Επιχειρηματικά

Grifols φάρμακο κορωνοϊός: Ξεκινά κλινική δομική για νέο φάρμακο κατά της covid-19

Grifols φάρμακο κορωνοϊός: Ξεκινά κλινική δομική για νέο φάρμακο κατά της covid-19

Το φάρμακο προσφέρει άμεση προστασία μετά την έκθεση κατά του ιού και θα χρησιμεύσει ως αντιστάθμισμα του εμβολίου κατά τις πρώτες φάσεις του.

Grifols φάρμακο κορωνοϊός:  Η Grifols, μία ισπανική φαρμακοβιομηχανία και χημικός κατασκευαστής, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια κλινική δοκιμή στην Ισπανία για την αξιολόγηση ενός νέου φαρμάκου COVID-19 με βάση την ανοσοσφαιρίνη, το Gamunex-C και τα αντισώματά του από δότες πλάσματος που έχουν αναρρώσει από την ασθένεια. Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της εταιρείας, το φάρμακο προσφέρει άμεση προστασία μετά την έκθεση κατά του ιού και θα χρησιμεύσει ως αντιστάθμισμα του εμβολίου κατά τις πρώτες φάσεις του. Επιπλέον, το νέο φάρμακο έχει τη δυνατότητα να περιέχει εστίες COVID-19 σε περιοχές όπου τα μέτρα εμβολιασμού δεν έχουν ξεκινήσει ή είναι ακόμη σε εξέλιξη.

«[Το φάρμακο] είναι εύκολο να ψυχθεί, ενώ η υποδόρια χορήγηση του διευκολύνει τη διανομή και τη χρήση του σε οποιοδήποτε ιατρείο, αποφεύγοντας τη νοσηλεία», δήλωσε ο Δρ Antonio Páez, ιατρικός διευθυντής της Grifols. “Εάν επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα της νέας θεραπείας, θα μπορούσε να χορηγηθεί σε άτομα που εξετάζουν θετικά για τον ιό μέσω εξετάσεων PCR και αντιγόνων σε νοσοκομεία και γραφεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης.”

Περίπου 800 ασθενείς, όλοι ασυμπτωματικοί αλλά που είχαν δοκιμαστεί θετικοί για τον ιό σε διαγνωστικό τεστ, θα συμμετάσχουν στην κλινική μελέτη, λαμβάνοντας υποδόρια ανοσοσφαιρίνη Grifols πλούσια σε αντισώματα αντι-SARS-CoV-2. Η ανοσοσφαιρίνη Grifols Gamunex®-C, είτε χορηγείται ενδοφλεβίως, ενδομυϊκά ή υποδορίως, έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματική στην πρόληψη ποικίλων μολυσματικών ασθενειών σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και έχει χρησιμοποιηθεί για αυτό για περισσότερα από 15 χρόνια.

Σύμφωνα με τον Δρ Mitjà, «Αυτή η θεραπεία που βασίζεται σε ανοσοσφαιρίνες θα παρέχει έναν συνδυασμό πολυκλωνικών αντισωμάτων που, σε σύγκριση με τα μονοκλωνικά αντισώματα, προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία που θα μπορούσε να βελτιώσει τον βαθμό προστασίας έναντι του ιού». Η Grifols, παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή και διανομή ανοσοσφαιρινών και υπερανοσοποιητικών ανοσοσφαιρινών, έχει ήδη πραγματοποιήσει περισσότερες από 25 ερευνητικές πρωτοβουλίες για τη θεραπεία διαφορετικών σταδίων του COVID-19, από την πρώιμη έκθεση στον ιό σε σοβαρές περιπτώσεις που απαιτούν νοσηλεία και εντατική φροντίδα.

Τον Οκτώβριο του 2020, η Grifols, μαζί με άλλες εταιρείες και διάφορους οργανισμούς υγείας των ΗΠΑ, ξεκίνησε την κλινική δοκιμή ITAC (Θεραπεία ενδονοσοκομειακής θεραπείας με ανοσοσφαιρίνη κατά του Coronavirus) για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της υπερ-ανοσοσφαιρίνης κατά του SARS-CoV-2 σε νοσοκομεία και σοβαρές περιπτώσεις. Τα αποτελέσματα αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα μονοκλωνικά αντισώματα bamlanivimab και etesevimab στην μάχη κατά του COVID-19

Νέες εξελίξεις για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα για τον κορωνοϊό

Απαντήσεις σε όλα όσα αναρωτιέστε για τα εμβόλια έναντι του SARS-CoV-2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αλληλουχίας επόμενης γενιάς στη μάχη κατά της covid-19 αλλά και άλλων λοιμώξεων

Η πλατφόρμα είναι επίσης οικονομικά αποδοτική. Η μελέτη σημειώνει ότι κοστίζει περίπου 8 $ USD ανά δοκιμή, όταν εκτελείται σε χιλιάδες δείγματα ταυτόχρονα, καθώς το κόστος ανά δείγμα μειώνεται λόγω κλιμακούμενων οικονομικών.

Ηχητικά μηνύματα: Η hot τάση στην τηλεπικοινώνια εν μέσω πανδημίας

Τεχνολογία Ηχητικά μηνύματα: Εξαιτίας της πανδημίας η χρήση ηχητικών "κειμένων" έναντι του γραπτού λόγου έχει αυξηθεί σημαντικά. Χρήστες εφαρμογών αποστολής ηχητικών μηνυμάτων μιλούν για το πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να ακούς και να ακούγεσαι από τους αγαπημένους σου ανθρώπους, ειδικά αυτόν τον καιρό που η φυσική επαφή και συνεύρεση είναι περιορισμένη και σε κάποιες περιπτώσεις απαγορευμένη. Τα ηχητικά μηνύματα έχουν γίνει καθημερινή ρουτίνα για πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο και το νεό στοίχημα των ομίλων επικοινωνίας και τεχνολογίων είναι να δημιουργήσουν εφαρμογές που θα διευκολύνουν την επικοινωνία διαμέσου ηχητικών ανταλλαγών μεταξύ των χρηστών.

Τα μεγάλα σχέδια της φαρμακευτικής SK Bioscience

«Θα εξελιχθούμε σε έναν παγκόσμιο κόμβο βιολογικών πλατφορμών καθώς επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στο εξωτερικό με βάση την εμπειρία παραγωγής φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων».

Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases

Με 37 εκατομμύρια Ευρωπαίους και 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να πάσχουν από τουλάχιστον μία Σπάνια Πάθηση, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, στις 28 Φεβρουαρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ασθενείς, τόσο στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στις κοινωνικές ευκαιρίες και αποσκοπεί στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων για την εξομάλυνση αυτών των διακρίσεων.Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Novo Nordisk: Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.