Επιχειρηματικά

Κόντρα στις αποφάσεις Τραμπ ο Ceo της Pfizer

Κόντρα στις αποφάσεις Τραμπ ο Ceo της Pfizer

Η πρόσφατη σειρά εκτελεστικών εντολών του προέδρου Donald J. Trump με στόχο τις τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ έλαβε σωρούς περιφρόνησης από τη φαρμακευτική βιομηχανία και τους εκπροσώπους της. Τώρα, η Pfizer λέει ότι οι εντολές του Τραμπ θα μπορούσαν να απειλήσουν τις αμερικανικές θέσεις εργασίας εάν τεθούν σε ισχύ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Albert Bourla κατηγόρησε τον Τραμπ για τις εκτελεστικές εντολές του για τον έλεγχο των τιμών των φαρμάκων ν ως «τεράστια απόσπαση της προσοχής» και επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα περικοπών θέσεων εργασίας για τους Αμερικανούς εργαζόμενους.

“Έχουμε σχέδια να επενδύσουμε τόσο στην Ε & Α όσο και στην κατασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Μπούρλα. “Εάν οριστικοποιηθούν, αυτές οι νέες εκτελεστικές εντολές θα μπορούσαν να μας αναγκάσουν να ξανασκεφτούμε αυτά τα σχέδια, να εξετάσουμε τις μειώσεις θέσεων εργασίας και να προσθέσουμε στο οικονομικό και υγειονομικό άγχος που έχει ήδη γίνει ευρέως γνωστό στη χώρα μας”.

Οι νεότερες προσπάθειες του Τραμπ για να σταματήσουν οι τιμές των φαρμάκων θα μπορούσαν επίσης να αποσπάσουν το έργο της Pfizer στην ανάπτυξη ενός εμβολίου COVID-19 μαζί με τον συνεργάτη BioNTech, δήλωσε ο Μπούρλα. Το εμβόλιο εισήλθε στη φάση 3 ανθρώπινο έλεγχο Τρίτη, και οι αναλυτές έχουν πει ότι η Pfizer θα μπορούσε να πετύχει σε έως και 15 δις $ σε πωλήσεις, αν η δοκιμή αποδειχθεί αποτελεσματική. Η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει 100 εκατομμύρια δόσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μόλις την περασμένη εβδομάδα για 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια.

“(Οι εργαζόμενοί μας) πρέπει να ανησυχούν μόνο για το πώς να νικήσουν αυτόν τον ιό και πώς να διατηρήσουν τον εφοδιασμό και να μην αρχίσουν να ανησυχούν για τη δουλειά τους”, δήλωσε ο Μπόρλα. “Νομίζω ότι ο συγχρονισμός ήταν λάθος.”

Τα σχόλια του Μπούρλα δείχνει έμπρακτα το νέο χάσμα μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας και της κυβέρνησης Τραμπ, αφού ο πρόεδρος υπέγραψε μια σειρά εντολών στελεχών που οι ειδικοί λένε ότι πιθανότατα δεν θα έχουν επίδραση στην τσέπη των καταναλωτών σύντομα.

Την Τρίτη, η Politico ανέφερε ότι εκπρόσωποι από μια ομάδα μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών αρνήθηκαν να παρευρεθούν σε συνεδρίαση του Λευκού Οίκου σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, υποστηρίζοντας ότι πιθανότατα δεν θα ήταν «παραγωγική συνάντηση».

Η ουσία των ανησυχιών της Big Pharma είναι το σχέδιο του Trump να δημιουργήσει έναν διεθνή δείκτη τιμολόγησης που θα συνδέει το κόστος των κρατικών πληρωτών με τις χαμηλότερες τιμές των φαρμάκων στο εξωτερικό. Ο Μπούρλα χαρακτήρισε αυτό το σχέδιο «ριζοσπαστικό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ για «επιβολή κοινωνικοποιημένης ιατρικής στην Αμερική, (η οποία) θα δημιουργήσει αβεβαιότητα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Roche Hellas: Για περισσότερα από 40 χρόνια υπηρετεί τους ασθενείς

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

ELPEN: Προσφέρει 200 tablets στους μαθητές της Σάμου 

Στη δωρεά 200 tablets για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Σάμου προχώρησε η ELPEN. Με τη συγκεκριμένη δράση η εταιρεία συμβάλλει στην κάλυψη  των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.

Διαδικτυακή Ημερίδα ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Δημιουργήθηκε ρινικό σπρέι για προστασία από τον κορωνοϊό

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ρινικό σπρέι πρέπει να πιάσει και να καλύψει τον ιό μέσα στη μύτη, αποτρέποντάς τον να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα και στη συνέχεια απομακρύνεται με φυσική μύτη ή κατάποση.

#happyBREATHday καμπάνια: Οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής

happyBREATHday τιτλοφορείται η καμπάνια ενημέρωσης για την Χρόνια  Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια που υλοποιείται από την φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας ημέρας . Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.). Η ΧΑΠ είναι μια νόσος που προλαμβάνεται και ελέγχεται και οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Ενδιαφέρουσα ενημερωτική συζήτηση με διακεκριμένους πνευμονολόγους για τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Γνώμονας όλων των δράσεων είναι η ανάσα, που αυτή την περίοδο καταλαβαίνουμε περισσότερο από ποτέ την αξία της και βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της σημασίας της ενημέρωσης, της πρόληψης και της συνεχούς επαφής με τον πνευμονολόγο, προκειμένου οι ασθενείς με Χ.Α.Π. να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Η Caroline Wozniacki πρωταθλήτρια και στην διαχείριση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Ο ρόλος της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία είναι περίπλοκος και απαιτητικός και όταν κάποια  χρόνια φλεγμονώδης  νόσος της ‘’χτυπήσει την πόρτα ‘’, οι προκλήσεις αυξάνουν. Πως να διαχειριστούν την νόσο οι γυναίκες χωρίς να ξεχάσουν να ζουν ;