Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε τη Granola σε λίγα μόλις λεπτά

Διατροφή: Δημιουργήστε τη Granola σε λίγα μόλις λεπτά
Διατροφή: Φτιάξτε γκρανόλα με πολλά φρούτα και μια ποικιλία ξηρών καρπών. Εκτός από τη νοστιμιά του, ο συνδυασμός όλων αυτών των συστατικών θα σας δώσει την ενέργεια και την πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Αν ψάχνετε να δημιουργήσετε ένα νόστιμο και εύκολο πρωινό για εσάς και την οικογένειά σας, σας έχουμε τη λύση! Φτιάξτε γκρανόλα με πολλά φρούτα και μια ποικιλία ξηρών καρπών. Εκτός από τη νοστιμιά του, ο συνδυασμός όλων αυτών των συστατικών θα σας δώσει την ενέργεια και την πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Φτιάξτε τη δική σας Granola

Συστατικά

  • 300γρ. μείγμα κουάκερ (που περιέχει νιφάδες βρώμης, σιταριού, κριθαριού και ρυζιού), ή ένα μείγμα κουάκερ πολλαπλών κόκκων της επιλογής σας
  • 50γρ. τραγανές νιφάδες σίτου βύνης
  • 50γρ. τραγανές νιφάδες όλυρας
  • 50γρ. κάθε πεκάν, καρύδια, φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 150γρ. μεικτοί σπόροι (χρησιμοποιήσαμε μείγμα κολοκύθας, ηλίανθου)
  • 15γρ. σπόροι κάνναβης (προαιρετικά)
  • 225ml σιρόπι σφενδάμου
  • 4 κ.σ. φουντούκι ή λάδι καρύδας
  • 100γρ. αποξηραμένα μήλα, ψιλοκομμένα
  • 75γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 75γρ. αποξηραμένα κεράσια

Παρασκευή συνταγής:

  • Θερμαίνετε το φούρνο στους 160C στον αέρα. Στρώνετε δύο μεγάλα ταψιά ψησίματος (ή ένα και μαγειρεύετε σε δόσεις) με λαδόκολλα. Βάλτε το μείγμα κουάκερ και όλες τις νιφάδες, τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα μαζί.
  • Βάλτε το σιρόπι σφενδάμου και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και θερμαίνετε απαλά. Προσθέστε το μείγμα των κόκκων και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν όλα τα ξηρά υλικά – δεν μαγειρεύετε το μείγμα, απλά το επικαλύπτετε. Απλώνετε τα δημητριακά πάνω από τη λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά.

  • Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, γυρίστε τη θερμοκρασία στους 180C και στη συνέχεια επιστρέψτε στο φούρνο, αλλάζοντας το ταψί. Μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά, αλλά να προσέχετε το μείγμα. Θέλετε ένα χρυσό φρυγανισμένο μείγμα – μπορεί ακόμη και να αρχίσετε να μυρίζει καραμέλα. Μην το αφήσετε να ψηθεί παραπάνω.
  • Βγάζουμε τα ταψιά από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σπάμε τη γκρανόλα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια μας και προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Θα παραμείνει καλά σε αεροστεγές δοχείο για δύο εβδομάδες. Μπορείτε να το «ανανεώσετε» βάζοντάς τα όλα στο φούρνο ξανά για 15 λεπτά. Φάτε με γάλα ή γιαούρτι και φρέσκα φρούτα.