Γενικές Ειδήσεις

Ποιος γιορτάζει σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου;

Σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Δεκαπολίτου και των Προεόρτιων Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Δεκαπολίτου και των Προεόρτιων Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σύμφωνα με το εορτολόγιο, γιορτάζουν οι Δεναχίς και Δεναχίδα. Χρόνια πολλά και καλή εβδομάδα σε όλους!

20 Νοεμβρίου – Εορτολόγιο

Κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου εορτάζουμε τα προεόρτια, δηλαδή την παραμονή, των Εισοδίων της Θεοτόκου. Η σημασία της εορτής αυτής είναι μεγάλη και ιερή. Αποτελεί την βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου. Όπως γνωρίζουμε, η Παναγία Θεοτόκος, γεννήθηκε από γονείς γηραιούς, τον Ιωακείμ και την Άννα, που είχαν παρακαλέσει με πολύ πόνο τον Θεό να τους δώσει ένα τέκνο και να το αφιερώσουν στο Ναό Του. Πραγματικά, αυτό και έκαναν. Όταν δηλαδή η Μαρία έγινε τριών ετών την έφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο Ναό και την παρέδωσαν στα χέρια του Ζαχαρία του ιερέα.

Αυτός την αγκάλιασε, την ευλόγησε και είπε: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το όνομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη και ο Κύριος θα λυτρώση τους υιούς του Ισραήλ». Και ανέβασε την τριετή Μαρία στο εσωτερικό του θυσιαστηρίου, όπου ο Θεός την χαρίτωσε. Και ευφράνθηκε η Παναγία και με αγαλλίαση ψυχής εσκίρτησε και όλοι πνευματικά πανηγύρισαν που έμεινε στο Ναό τον Άγιο, για να αγιασθεί και να γίνει αργότερα η Μητέρα του ίδιου του Θεού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος γιορτάζει σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιάννα Τερζή: Διαγνώστηκε με όγκο στον νωτιαίο μυελό - η συγκλονιστική ανάρτησή της

Γιάννα Τερζή: Μέσα από το κείμενο που έγραψε αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με όγκο στον νωτιαίο μυελό πριν από τρία χρόνια. Επίσης, το κείμενο συνόδευε μια φωτογραφία από το νοσοκομείο στη Γερμανία.