Pin It


Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα μιας τροφής, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα της σε αντιοξειδωτικές ουσίες, κάτι που την καθιστά αυτόματα και πιο υγιεινή για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μελέτη έχει δείξει, ότι άτομα που κατανάλωναν μωβ φρούτα και λαχανικά σε τακτική βάση, αντιμετώπιζαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης και χαμηλή χοληστερόλη.


Μοβ καλαμπόκι


Δεν είναι και τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά το συγκεκριμένο καλαμπόκι είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που υπάρχουν στις αγορές του εξωτερικού. Καλλιεργείται και φυτρώνει κυρίως στα βουνά του Περού και έχει απίστευτες ιδιότητες για τον οργανισμό, αφού αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, που η δράση τους είναι υψηλότερη από αυτών των μούρων.


Μοβ γλυκοπατάτα


Ενώ η τυπική πορτοκαλί γλυκοπατάτα είναι και αυτή γεμάτη οφέλη για την υγεία σας, η μοβ εκδοχή της είναι ακόμα καλύτερη! Γευστικά η πορφυρή αυτή πατάτα μοιάζει με την «αδερφή» της αλλά είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, που βοηθούν την πέψη και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.


Μωβ σπαράγγια


Με καταγωγή από τη γειτονική Ιταλία, το μωβ σπαράγγι είναι πλούσιο σε βιταμίνη , η οποία βελτιώνει την κατάσταση και την υγεία στα μαλλιά, τα νύχια και το δέρμα. Αν αυτό δεν σας πείθει και τόσο για να τα δοκιμάσετε και να τα εντάξετε στη διατροφή σας, τότε αξίζει να σημειωθεί πως έχουν και καθαρκτικές ιδιότητες, μιας και έχει χρησιμοποιηθεί και κατά τη ρωμαϊκή εποχή για τη βελτίωση της κινητικότητας και λειτουργίας του εντέρου.

Pin It