόψτε τα υλικά. Βάλτε τα στη συνέχεια σε ένα μπολ και προσθέστε το λάδι, τα αυγά και τη βρώμη. Ανακατέψτε καλά τα υλικά ώστε να αναμιχθούν. Προσθέστε τη φέτα, το βασιλικό και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη ζύμη για περίπου μισή ώρα να σταθεί. Και στη συνέχεια πλάστε σε 6 μπιφτεκάκια. Τηγανίστε, με λίγο λάδι, ή ψήστε τα μπιφτέκια, ψήστε τα ψωμάκια στην τοστιέρα και ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε το μπέργκερ σας. Μπορεί να προσθέσετε μαρούλι, ντομάτα, λάχανο κλπ και κάποια σος.