Διατροφή

Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο

Δροσερή σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο
Τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, η όρεξη μας είναι συνήθως περιορισμένη και προτιμάμε δροσερά γεύματα που θα μας χορτάσουν χωρίς όμως να μας βαρύνουν το στομάχι. Η συνταγή που σας προτείνουμε, σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο, είναι από μόνη της ένα κανονικό γεύμα,  θα σας ενθουσιάσει με τις φίνες γεύσεις της και γίνεται […]

Τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες, η όρεξη μας είναι συνήθως περιορισμένη και προτιμάμε δροσερά γεύματα που θα μας χορτάσουν χωρίς όμως να μας βαρύνουν το στομάχι.

Η συνταγή που σας προτείνουμε, σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο, είναι από μόνη της ένα κανονικό γεύμα,  θα σας ενθουσιάσει με τις φίνες γεύσεις της και γίνεται μέσα σε 30 λεπτά με πολύ απλή διαδικασία. Αποτελεί την ιδανική λύση για μία πρόσκληση σε γεύμα των αγαπημένων σας φίλων, που θα φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τις μαγειρικές σας ικανότητες, χωρίς να έχει χρειαστεί να κοπιάσετε σχεδόν καθόλου.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τέσσερις μερίδες είναι 500 γραμμάρια πένες, 400 γραμμάρια καθαρισμένες και βρασμένες γαρίδες μεσαίου μεγέθους, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά, το χυμό από ενάμιση λεμόνι, μία σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο, δύο ώριμα αβοκάντο κομμένα σε μικρούς κύβους,  300 γραμμάρια ντοματίνια που θα τα έχετε κόψει ακριβώς στη μέση, ένα φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι.

Πώς θα εκτελέσετε τη συνταγή: Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά ή όσο αναγράφει η συσκευασία τους, χωρίς όμως να τις αφήσετε να μαλακώσουν πολύ. Αφού βράσουν τις κατεβάζετε από τη φωτιά και τις σουρώνετε, Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με νερό βρύσης γιατί διαφορετικά θα λασπώσουν. Τις βάζετε μέσα σ’ένα μεγάλο μπολ, περιχύνετε με το ελαιόλαδο και προσθέτετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας ελαφρά για να μη διαλυθούν και γίνουν μία σχεδόν ομοιόμορφη μάζα. Πρέπει να ξεχωρίζουν μέσα στο μπολ γιατί όπως λένε δεν αρκεί μία συνταγή μαγειρικής να είναι μόνο γευστική, πρέπει να είναι «χορταστική» και στο μάτι.

Αφού ανακατέψουμε τα υλικά προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα βασιλικού που θα έχουμε ψιλοκόψει και σερβίρουμε σε μερίδες. Συνοδέψτε το δροσερό αυτό πιάτο μ’ένα ποτήρι κρύο λευκό ξηρό κρασί και απολαύστε ένα γεύμα ελαφρύ, μοναδικά απολαυστικό και τι άλλο; Άκρως καλοκαιρινό με μία νότα εξωτική και μυρωδιά θάλασσας. Καλή σας όρεξη!