Pin It

Δοκιμάστε αυτή την εβδομάδα να φάτε σούπες με ζωμό πριν από κάθε γεύμα με στόχο να περιορίσετε την… λιγούρα, να πάρετε ενέργεια και να αποφύγετε την πρόσληψη πολλών θερμίδων.


Για τον ζωμό, η εύκολη λύση είναι να το αγοράσετε από ένα σούπερ μάρκετ (επιλέξτε ζωμούς με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο), αλλά αν έχετε χρόνο και όρεξη μπορείτε να φτιάξετε δικό σας. Διαλέξτε κοτόπουλο, κρέας ή λαχανικά, βράστε τα και κρατήστε τον ζωμό, ο οποίος διατηρείται στο ψυγείο έως και πέντε ημέρες.


Με λιγότερες από 100 θερμίδες η σούπα με καρότα και μήλα θα σας μειώσει την όρεξη και θα ικανοποιήσει την γεύση σας.


Υλικά
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σέλινο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρι
5 μεγάλα καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 μεγάλα μήλα χωρίς τη φλούδα και χοντροκομμένα
1 φύλλο δάφνης
4 1/2 φλιτζάνια ζωμό
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ψιλοκομμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο ή βασιλικό, ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)


Οδηγίες
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σέλινο. Ρίξτε την σκόνη κάρι και στη συνέχεια προσθέστε τα καρότα, τα μήλα και το φύλλο δάφνης. Ανακατέψτε καλά σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά και μετά προσθέστε το ζωμό και το αλάτι. Βράστε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι τα καρότα και τα μήλα να μαλακώσουν (20 με 25 λεπτά). Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και χρησιμοποιώντας μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα στερεά κομμάτια της σούπας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ), προσθέτοντας περίπου μισό φλυτζάνι του ζωμού. Όταν το μίγμα γίνει σαν πουρές, το ρίχνετε ξανά πίσω στην κατσαρόλα. Βάζετε πιπεράκι (όσο τραβάει η… όρεξή σας) και σερβίρετε πολύ ζεστό. Το γιαούρτι και τα φρέσκα μυρωδικά είναι ό,τι πρέπει για γαρνιτούρα.

Pin It