Διατροφή

Διατροφή άνοιξη: Βρείτε ξανά τη χαρά στο να προετοιμάζετε τα γεύματά σας

Διατροφή άνοιξη: Βρείτε ξανά τη χαρά στο να προετοιμάζετε τα γεύματά σας
Διατροφή άνοιξη: Κουραστήκατε να τρώτε το ίδιο πράγμα; Βαρεθήκατε να μαγειρεύετε ή απλώς δεν έχετε έμπνευση για το φαγητό;

Κουραστήκατε να τρώτε το ίδιο πράγμα; Βαρεθήκατε να μαγειρεύετε ή απλώς δεν έχετε έμπνευση για το φαγητό; Ίσως ήρθε η ώρα να ταρακουνήσετε λίγο τα πράγματα. Έχουμε περάσει στη νέα σεζόν, με ένα ολόκληρο μενού με νέα υλικά να ξεπηδά, οπότε είναι η τέλεια στιγμή για να κάνετε κάποιες αλλαγές. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να τρώει φαγητά μόνο και μόνο επειδή είναι καλά για εσάς, αλλά δεν σας αρέσουν πραγματικά, τότε σταματήστε. Αλλάξτε τα πράγματα και φάτε το είδος του φαγητού που σας αρέσει πραγματικά. Είναι καιρός να επαναφέρετε τη χαρά στο φαγητό.

Ιδέες διασκεδαστικές για τη διατροφή σας

Το γιαούρτι και τα μούρα με χαμηλά επίπεδα ζάχαρης granola και μια κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή chia είναι ένα υπέροχο πρωινό, αλλά αν δεν το απολαμβάνετε, είναι πιθανό να βρείτε τον εαυτό σας να ψάχνει για μια «λίρα» κάτι λιγότερο υγιεινό το πρωί. Αν προτιμάτε τα αλμυρά, γιατί να μην έχετε αυγά για πρωινό. Με όποιον τρόπο θέλετε – βραστό, ποσέ ή ομελέτα.

Απλώς θυμηθείτε να προσπαθήσετε για περισσότερα από πέντε λαχανικά την ημέρα και να πάρετε και μερικά λαχανικά εκεί. Οι ντομάτες, το αβοκάντο, το σπανάκι, η ρόκα, το κάρδαμο ή τα σπαράγγια είναι καλά λαχανικά για να τα συνδυάσετε με αυγά στο πρωινό, ή γιατί όχι να φτιάξετε μια ομελέτα με λίγο κόκκινο κρεμμύδι, μανιτάρια και μπρόκολο και προσθέστε μερικά μυρωδικά ή τυρί φέτα. Αυτό σίγουρα θα σας κρατήσει μέχρι το μεσημέρι.

Αλλάξτε μαζί με τις εποχές

Είναι καιρός να φρεσκάρετε τα πράγματα με εποχιακές σαλάτες και ανοιξιάτικα λαχανικά. Στα τέλη Απριλίου έχουμε μερικά υπέροχα εποχιακά υλικά για να προσθέσουμε στα καθημερινά μας γεύματα.

  • Μπρόκολο: Απλά στον ατμό με λίγο ελαιόλαδο και λίγο θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  • Λάχανο: Δοκιμάστε το ψιλοκομμένο και χρησιμοποιημένο σε σαλάτες με λίγο τριμμένο ή ψιλοκομμένο μήλο, τριμμένο καρότο, μια χούφτα καρύδια και ένα ντρέσινγκ μηλόξυδο και ελαιόλαδο.
  • Ραβέντι: Η γεύση της άνοιξης – ψητό ή στιφάδο με λίγο τζίντζερ και γλυκαντικό με μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Νόστιμο με γιαούρτι ή ως επικάλυψη σε χυλό για πρωινό τα πιο κρύα πρωινά της άνοιξης.
  • Είναι εύκολο να προσθέσετε άγριο σκόρδο στο φαγητό σας – και φτιάχνει το καλύτερο πέστο
  • Νεροκάρδαμο και ρόκα: Αυτά είναι μια εξαιρετική βάση για ανοιξιάτικες σαλάτες, γεμάτες γεύση και θρεπτικά συστατικά, αυτό το ζευγάρι είναι μια πολύ πιο θρεπτική επιλογή από άλλα μαρούλια.
  • Κρεμμύδια: Σίγουρα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φάτε το κρεμμύδι είναι με φρεσκοσκαμμένα νέα σπάτουλα και λίγο βούτυρο. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι τόσο ευέλικτα – δεν χρειάζεται να σας νιώσω πώς να χρησιμοποιήσετε αυτά τα αγαπημένα.

Φάτε ό,τι σας ευχαριστεί

Κάντε τα γεύματά σας να λειτουργούν για εσάς ως άτομο – όχι αυτό που πιστεύει ένας διατροφολόγος ότι πρέπει να τρώτε. Γιατί να μην αφιερώσετε λίγο χρόνο αυτό το Σαββατοκύριακο για να βρείτε μια νέα συνταγή που θα σας βοηθήσει να προσθέσετε λίγη ποικιλία και ενδιαφέρον στα μεσοβδόμαδα γεύματά σας; Εάν το κάνατε αυτό μία φορά την εβδομάδα, η διατροφή σας θα μπορούσε να μεταφερθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε το μαγείρεμα ενός γεύματος – είτε είναι μόνο για εσάς, είτε για την οικογένεια και τους φίλους σας. Βάλτε λίγη αγάπη στο φαγητό σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθίσετε και να απολαύσετε τα γεύματά σας, αντί να ρίξετε το φαγητό σας χωρίς δεύτερη σκέψη. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να παρατηρήσετε τι υπάρχει στο πιάτο σας. Συντονιστείτε στις αισθήσεις σας και παρατηρήστε πώς μυρίζει το φαγητό σας, νιώστε την υφή του στο στόμα σας καθώς μασάτε και δοκιμάστε πραγματικά τα διαφορετικά στρώματα γεύσης του φαγητού στο πιάτο σας.