Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

AstraZeneca: Η Δύναμη του μΑΖί στη μάχη κατά του SARS-CoV-2

AstraZeneca: Η Δύναμη του μΑΖί στη μάχη κατά του SARS-CoV-2

Πιστή στις αξίες της και με κεντρικό μήνυμα «Η Δύναμη του μΑΖί» η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca λαμβάνει στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως δυναμικές πρωτοβουλίες, συμμετέχοντας και συμβάλλοντας στη μάχη αντιμετώπισης του Sars-Cov-2. Οι προτεραιότητες της: η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της, η εξασφάλιση της σταθερής διάθεσής των φαρμάκων της στους ασθενείς και η υποστήριξη της επιστημονικής και υγειονομικής κοινότητας.

Η κυρία Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες δήλωσε «Η Δύναμη του μΑΖί: με το μήνυμα αυτό θέλουμε να αναδείξουμε τη σημασία της ομοψυχίας και της κοινής προσπάθειας στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού. Στις δύσκολες στιγμές η δυναμική όλων μΑΖί πολλαπλασιάζεται. Όλοι γινόμαστε μια μεγάλη δύναμη, μια μεγάλη ομάδα, που μΑΖί θα παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Το ανθρώπινο δυναμικό της AstraZeneca, οι ασθενείς, το επιστημονικό και υγειονομικό προσωπικό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι “Οι δικοί μας άνθρωποι”. Για τους εργαζόμενους μας φροντίζουμε να είναι ασφαλείς, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, ακολουθώντας κανόνες πρόληψης. Για τους ασθενείς εργαζόμαστε εντατικά για να διασφαλίζουμε την πρόσβασή τους στα φάρμακα και τις θεραπείες που έχουν ανάγκη. Για το υγειονομικό προσωπικό και την κοινωνία συνεχίζουμε το ερευνητικό μας έργο για την αντιμετώπιση του ιού, υποστηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και είμαστε στην πρώτη γραμμή, παρέχοντας πρόσβαση στη σύγχρονη γνώση. Είμαστε μΑΖί στην πρώτη γραμμή, ενωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις».

Οι Ασθενείς στο επίκεντρο

Προτεραιότητά μας η εξασφάλιση της σταθερής διάθεσης των φαρμάκων μας με την ταυτόχρονη διασφάλιση της ασφάλειας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας έτσι ώστε κάθε ασθενής να μπορεί να έχει πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζεται ανεξαρτήτως των συνθηκών. Επιπλέον, επιταχύνουμε την ανάπτυξη στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων και συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις στη διεξαγωγή υφιστάμενων προγραμμάτων ελέγχου για την ενίσχυση της εξέτασης του πληθυσμού. Οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης, εργάζονται για τον προσδιορισμό μονοκλωνικών αντισωμάτων και την αξιολόγησή τους σε κλινικές δοκιμές ως αγωγή για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Επίσης, συνεργαζόμαστε με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού SARS-CoV-2, με στόχο την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα και διανομή του. Τέλος, ερευνούμε την δυνατότητα σκευασμάτων μας εγκεκριμένων για άλλες νόσους ως πιθανές θεραπείες της νόσου COVID-19.

Εστιάζοντας στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες, θέτουμε σε λειτουργία στις αρχές Μαΐου πρόγραμμα κατ΄ οίκον παράδοσης φαρμάκων. Επιπλέον, υποστηρίζουμε διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος και με το σύλλογο ασθενών «Άλμα Ζωής». Παράλληλα, κατανοώντας την ανάγκη των ασθενών για επικοινωνία και θέλοντας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των νέων συνθηκών ζωής που έχει επιβάλλει η πανδημία COVID-19 υποστηρίζουμε τη διοργάνωση webinars εκμάθησης του βασικού χειρισμού των κοινών πλατφόρμων ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Επιστημονική και Υγειονομική Κοινότητα

Αναγνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας απευθύνουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ για τις ηρωικές τους προσπάθειες. Επιπλέον, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για συνεχή ενημέρωση του ιατρικού προσωπικού πρώτης γραμμής διοργανώσαμε live web casts παγκόσμιας εμβέλειας στα οποία κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, μοιράστηκαν και συζήτησαν τις τελευταίες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με την εξάπλωση της νόσου COVID-19, καθώς και την κλινική εμπειρία στη θεραπεία των ασθενών. Tα Webcast παρακολούθησαν περισσότεροι από 69.000 Επαγγελματίες Υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων από 152 χώρες ενώ από την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 1.100 Επαγγελματίες Υγείας.

Επίσης, στην ίδια φιλοσοφία η AstraZeneca σε όλο τον κόσμο προχώρησε σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Στην χώρα μας συμμετείχαμε στη συλλογική εθνική προσπάθεια του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών, προσφέροντας στο Υπουργείο Υγείας 4.000 ιατρικές μάσκες FFP2 και 10 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ.

Οι Εργαζόμενοι μας

Για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μας, εφαρμόζουμε μέτρα για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης και διάδοσης του SARS-CoV-2. Το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού μας εργάζεται από το σπίτι μέσω τηλεργασίας. Ταυτόχρονα, όσοι εργαζόμενοί απασχολούνται σε τμήματα που έχουν κρίσιμο ρόλο στη διανομή των φαρμάκων, συνεχίζουν το έργο τους στους χώρους διανομής εφαρμόζοντας όλες τις προφυλάξεις που απαιτούνται σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεά ΠΕΦ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης της Αθήνας

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία

Για την μεγάλη σημασία του σιδήρου στην υγεία και ευεξία μας μπορούμε να ενημερωθούμε από μία ανανεωμένη πλατφόρμα μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία . Δημιουργήθηκε , με την υποστήριξη των Vifor Pharma και GENESIS Pharma.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

«Παίρνω αυτό το φάρμακο αρκετό καιρό, δεν πειράζει να το σταματήσω για λίγο.Αποφάσισα να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με πολλά φάρμακα. Θα παίρνω τη θεραπεία μου μόνο όταν αισθάνομαι κάποιο σύμπτωμα.Παίρνοντας κάθε μέρα φάρμακα, νιώθω σαν να είμαι σοβαρά άρρωστη.Όμως εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Ας τα σταματήσω για λίγο».

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Novartis Hellas, για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ανανεωμένο και διαδικτυακό, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 Εγγραφές στο www.eventora.gr/dynami.

ELPEN: Προσφέρει 200 tablets στους μαθητές της Σάμου 

Στη δωρεά 200 tablets για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Σάμου προχώρησε η ELPEN. Με τη συγκεκριμένη δράση η εταιρεία συμβάλλει στην κάλυψη  των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.

#happyBREATHday καμπάνια: Οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής

happyBREATHday τιτλοφορείται η καμπάνια ενημέρωσης για την Χρόνια  Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια που υλοποιείται από την φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας ημέρας . Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.). Η ΧΑΠ είναι μια νόσος που προλαμβάνεται και ελέγχεται και οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Η Caroline Wozniacki πρωταθλήτρια και στην διαχείριση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Ο ρόλος της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία είναι περίπλοκος και απαιτητικός και όταν κάποια  χρόνια φλεγμονώδης  νόσος της ‘’χτυπήσει την πόρτα ‘’, οι προκλήσεις αυξάνουν. Πως να διαχειριστούν την νόσο οι γυναίκες χωρίς να ξεχάσουν να ζουν ;

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Επικουρική κάλυψη και στήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ και έπειτα από αξιολόγηση του επείγοντος της κατάστασης τους, θα διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης