Επιχειρηματικά

Φαρμακευτικές αναζητούν ταλέντα σε νευραλγικές θέσεις εν μέσω πανδημίας

Φαρμακευτικές αναζητούν ταλέντα σε νευραλγικές θέσεις εν μέσω πανδημίας

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού (COVID-19), η φαρμακοβιομηχανία συγκαταλέγεται στους λίγους τομείς που εξακολουθούν να προσλαμβάνουν ταλέντα, καθώς αγωνίζονται για να βρουν μια θεραπεία στην ασθένεια, ενώ διαχειρίζονται την υπάρχουσα ζήτηση φαρμάκων. Εδώ, οι ρόλοι σε ρυθμιστικές υποθέσεις και API είναι οι πιο δημοφιλείς εν λόγω σύμβουλοι πρόσληψης. Το API αναφέρεται στο δραστικό συστατικό που χρησιμοποιείται σε ένα φάρμακο. Αυτό το συστατικό είναι σαν τη ραχοκοκαλιά του φαρμάκου και είναι το κλειδί για την ανακούφιση του πόνου ή τη θεραπεία μιας ασθένειας.

Σύμβουλοι ανθρώπινου δυναμικού είπαν στη Moneycontrol ότι υπάρχουν 2.800 ρόλοι σε όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες που πρέπει να συμπληρωθούν επειγόντως. Σε αυτά περιλαμβάνονται εμπειρογνώμονες API, ειδικοί σε θέματα κανονιστικών θεμάτων, καθώς και προσωπικό πωλήσεων / μάρκετινγκ που ειδικεύεται στην ψηφιακή διανομή.

Για κανονιστικούς ρόλους, ένας σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού με έδρα το Pune είπε στο Moneycontrol ότι υπάρχουν 700 κενές θέσεις εργασίας. Αυτός ο σύμβουλος εξήγησε ότι αυτοί οι ρόλοι είναι για φαρμακευτικές εταιρείες που θέλουν να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας COVID-19 και δεν θέλουν κανένα ρυθμιστικό εμπόδιο, είτε στην Ινδία είτε αλλού.

Ένας ανώτερος διευθυντής φαρμακευτικών προϊόντων σε μια μεγάλη ινδική εταιρεία παραγωγής φαρμάκων τόνισε ότι υπάρχει ζήτηση για ταλέντα σε τομείς όπως η ανάπτυξη σύνθετων ενέσιμων προϊόντων, η μεταφορά τεχνολογίας, οι άνθρωποι της υψηλής ποιότητας και η ανακάλυψη φαρμάκων. «Η σύνθετη ανάπτυξη ενέσιμων προϊόντων είναι ένας τομέας, όπου οι φαρμακευτικές εταιρείες δίνουν τεράστια χρήματα για να προσελκύσουν ταλέντα», πρόσθεσε.

Για παράδειγμα, ένας ανώτερος διευθυντής σε σύνθετη ενέσιμη ανάπτυξη για τις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης χρεώνει περίπου 1-1,2 εκατομμύρια Rs ετησίως. Οι εταιρείες τους κυνηγούν δίνοντας αύξηση 40-50% στους μισθούς. Ομοίως, ο διευθυντής είπε ότι υπάρχει έλλειψη ταλέντων στην Ε & Α. Η ζήτηση εδώ είναι υψηλή για άτομα που κατανοούν την ανάπτυξη προϊόντων, τις κλινικές δοκιμές και τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Αλλά η διατήρηση είναι πιο δύσκολη, επειδή ξένες εταιρείες και ερευνητικοί οργανισμοί πληρώνουν τουλάχιστον 30-40% περισσότερους μισθούς. Λαμβάνοντας υπόψη την καραντίνα και τον περιορισμό των ταξιδιών προς το παρόν, οι σύμβουλοι Ανθρώπινου Δυναμικού πιστεύουν ότι το ταλέντο ποιότητας θα παραμείνει πίσω στην Ινδία και θα είναι διαθέσιμο για κρίσιμους ρόλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας Ε & Α με εργασιακή εμπειρία τριών έως πέντε ετών στην Ινδία μπορεί να κερδίσει μεταξύ 12 εκατομμυρίων και 18 εκατομμυρίων Rs ετησίως σε μια μεσαίου μεγέθους φαρμακευτική εταιρεία. Ωστόσο, ο μισθός για αυτόν τον επαγγελματία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να είναι τόσο υψηλός όσο Rs 55 εκατομμύρια ετησίως. Ο Jayant Tagore, Διευθύνων Σύμβουλος της Synthokem Labs, η οποία κατασκευάζει API και ενδιάμεσα, δήλωσε ότι η ζήτηση αφορά μόνο ταλέντα με σωστή εμπειρία και δεξιότητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όλο και περισσότερα εργαστήρια αρχίζουν να αναπτύσσουν εμβόλια εναντίον του ιού της γρίπης χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία mRNA.

Pfizer Θεσσαλονίκη: Eγκαίνια εγκαταστάσεων παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω και της ενεργειακής κρίσης

Το τμήμα του Kwarteng «υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες τις επόμενες ημέρες για να κατανοήσει περαιτέρω και να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξήσεων κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ELPEN

ELPEN Σχοινάς: Επίσκεψη στο εργοστάσιο της ELPEN στο Πικέρμι, καθώς και στο υπό κατασκευή Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας της εταιρείας στα Σπάτα πραγματοποίησαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Medicines for Europe, Adrian Van Den Hoven.

Πάνω από 13.000 παιδιά σε όλη τη χώρα έχουν εγγραφεί στη δοκιμή για το εμβόλιο covid-19 της Moderna,

Η εταιρεία αναμένει στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της λήψης στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα, ανέφερε το Insider.

Επενδύσεις 1,2 δισ.ευρώ την επόμενη πενταετία από την φαρμακοβιομηχανία

Στη μοναδική ευκαιρία που προκύπτει για την Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων στη φαρμακοβιομηχανία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ευρωπαϊκό-διεθνές συνέδριο της «Medicines For Europe» και της «Ιnternational Generic & Biosimilar Medicines Association» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην Αθήνα.

Εγκρίνεται ένα άλλο τεστ COVID-19 στο σπίτι από τον FDA των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε τις γρήγορες δοκιμές σε μια ομιλία του τον Δεκέμβριο, δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα αγοράσει 280 εκατομμύρια δοκιμές και ότι θα χρησιμοποιήσει τον νόμο παραγωγής για την άμυνα για να διασφαλίσει ότι οι κατασκευαστές έχουν τις πρώτες ύλες που χρειάζονται για να κάνουν δοκιμές. Η κυβέρνηση δαπανά περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την πρωτοβουλία

Ο κλάδος των ασφαλίσεων υγείας στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ασφαλιστικές ΗΠΑ Covid-19: Η πανδημία αποτέλεσε το έναυσμα για αύξηση κερδών στις ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ και ιδιαίτερα του Τέξας, όπως φαίνεται σε πρόσφατη μελέτη.

Τι πλήρωσαν περισσότερο οι ασφαλιστικές στη Νέα Ζηλανδία;

Νέα Ζηλανδία: Φέτος οι μεγαλύτερες αξιώσεις οικονομικά προς τις ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας προήλθαν από χειρουργικές επεμβάσεις στην πλάτη, μαρτυρώντας το κόστος αλλά και την αναγκαιότητα τέτοιων χειρουργείων.