ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Αλλάξτε τρόπο ζωής και μειώστε τη χοληστερίνη σας

Αλλάξτε τρόπο ζωής και μειώστε τη χοληστερίνη σας

Τα τριγλυκερίδια είναι παράγοντας κινδύνου όταν υπερβαίνουν τα 200 mg. Για να τα ελέγξετε, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και οι υγιεινές συνήθειες είναι απαραίτητες.

Ως γνωστόν υπάρχει η «κακή» LDL χοληστερόλη και η «καλή» HDL χοληστερόλη, με την πρώτη να κυκλοφορεί στο αίμα και να επιβαρύνει την υγεία της καρδιάς, οδηγώντας σε καρδιακές παθήσεις.

Ας δούμε τι προτείνουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Harvard για τον έλεγχο των τριγλυκεριδίων και την συνολική ρύθμιση του μεταβολικού προφίλ.

Αποφύγετε τα κακά λίπη

Μειώστε τα κορεσμένα λιπαρά (που βρίσκονται στο κόκκινο κρέας και στα γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά) και στα trans λιπαρά (βρίσκονται σε τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα).

Καταναλώστε καλούς υδατάνθρακες

Προτιμήστε δημητριακά ολικής αλέσεως και μειώστε τα ζαχαρούχα ποτά και τρόφιμα.

Μετριάστε την κατανάλωση αλκοόλ

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (κρασιού ιδιαιτέρως) είναι καλή για την καρδιά, εκτός εάν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που το αλκοόλ ενισχύει δραστικά τα τριγλυκερίδια τους. Για να καταλάβετε εάν είστε σε αυτήν την κατηγορία, διακόψετε εντελώς το αλκοόλ για τρεις εβδομάδες και κάντε εξέταση αίματος.

Καταναλώστε ψάρια

Τα λιπαρά ωμέγα-3 που περιέχονται σε μερικά ψάρια μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Δύο φορές την εβδομάδα είναι μια ικανοποιητική συχνότητα.

Διατηρήστε κανονικό βάρος

Εάν είστε υπέρβαροι, στοχεύστε να χάσετε τουλάχιστον 5% έως 10% του βάρους σας ώστε να μειώσετε τα τριγλυκερίδια.

Γυμναστείτε

Η άσκηση μειώνει τα τριγλυκερίδια και ενισχύει την HDL.

Διακόψτε το κάπνισμα

Μεταξύ άλλων πολλών, το κάπνισμα δεν είναι καλό και για τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων.

Βοηθηθείτε από μια αγωγή ή κάποιο λειτουργικό τρόφιμο

Η νιασίνη, το ιχθυέλαιο και οι στατίνες που μειώνουν τη χοληστερόλη έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα τριγλυκερίδια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων από την επαναμόλυνση με τον ιό του κορωνοϊού

Το αντιιικό φάρμακο κορωνοϊού δείχνει υπόσχεση σε χάμστερ, και μπαίνει σε δοκιμές σε ανθρώπους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο κορωνοϊός δεν περνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό αλλά σκοτώνει τους νευρώνες με έμμεσο τρόπο

Κορωνοϊός Εγκέφαλος: Η μεγαλύτερη παθολογοανατομική μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε νεκρούς της πανδημίας δείχνει ότι ο κορωνοϊός δεν εισέρχεται στον εγκέφαλο, παρόλα αυτά όμως προκαλεί σοβαρές βλάβες που ίσως εξηγούν τα νευρολογικά συμπτώματα πολλών ασθενών.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.

Κουρκουμίνη: Ο φυσικός σας σύμμαχος στην προστασία του θυρεοειδούς

Κουρκουμάς Οφέλη Θυρεοειδής: Μάθετε πώς ο κουρκουμάς σας ωφελεί και συμβάλει στη διατήρηση της καλής συνολικής υγείας, προλαμβάνοντας και μειώνοντας τα συμπτώματα των επιπλοκών του θυρεοειδούς.

Φυτικές πηγές που μας δίνουν την απαραίτητη πρωτεΐνη

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαιτητική Εταιρία, ο μέσος ενήλικας χρειάζεται μόνο 0.8 g πρωτεΐνης ανά κιλό. Έτσι, ένα άτομο 59 κιλών για παράδειγμα χρειάζεται το πολύ 47g πρωτεΐνης την ημέρα – λιγότερη δηλαδή απ’ όση νομίζαμε.

Τα άτομα σε αυτήν την ομάδα αίματος έχουν τον μικρότερο κίνδυνο θρόμβωσης

Πρόσφατη μελέτη αναφέρει πως υπάρχει ένας ενδιαφέρων σύνδεσμος που μπορεί να βοηθήσει στην εξήγηση της σχέσης μεταξύ των τύπων αίματος και των θρομβώσεων: Τα άτομα με ομάδα αίματος 0 έχουν χαμηλότερο παράγοντα von Willebrand (VWF), μια πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για τον σχηματισμό θρόμβων αίματος. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο μια από τις πιθανές εξηγήσεις.

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Τι πληρώνει από 19-23 Απριλίου

ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ: Καταβολές που αγγίζουν το ύψος των 590 εκατομμυρίων ευρώ και οι οποίες αφορούν σε 1.183.549 δικαιούχους θα γίνουν την εβδομάδα 19-23 Απριλίου από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον ΟΑΕΔ  και τον E- efka.