Γενικές Ειδήσεις

Ποιος γιορτάζει σήμερα Τρίτη 21 Νομεβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα Τρίτη 21 Νομεβρίου;

Σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας και η Ελληνική Πολιτεία τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας και η Ελληνική Πολιτεία τις Ένοπλες Δυνάμεις. Σύμφωνα με το εορτολόγιο, γιορτάζουν οι: Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρούσα, Μάρσια, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαριανή, Μάριος, Μαριανός. Δέσποινα, Δέσπω, Δεσποινούλα, Δεσπούλα, Δεσποίνου, Δεσποίνω, Δεσποινιώ, Καισαριανή, Πιπίνα, Ντένα, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω (για ανύπανδρες γυναίκες). Εισοδία. Βιργινία. Λεμονιά.
Πανωραία. Παναγιώτης, Παναγιώτα. Σουλτάνα, Σούζυ, Σούζη, Σουλτανίτσα, Τάνια και Σουλτάνης.

Εορτολόγιο 21 Νοεμβρίου

Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και την οδήγησε στα Άγια των Αγίων, όπου δεν έμπαινε κανείς εκτός από τον ίδιο, επειδή γνώριζε έπειτα από αποκάλυψη του Θεού το μελλοντικό ρόλο της Αγίας κόρης στην ενανθρώπιση του Κυρίου. Στα ενδότερα του Ναού η Παρθένος Μαρία έμεινε δώδεκα χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ο αρχάγγελος Γαβριήλ προμήθευε την Παναγία με τροφή ουράνια. Εξήλθε από τα Άγια των Αγίων, όταν έφθασε η ώρα του Θείου Ευαγγελισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος γιορτάζει σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιάννα Τερζή: Διαγνώστηκε με όγκο στον νωτιαίο μυελό - η συγκλονιστική ανάρτησή της

Γιάννα Τερζή: Μέσα από το κείμενο που έγραψε αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με όγκο στον νωτιαίο μυελό πριν από τρία χρόνια. Επίσης, το κείμενο συνόδευε μια φωτογραφία από το νοσοκομείο στη Γερμανία.