Επιχειρηματικά

Η Amgen διπλασιάζει την επένδυση στην BeiGene

Η Amgen διπλασιάζει την επένδυση στην BeiGene

Σε μια εντυπωσιακή συνεργασία πέρυσι, η Amgen έριξε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια για να αξιοποιήσει την εμπορική δυναμική και την τεχνογνωσία της BeiGene στην έρευνα και ανάπτυξη στην Κίνα. Τι γίνεται όμως αν μια επιπλέον αύξηση μετοχών περικόπτει το μερίδιό της;

Για την Amgen, η λύση ήταν απλή: αγόρασε περισσότερες μετοχές για να διατηρήσει το ποσοστό ιδιοκτησίας της.

Η BeiGene δήλωσε ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεση προσφορά 145,8 εκατομμυρίων μετοχών. Στη συνέχεια, η Amgen αποκάλυψε ότι θα συνεισφέρει 421 εκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσει το μερίδιό της στην κινεζική βιοτεχνολογία στο 20,3%, σε σύγκριση με το προηγούμενο 20,5% των μετοχών που απέκτησε πέρυσι.

«Αυτή η πρόσθετη επένδυση αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της Amgen στην πρόοδο που σημειώνουν οι εταιρείες στη συνεχιζόμενη ογκολογική τους συνεργασία στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά στον κόσμο», δήλωσε η εταιρεία.

Η BeiGene σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τα προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, πιθανές συμφωνίες αδειοδότησης για την επέκταση του χαρτοφυλακίου της και τις εμπορικές της δραστηριότητες στην Κίνα και τις ΗΠΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εταιρεία έχασε πρόσφατα μια σημαντική πηγή εσόδων αφού οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ανέστειλαν την εισαγωγή, τις πωλήσεις και τη χρήση του αντικαρκινικού φαρμάκου Abraxane – το οποίο η BeiGene ενέκρινε από το Celgene της Bristol Myers Squibb – λόγω παραβιάσεων της κατασκευής. Παρόλο που η BeiGene εργάζεται για την αποκατάσταση του εφοδιασμού από διαφορετική τοποθεσία, η κανονιστική ανατροπή του κόστισε ένα συμβόλαιο μαζικής προμήθειας με την κινεζική κυβέρνηση.

Η BeiGene έγινε ένα τοπικό εργοστάσιο μάρκετινγκ ογκολογίας, χτίζοντας πάνω στην κινεζική εμπορική ομάδα της Celgene που απέκτησε το 2017, μια κατάσταση που η Amgen ελπίζει να αξιοποιήσει. Το πρώτο ορόσημο αυτής της συνεργασίας πραγματοποιήθηκε μόλις αυτόν τον μήνα, καθώς η BeiGene άρχισε να πωλεί την θεραπεία για τα οστά της Amgen Xgeva στην Κίνα. Η Kyprolis και η Blincyto, τα άλλα δύο εμπορικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, βρίσκονται σε δοκιμές φάσης 3 στη χώρα.

Η BeiGene χρειάζεται επίσης πόρους για τα εσωτερικά της περιουσιακά στοιχεία, πρόσφατα εγκεκριμένα από τον FDA αναστολέα BTK Brukinsa και PD-1 blocker tislelizumab. Ως το πρώτο φάρμακα της BeiGene εκτός της χώρας καταγωγής του, η Brukinsa έρχεται σε αντίθεση με τον hotshot Johnson & Johnson Imbruvica και την Calquence της AstraZeneca. Το Tislelizumab, εν τω μεταξύ, αγωνίζεται για μια θέση στην πολυσύχναστη αγορά PD-1 / L1 της Κίνας, επί του παρόντος με προβάδισμα σε κλασικό λέμφωμα Hodgkin τρίτης γραμμής και προηγουμένως αντιμετωπισμένο ουροθηλιακό καρκίνωμα. Και η BeiGene εξετάζει την πολύ σημαντική αγορά καρκίνου του πνεύμονα μη μικρών κυττάρων πρώτης γραμμής με δύο πρόσφατες κλινικές νίκες φάσης 3.

Εκτός από αυτά τα φάρμακα που διατίθενται στο εμπόριο, ο BeiGene κάνει πολλά εσωτερικά κλινικά προγράμματα, σημείωσε ο αναλυτής της SVB Leerink, Andrew Berens, αφού παρακολούθησε την εκδήλωση Ε & Α της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα. Αυτά περιλαμβάνουν το αντι-TIGIT αντίσωμα BGB-A1217 και τον αναστολέα Bcl-2 BGB-11417, τον οποίο ο Porges είπε ότι έχει τη δυνατότητα να είναι πιο ισχυρός και επιλεκτικός από τους AbbVie και Roche’s Venclexta.

Συνολικά, ο Porges δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για πιθανές νέες ευκαιρίες συνεργασίας «δεδομένης της στρατηγικής θέσης της BeiGene στην ταχέως αναπτυσσόμενη κινεζική φαρμακευτική αγορά και επικύρωση από τη στρατηγική συνεργασία της Amgen».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, με μία μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο μεγάλο θέμα της υγείας και στις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.

AstraZeneca-Delphi Economic Forum : Συμμετέχει στον Δημόσιο Διάλογο προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία

AstraZeneca : Συμμετέχει ενεργά στον Δημόσιο Διάλογο για ένα αποτελεσματικότερο και βιώσιμο Σύστημα Υγείας, προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum IX.