Διατροφή

Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα ουρικού οξέος

Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα ουρικού οξέος

Το ουρικό οξύ είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στις ημέρες μας που απασχολεί μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Ουσιαστικά, αν και έχουμε όλοι ουρικό οξύ στον οργανισμό μας, τα υψηλά του επίπεδα του στο αίμα σχετίζονται με την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας και λίθων στα νεφρά. Πέρα από την συμβουλή του ειδικού μας και την ανάλογη καθοδήγηση που θα μας δώσει για την μείωση των επιπέδων του συγκεκριμένου οξέως υπάρχουν και μερικές τροφές που βοηθούν ιδιαίτερα στο να μειωθεί το ουρικό οξύ στον οργανισμό μας. Φυσικά όμως, υπάρχουν και τροφές που μπορούν να χαρακτηριστούν ως και “απαγορευμένες” για κατανάλωση από ανθρώπους που πάσχουν από το συγκεκριμένο πρόβλημα οπότε καλό είναι ποτέ να μην παραλείπουμε να συμβουλευτούμε τον γιατρό πριν προχωρήσουμε στην οποιαδήποτε αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών.

Ωστόσο, σύμφωνα με μερικές έρευνες, ένα αγαπημένο σε πολλούς μπαχαρικό αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο στην συγκεκριμένη περίπτωση και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την κανέλα!

Η κανέλα μπορεί να αναστείλει έναν καταλύτη που εμπλέκεται στο σχηματισμό ουρικού οξέος στον οργανισμό μας

Μια ερευνητική ομάδα που αποτελούνταν από επιστήμονες το 2000 προχώρησε σε μια έρευνα η οποία ανέλυε την αποτελεσματικότητα των 122 παραδοσιακών κινέζικων φαρμακευτικών φυτών αναφορικά με τη θεραπεία διαταραχών που σχετίζονται με την υπερουριχαιμία. Η κανέλα, ήταν η πιο αποτελεσματική.

Πως ακριβώς λειτουργεί; Ένα συγκεκριμένο ένζυμο η οξειδάση ξανθίνης καταλύει μια αντίδραση που μετατρέπει την υποξανθίνη σε ξανθίνη η οποία με τη σειρά της μετατρέπεται σε ουρικό οξύ. Έτσι, αυτή η ερευνητική ομάδα ανέλυσε την αποτελεσματικότητα διαφόρων φυτικών εκχυλισμάτων στην αναστολή αυτού του συγκεκριμένου ενζύμου. Ο πιο αποτελεσματικός παράγοντας ήταν το μεθανολικό εκχύλισμα Cinnamomum cassia. Απέδειξαν λοιπόν ότι αναστέλλοντας την οξειδάση ξανθίνης χρησιμοποιώντας εκχύλισμα κανέλας, μπορούμε ενδεχομένως να αποτρέψουμε την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κολοκυθόσουπα ... Μία από τις πιο εύκολες συνταγές με υλικά που συμβάλλουν στην γονιμότητα

Πρωτεϊνούχες τροφές που χορταίνουν και μειώνουν το βάρος

Αποκαλυπτική μελέτη για την επίδραση της ζάχαρης στον εγκέφαλό μας

Μια νέα έρευνα μας βοηθά να ρίξουμε λίγο φως σε αυτό το θέμα, καθώς ο Michael Winterdahl από το τμήμα Κλινικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Aarhus στη Δανία και οι συνάδελφοί του εξέτασαν την επίδραση της ζάχαρης στο σύστημα ανταμοιβής στον εγκέφαλο χοίρων.

Πρωτείνούχες τροφές που χορταίνουν και μειώνουν το βάρος

Τυπικά, οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν. Επομένως, η αύξηση της κατανάλωσής τους αυξάνει τον κορεσμό και γι’ αυτό βοηθά στην απώλεια βάρους. Επίσης, καταναλώνοντας λιγότερους υδατάνθρακες, το σώμα μας μαθαίνει να καίει περισσότερο λίπος ως καύσιμο.

Αποξηραμένα Φρούτα: Λόγοι που πρέπει να τα επιλέγω

Τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα φρέσκα φρούτα και είναι ιδανικά για μεγάλες εκδρομές και ταξίδια όπου δεν υπάρχει διαθέσιμο ψυγείο.

Έχω το αίσθημα μίας μόνιμης πείνας

Πεινάω συνέχεια: Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Όταν είμαστε πεινασμένοι είναι πολύ δύσκολο να ηρεμήσουμε αυτόν τον πόθο. Δεν έχει σημασία ότι έχετε τελειώσει το πρωινό, το μεσημεριανό ή ακόμα και το δείπνο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ένα κουμπί συναγερμού ανάβει και το στο στομάχι σας σάς μεταφέρει πίσω στο ψυγείο ή στη γωνία της […]

Ποια αποξηραμένα φρούτα αξίζει να προσθέσουμε στη διατροφή μας;

Αποξηραμένα φρούτα: Τα φρούτα έχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία. Το ίδιο συμβαίνει και με όσα έχουν αποξηραθεί. Πολλά αποξηραμένα φρούτα υπάρχουν που μπορείτε να εισάγετε στη διατροφή σας. Δείτε ποια 6 αξίζει να τρώτε.

Χάστε 5 κιλά μέσα σε μια βδομάδα

Μήλα θερμίδες: Χάσε έως 5 κιλά τρώγοντας νόστιμα και υγιεινά μήλα. Δείτε το μενού με τα μήλα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στα κιλά σας μέσα σε λίγες μέρες.