Διατροφή

Cheesecake: Φτιάξτε ένα εύκολο cheesecake για όλη την οικογένεια

Cheesecake: Φτιάξτε ένα εύκολο cheesecake για όλη την οικογένεια
Cheesecake: Το Cheesecake είναι μια αγαπημένη απόλαυση για τη λεία και βελούδινη υφή του και συνήθως σερβίρεται σε ειδικές περιστάσεις ή ως απολαυστική απόλαυση.

Το Cheesecake είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που αποτελείται από μια κρεμώδη γέμιση πάνω σε μια κρούστα. Η γέμιση γίνεται συνήθως με τυρί κρέμα, ζάχαρη, αυγά και αρωματικές ύλες όπως εκχύλισμα βανίλιας. Η κρούστα δημιουργείται συχνά χρησιμοποιώντας θρυμματισμένα κράκερ Graham ή μπισκότα ανακατεμένα με λιωμένο βούτυρο. Τα Cheesecakes μπορούν να ψηθούν ή να παγωθούν για να σταθεροποιηθούν και διατίθενται σε μια ποικιλία γεύσεων, από κλασικό στυλ της Νέας Υόρκης έως παραλλαγές με εμποτισμένα φρούτα. Μπορούν να προστεθούν γαρνιτούρες όπως φρέσκα φρούτα, σάλτσες ή σαντιγί για να βελτιώσουν τη γεύση και την εμφάνιση του γλυκού. Το Cheesecake είναι μια αγαπημένη απόλαυση για τη λεία και βελούδινη υφή του και συνήθως σερβίρεται σε ειδικές περιστάσεις ή ως απολαυστική απόλαυση.

Κλασική συνταγή Cheesecake

Συστατικά:

2 φλιτζάνια ψίχουλα από κράκερ
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
900 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
1 και 1/2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την επικάλυψη

1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες παρασκευής

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 163°C. Βουτυρώστε μια φόρμα 9 ιντσών με βούτυρο ή αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα ψίχουλα από τα κράκερ και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν καλά. Πιέστε το μείγμα στον πάτο της προετοιμασμένης φόρμας, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη κρούστα. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή ένα ποτήρι με επίπεδο πάτο για να το πιέσετε σταθερά. Τοποθετήστε την κρούστα στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνουν λείο και κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Φροντίστε να ξύνετε τα τοιχώματα του μπολ για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ενσωματωθεί πλήρως.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι στο μείγμα τυριού κρέμας. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά και το μείγμα να είναι λείο και κρεμώδες.

Αδειάστε τη γέμιση πάνω από την κρούστα της φόρμας, απλώνοντάς την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Εξομαλύνετε την κορυφή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Ψήστε το cheesecake στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 60-70 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να σταθεροποιηθούν και το κέντρο να κουνιέται ελαφρώς. Σβήστε το φούρνο και αφήστε το cheesecake μέσα με την πόρτα του φούρνου ελαφρώς ανοιχτή για περίπου 1 ώρα. Αυτή η σταδιακή διαδικασία ψύξης βοηθάει στο να μην σπάσει το cheesecake.

Αφού κρυώσει το cheesecake στο φούρνο, αφαιρέστε το και αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις κρυώσει, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μικρό μπολ. Απλώστε απαλά το μείγμα πάνω από το παγωμένο cheesecake.

Αφαιρέστε προσεκτικά τα τοιχώματα της φόρμας πριν το σερβίρισμα. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε παγωμένο.

Απολαύστε αυτό το κρεμώδες και απολαυστικό κλασικό cheesecake! Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, σάλτσα σοκολάτας ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμητό γαρνιτούρα για μια έξτρα πινελιά γεύσης και παρουσίασης. Καλό ψήσιμο!