teva2--e1432716952652.jpg
Pin It

Στο πλευρό των ανθρώπων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας βρίσκεται για ακόμη μία φορά η φαρμακευτική εταιρεία TEVA Hellas , με σκοπό να ζούν μία πιο φυσιολογική ζωή με λιγότερα καθημερινά προβλήματα.


To Δικαίωμα στην Πρόσβαση ήταν το θέμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Κυριακή 17 Μαΐου και με μήνυμα «Δεν θα ήθελα να είσαι στη θέση μου… Ναι στην κίνηση. Όχι στην αδιαφορία» ο ΣΑμΣΚΠ και η TEVA ενημέρωσαν το κοινό για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία σε κάθε τους δραστηριότητα. Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να μετέχει με ευκολία και να έχει ισότιμη πρόσβαση σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής, όπως στη διάγνωση, τη θεραπεία, την εκπαίδευση, τη μετακίνηση, την εργασία, την άσκηση και τους χώρους αναψυχής. Ωστόσο, το αναφαίρετο δικαίωμα της πρόσβασής τους στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή όχι μόνον αμελείται, όχι μόνον εμποδίζεται, αλλά και προσβάλλεται.
[caption id="attachment_59066" align="alignnone" width="500"]Τα μέλη του ΣΑμΣΚΠ στη Μαρίνα του Φλοίσβου Τα μέλη του ΣΑμΣΚΠ στη Μαρίνα του Φλοίσβου[/caption]

Τα μέλη του ΣΑμΣΚΠ κάλεσαν όλους όσους επισκέφθηκαν τη Μαρίνα του Φλοίσβου στο ενημερωτικό τους περίπτερο, ώστε να γνωρίσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ασθενής με αναπηρία, αλλά και να τις βιώσουν για λίγο, συμμετέχοντας σε βιωματική διαδρομή προσομοίωσης κινητικών δυσκολιών. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι ανεξαιρέτως όσοι συμμετείχαν στη
[caption id="attachment_59068" align="alignnone" width="500"]Διαδρομή Διαδρομή[/caption]

, επιβεβαίωσαν την περιορισμένη και ανισότιμη θέση στην οποία βρίσκονται σε καθημερινή βάση συνάνθρωποί μας που πάσχουν από κάποια αναπηρία, και διαπίστωσαν πόσο σημαντικό είναι, όσοι δεν νοσούν, να μπουν για λίγο στη θέση τους και να κατανοήσουν αυτήν την καθημερινότητα.


Σημαντικός, επίσης, σκοπός του φετινού εορτασμού ήταν η ενθάρρυνση των ασθενών με αναπηρία να μην ενδώσουν σε οποιαδήποτε παραίτηση λόγω της αμέλειας ή αδιαφορίας εκ μέρους των συμπολιτών τους και να συνεχίσουν να κινούνται και να διεκδικούν την ισότιμη πρόσβαση στην πολιτεία και την κοινωνία, έως ότου αυτή γίνει πραγματικότητα.

[caption id="attachment_59067" align="alignnone" width="500"]Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, κ. Βάσω Μαράκα. Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, κ. Βάσω Μαράκα.[/caption]

λλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, κ. Βάσω Μαράκα, δήλωσε: «Ο αγώνας του ΣΑμΣΚΠ για Ισότιμη Πρόσβαση δεν ξεκινάει και τελειώνει στη σημερινή εκδήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας. Αντίθετα, αποτελεί πάγιο μέλημά μας και σταθερή διεκδίκηση, δική μας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ (ΠΟΑμΣΚΠ), προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να συνεισφέρει σε αυτόν τον αγώνα ευαισθητοποίησης σχετικά με τις επιπτώσεις της ασθένειας στην καθημερινότητα των πασχόντων και δεσμεύεται ότι θα βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό των μελών του αλλά και των άλλων ασθενών με ΣΚΠ που δεν είναι ακόμα μέλη».


Από τη μεριά της, η κ. Ιωάννα Καρώνη, Corporate and Public Affairs Manager της TEVA, προσέθεσε «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε μια κοινωνική δράση που έχει σκοπό να σταματήσει την ατομική και συλλογική αδιαφορία απέναντι σε προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μερίδα συνανθρώπων μας, προβάλλοντας και προασπίζοντας το δικαίωμά τους να είναι ισότιμοι πολίτες σε μια ανθρώπινη κοινωνία».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ


Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ), είναι μη κερδοσκοπικός, κυβερνητικός οργανισμός που έχει ιδρυθεί και διοικείται από το 2007 αποκλειστικά από ασθενείς με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗN TEVA


Η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης [NYSE]: TEVA) είναι μια κορυφαία διεθνής φαρμακευτική εταιρεία, η οποία παρέχει υψηλής ποιότητας λύσεις υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή σε εκατομμύρια άτομα κάθε μέρα. Με έδρα το Ισραήλ, η TEVA είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής γενοσήμων στον κόσμο, η οποία διαθέτει χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 και παράγει ένα ευρύ φάσμα γενοσήμων φαρμάκων, σχεδόν, για κάθε θεραπευτική κατηγορία. Στα πρωτότυπα φάρμακα η TEVA κατέχει ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο σε καινοτόμες θεραπείες για διαταραχές του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, συμπεριλαμβανομένης και της αντιμετώπισης του πόνου, καθώς και ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων για το αναπνευστικό σύστημα. Η TEVA αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες ανάπτυξης τόσο γενοσήμων, όσο και πρωτότυπων φαρμάκων μέσα από ένα ενοποιημένο Παγκόσμιο Τμήμα ¨Έρευνας και Ανάπτυξης, ώστε να δημιουργήσει νέους τρόπους αντιμετώπισης των ανικανοποίητων αναγκών των ασθενών, συνδυάζοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης φαρμάκων με συσκευές, υπηρεσίες και τεχνολογίες. Τα καθαρά έσοδα της Teva το 2014 ανήλθαν σε 20,3 δις δολάρια.

Pin It