Επιχειρηματικά

Ισχυρή εμπορική συνεργασία GE Healthcare και Theragnostics για τον καρκίνο του προστάτη

Ισχυρή εμπορική συνεργασία GE Healthcare και Theragnostics για τον καρκίνο του προστάτη
της Νικολέτας Ντάμπου 
 
Η GE Healthcare και η Theragnostics συνάψανε μια παγκόσμια εμπορική συμφωνία για ένα νέο αντιδραστήριο απεικόνισης PET / CT με αντιγόνο με μεμβράνη ειδικού κατά του προστάτη (PSMA).
 
Η εταιρεία Theragnostics επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην ανάπτυξη του ιχνηθέτη, GalliProst, ενώ η GE Healthcare θα προχωρήσει όλες τις προπαρασκευαστικές εμπορικές προετοιμασίες και όπως και όταν θα λάβει την έγκριση, όλες τις επακόλουθες εμπορικές και διανεμητικές δραστηριότητες.
 
Η διαγνωστική ροή εργασίας για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη αρχίζει με αιματολογική εξέταση ή βιοψία, μετά την οποία οι ασθενείς συνήθως αναφέρονται για απεικόνιση ΡΕΤ / CΤ έτσι ώστε οι ακτινολόγοι να μπορούν να δουν τον όγκο τους, τους λεμφαδένες και οποιαδήποτε μετάσταση προκειμένου να αποφασίσουν την κατάλληλη πορεία θεραπείας. Η εικόνα στυλ θερμότητας που ενεργοποιείται από το νέο ιχνηθέτη δείχνει την ακριβή θέση και την ένταση του PSMA, που εκφράζεται στην επιφάνεια των κυττάρων του καρκίνου του προστάτη.
 
Οι θεραπευτές ανέφεραν δεδομένα από κλινική μελέτη δεύτερης φάσης η οποία κάλυψε τα βασικά και δευτερεύοντα τελικά σημεία, αποδεικνύοντας ότι το ένα τρίτο των νεοδιαγνωσθέντων ασθενών με καρκίνο του προστάτη – και πάνω από το 50% των ασθενών με βιοχημικά υποτροπιάζουσα νόσο – είχαν τροποποιήσει τα θεραπευτικά τους σχέδια ως αποτέλεσμα Scan GalliProst. Ο Greg Mullen, Διευθύνων Σύμβουλος της Theragnostics, δήλωσε ότι η συμφωνία είναι “επικύρωση των δυνατοτήτων του νέου Gallium-68 (68Ga) διαγνωστικού ανιχνευτή καρκίνου του προστάτη GalliProst που μπορεί να ωφελήσει τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο του προστάτη σε ολόκληρο τον κόσμο”. Συνέχισε να λέει ότι η εταιρεία είναι ” στην ευχάριστη θέση να υπογράψει την δεύτερη συμφωνία με την GE Healthcare για την οποία  έχουν δώσει τα χέρια από πέρσι και αφορά σε  έναν διαγνωστικό ιχνηλάτη για την απεικόνιση της λειτουργίας των νεφρών και των ουλών”.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος τύπος καρκίνου που αντιπροσωπεύει μόλις 1,2 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις και πάνω από 350,000 θανάτους σε όλο τον κόσμο το 2018.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η GENESIS Pharma για μια ακόμη χρονιά στηρίζει πολύπλευρα τους σκοπούς του Greece Race for the Cure®

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σχεδιάζει ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΕΦ: Ενενήντα χρόνια στηρίζει τον Έλληνα ασθενή, την ελληνική οικονομία και κοινωνία

ΠΕΦ: Την Τρίτη 26.09, η ΠΕΦ γιόρτασε τα ενενήντα χρόνια της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας τιμώντας τους πρωτεργάτες, ιδρυτές της, σε μια λαμπρή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Divani Caravel».

Η Lavipharm διαχρονικός αρωγός στο φιλανθρωπικό έργο του MDA Ελλάς

 Η Lavipharm ενώνει τη φωνή της με το Σωματείο MDA Ελλάς, που διοργανώνει μια μοναδική συναυλία με τον κορυφαίο τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου και την εξαιρετική ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο, 20 Σεπτεμβρίου (ώρα 21.00) στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η GSΚ εγκαινιάζει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Έρπητα Ζωστήρα

Η GSK Ελλάδος, με γνώμονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού κοινού και των ασθενών της χώρας σχετικά με τη νόσο του έρπητα ζωστήρα, εγκαινιάζει την εν λόγω εκστρατεία, που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας “Some Say”, με στόχο τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα συμπτώματα, τις πιθανές επιπλοκές, τις επιπτώσεις αλλά και την πρόληψη της επώδυνης νόσου του έρπητα ζωστήρα.