Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιχειρηματικά

Η Merck επενδύει σε ειδική πλατφόρμα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη φαρμάκων

Η Merck επενδύει σε ειδική πλατφόρμα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη φαρμάκων

της Νικολέτας Ντάμπου

Με τις εκατοντάδες ελλείψεις φαρμάκων να πλήττουν τη φαρμακοβιομηχανία κάθε τρίμηνο, οι εταιρίες αναζητούν νέους τρόπους για την ακριβή πρόβλεψη του κόστους ζήτησης και ελέγχου. Για την Merck KGaA, η έρευνα αυτή οδήγησε σε ένα πείραμα στη μηχανική μάθηση. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πιλοτικό έργο με την TraceLink, χρησιμοποιώντας στοιχεία δεδομένων σε πραγματικό χρόνο στην αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας για να προβλέψει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη μελλοντική ζήτηση για τα φάρμακά της.

Η Merck είπε στην Wall Street Journal ότι οι τρέχουσες προβλέψεις της για παγκόσμια ζήτηση είναι περίπου 85% ακριβείς . Αυτές οι προβλέψεις έχουν σημασία επειδή οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να αποθηκεύουν αποθέματα που μπορεί να λήξουν ή να εξαντληθούν, ανάλογα με τις ταχείες αλλαγές στην αλυσίδα εφοδιασμού, μερικές φορές προκαλώντας ένα μεγάλο χτύπημα στα οικονομικά της.

Η TraceLink αναπτύσσει την πειραματική πλατφόρμα ειδικά για την ανοσο-ογκολογική δραστηριότητα της Merck KGaA, δήλωσε στην εφημερίδα ο Alessandro DeLuca, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Merck για την υγειονομική περίθαλψη. “Η αξία πρόκειται να είναι ότι κάθε ασθενής θα λάβει το φάρμακο που χρειάζεται εκείνη τη στιγμή”, δήλωσε ο DeLuca.

Μέχρι στιγμής το τρίτο τρίμηνο, υπήρξαν 212 ελλείψεις φαρμάκων που αναφέρθηκαν από τον FDA, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Φαρμακοποιών του Συστήματος Υγείας. Ο αριθμός αυτός είναι κατά προσέγγιση σύμφωνος με τις 150 με 300 αμερικανικές ελλείψεις που αναφέρονται κάθε τρίμηνο μεταξύ 2014 και 2019, ανέφερε το περιοδικό..

Η Merck KGaA ελπίζει ότι η πιλοτική πλατφόρμα όχι μόνο θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση σε καθιερωμένες αλυσίδες εφοδιασμού όπως στις ΗΠΑ, αλλά θα επιτρέψει επίσης την επέκτασή της σε περιοχές με λιγότερο αξιόπιστη διανομή, όπως η Αφρική και η Νοτιοανατολική Ασία.

Μια πλατφόρμα που βελτιώνει σημαντικά τις προβλέψεις της εφοδιαστικής αλυσίδας θα μπορούσε να είναι ένας παίκτης του παιχνιδιού σε μια βιομηχανία που μαστίζεται τακτικά από ελλείψεις. Μερικές φορές αυτές οι ελλείψεις συνδέονται με την πρόβλεψη, αλλά μερικές φορές υπάρχουν και άλλα θέματα.

Για παράδειγμα, τη Δευτέρα, η AstraZeneca δήλωσε ότι τα κατασκευαστικά προβλήματα θα παρεμπόδιζαν την παροχή από την Αμερική του εμβολίου FluMist για εισπνεόμενη γρίπη. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα έστελνε μόνο τρεις παρτίδες του εμβολίου – ή περίπου 758.000 δόσεις – στις ΗΠΑ εν αναμονή της επόμενης εποχής της γρίπης. Αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο του ποσού που είναι διαθέσιμο κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν της γρίπης και ένα μικρό κλάσμα από αυτό που η AZ έχει αποστείλει τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκλογές ΣΕΒ 18ης Ιουνίου 2024, με φυσική παρουσία

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Vodafone Business και Osmos Hellas εγκαθιστούν έξυπνες εφαρμογές για την προληπτική συντήρηση 250 γεφυρών

Το Vodafone Business και η Osmos Hellas ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου “Έξυπνες Γέφυρες” που προκηρύχθηκε από το ΤΕΕ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0 με συνολική αξία 95,3 εκατ. ευρώ, 24μηνη διάρκεια σύμβασης και αντικείμενο την προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων για την παρακολούθηση των υποδομών σε 150 γέφυρες του οδικού […]

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους»

H Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργανώνει τη 2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access, με τίτλο «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Πλατινένιο βραβείο για το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024»

Πλατινένιo βραβείο στην κατηγορία «Kαινοτόμο Προϊόν στο Φαρμακείο» έλαβε το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024». Στο πλαίσιο αυτό, διακρίθηκε ως η κορυφαία επιλογή στην προτίμηση των φαρμακοποιών και της κριτικής επιτροπής, ξεχωρίζοντας για την αξιοπιστία του ανάμεσα σε πολλά σκευάσματα.

Close Icon