Επιχειρηματικά

Κόντρα στις αποφάσεις Τραμπ ο Ceo της Pfizer

Κόντρα στις αποφάσεις Τραμπ ο Ceo της Pfizer

Η πρόσφατη σειρά εκτελεστικών εντολών του προέδρου Donald J. Trump με στόχο τις τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ έλαβε σωρούς περιφρόνησης από τη φαρμακευτική βιομηχανία και τους εκπροσώπους της. Τώρα, η Pfizer λέει ότι οι εντολές του Τραμπ θα μπορούσαν να απειλήσουν τις αμερικανικές θέσεις εργασίας εάν τεθούν σε ισχύ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Albert Bourla κατηγόρησε τον Τραμπ για τις εκτελεστικές εντολές του για τον έλεγχο των τιμών των φαρμάκων ν ως «τεράστια απόσπαση της προσοχής» και επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα περικοπών θέσεων εργασίας για τους Αμερικανούς εργαζόμενους.

“Έχουμε σχέδια να επενδύσουμε τόσο στην Ε & Α όσο και στην κατασκευή στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Μπούρλα. “Εάν οριστικοποιηθούν, αυτές οι νέες εκτελεστικές εντολές θα μπορούσαν να μας αναγκάσουν να ξανασκεφτούμε αυτά τα σχέδια, να εξετάσουμε τις μειώσεις θέσεων εργασίας και να προσθέσουμε στο οικονομικό και υγειονομικό άγχος που έχει ήδη γίνει ευρέως γνωστό στη χώρα μας”.

Οι νεότερες προσπάθειες του Τραμπ για να σταματήσουν οι τιμές των φαρμάκων θα μπορούσαν επίσης να αποσπάσουν το έργο της Pfizer στην ανάπτυξη ενός εμβολίου COVID-19 μαζί με τον συνεργάτη BioNTech, δήλωσε ο Μπούρλα. Το εμβόλιο εισήλθε στη φάση 3 ανθρώπινο έλεγχο Τρίτη, και οι αναλυτές έχουν πει ότι η Pfizer θα μπορούσε να πετύχει σε έως και 15 δις $ σε πωλήσεις, αν η δοκιμή αποδειχθεί αποτελεσματική. Η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει 100 εκατομμύρια δόσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μόλις την περασμένη εβδομάδα για 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια.

“(Οι εργαζόμενοί μας) πρέπει να ανησυχούν μόνο για το πώς να νικήσουν αυτόν τον ιό και πώς να διατηρήσουν τον εφοδιασμό και να μην αρχίσουν να ανησυχούν για τη δουλειά τους”, δήλωσε ο Μπόρλα. “Νομίζω ότι ο συγχρονισμός ήταν λάθος.”

Τα σχόλια του Μπούρλα δείχνει έμπρακτα το νέο χάσμα μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας και της κυβέρνησης Τραμπ, αφού ο πρόεδρος υπέγραψε μια σειρά εντολών στελεχών που οι ειδικοί λένε ότι πιθανότατα δεν θα έχουν επίδραση στην τσέπη των καταναλωτών σύντομα.

Την Τρίτη, η Politico ανέφερε ότι εκπρόσωποι από μια ομάδα μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών αρνήθηκαν να παρευρεθούν σε συνεδρίαση του Λευκού Οίκου σχετικά με τις τιμές των φαρμάκων, υποστηρίζοντας ότι πιθανότατα δεν θα ήταν «παραγωγική συνάντηση».

Η ουσία των ανησυχιών της Big Pharma είναι το σχέδιο του Trump να δημιουργήσει έναν διεθνή δείκτη τιμολόγησης που θα συνδέει το κόστος των κρατικών πληρωτών με τις χαμηλότερες τιμές των φαρμάκων στο εξωτερικό. Ο Μπούρλα χαρακτήρισε αυτό το σχέδιο «ριζοσπαστικό» και κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ για «επιβολή κοινωνικοποιημένης ιατρικής στην Αμερική, (η οποία) θα δημιουργήσει αβεβαιότητα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλειες θέσεων εργασίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σχέδια της McDonald's «σταδιακά» ανοίγουν ξανά στην Ουκρανία

Η Ελλάδα υποδέχεται από το Ισραήλ τα πρώτα φυτά Φαρμακευτικής Κάνναβης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer

Pfizer Θεσσαλονίκη: Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη .Πάνω από 300 εργαζόμενοι, με υψηλή εξειδίκευση και εκπαίδευση, απασχολούνται ήδη στο Κέντρο και θα φτάσουν τους 360 μέχρι το τέλος του 2022 (+30% έναντι του αρχικού σχεδιασμού) .€221 εκατ. η σωρευτική συνεισφορά του Κέντρου στο ΑΕΠ μέχρι το 2030, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ.

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη: Επενδύουμε στην Ελλάδα, θωρακίζουμε την Ευρώπη.Επίσκεψη Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της DEMO ΑΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Νέα συμφωνία της Gilead Sciences με την Ε.Ε για την ρεμδεσιβίρη

Η Gilead Sciences και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψαν σήμερα νέα «Συμφωνία Κοινής Προμήθειας» (Joint Procurement Agreement) που θα διασφαλίσει την ταχεία και ισότιμη πρόσβαση στο remdesivir, στις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).