Γενικές Ειδήσεις

Ποιος γιορτάζει σήμερα 12 Φεβρουαρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα 12 Φεβρουαρίου;

Σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μελετίου του Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας και του Αγίου Χρήστου του Νεομάρτυρα.

Σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μελετίου του Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας και του Αγίου Χρήστου του Νεομάρτυρα. Σύμφωνα με το εορτολόγιο, γιορτάζουν οι: Μελέτιος, Μελέτης, Μελετία, Μελετούλα, Μελετίνα, αλλά και Πλωτίνος, Πλωτός, Πλωτίνη, Πλωτή και Πλωτίνα.

Εορτολόγιο 12 Φεβρουαρίου

Ο Άγιος Χρήστος ο Νεομάρτυρας αυτός καταγόταν από την Αλβανία. Σε ηλικία 40 χρονών πήγε στην Κωνσταντινούπολη και έκανε το επάγγελμα του κηπουρού. Κάποια μέρα φιλονίκησε με έναν Τούρκο για την τιμή των μήλων που πουλούσε.

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Κριτή, συκοφαντούμενος, ότι είπε ότι θα γίνει Τούρκος. Τότε τον έριξαν στη φυλακή, χωρίς ψωμί και νερό, και τον βασάνισαν σκληρά. Στην ίδια φυλακή βρισκόταν και ο λόγιος Καισάριος Δαπόντε, που παρακολούθησε τα βασανιστήρια του Αγίου και αργότερα έγραψε το μαρτύριο του.

Ο Χρήστος παρέμεινε σταθερός στην πίστη των πατέρων του και αποκεφαλίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1748 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος γιορτάζει σήμερα 11 Φεβρουαρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα 9 Φεβρουαρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα 8 Φεβρουαρίου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο θάνατος της κυρίας Ευτέρπης έχει συγκλονίσει την Αφροδίτη στο σημερινό επεισόδιο στη Γη της Ελιάς

Γη της Ελιάς 27/2: Η Δήμητρα θα κινδυνεύσει στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών την ώρα που ο Κουράκος θα μπουκάρει μέσα στο σπίτι για να σώσει την γυναίκα που αγαπάει.