Άποψη

Θανάσης Λαβίδας Απεβίωσε : Συλλυπητήρια από τον ΣΦΕΕ

Θανάσης Λαβίδας Απεβίωσε : Συλλυπητήρια από τον ΣΦΕΕ

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εταιρείες μέλη του εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Θανάση Λαβίδα, καθώς και στον όμιλο της Lavipharm.

Ο Θανάσης Λαβίδας ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση το 1976 και έχτισε τον Όμιλο που είναι σήμερα, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Υπόδειγμα επιχειρηματία, πρωτοπόρος και οραματιστής, σπουδαίος επιστήμονας, έδωσε μοναδική ώθηση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και επιχειρηματικότητα και σημάδεψε με την πορεία του μια ολόκληρη εποχή. Διακρίθηκε για το πάθος του για την καινοτομία, την αφοσίωση του στην οικογένεια της Lavipharm, αλλά και για τη μεγάλη του αγάπη για την χώρα μας, την οποία προωθούσε πάντα στο εξωτερικό. Διακατέχονταν από πρωτοφανή εξωστρέφεια και μοναδικό ταλέντο στις διαπραγματεύσεις και τo 2011 η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τα «διάσημα» του Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, ως φόρο τιμής για τη συμβολή του στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των λαών και τη συνεργασία σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Ο Θανάσης Λαβίδας είχε διατελέσει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ, ήταν Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας–Αμερικής, ενώ μεταξύ άλλων ήταν Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), έχοντας αναλάβει την ευθύνη της διεθνούς δραστηριότητας (SEV International). Η απουσία του Θανάση Λαβίδα αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στον ΣΦΕΕ, αλλά και όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος θρηνεί τον χαμό του.Ήταν ένας εξαίρετος, αλλά και σεμνός και χαμηλών τόνων Άνθρωπος με ήθος, οξυδέρκεια, καλοσύνη και σπάνια ευγένεια, ένα λαμπερό παράδειγμα πετυχημένου επιχειρηματία και σπουδαίου οικογενειάρχη. Το ήθος και η πορεία του αποτελούν φάρο για όλους μας και το μεγάλο έργο που αφήνει θα μας τον θυμίζει για πάντα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Lavipharm:Μεγάλος χορηγός του Be Rare Finish Line Run powered by MDA

Lavipharm: Υποστηρίζει την πρωτοβουλία Spread Christmas Joy του MDA Ελλάς

ΣΦΕΕ καμπάνια Π.Ο.Υ.: Τα εμβόλια μας φέρνουν πιο κοντά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ΕΣΑμεΑ για την κακοποίηση παιδιού στο ιδιωτικό Κέντρο για παιδιά με αυτισμό

ΕΣΑμεΑ: "Πόσους νεκρούς θα θρηνήσουμε ακόμη, πόσα άτομα με αναπηρία θα έρθουν αντιμέτωπα με τη βαρβαρότητα, μέχρι να θεσπιστεί μια Εθνική Στρατηγική για την πραγματική διαβίωση στην κοινότητα;", διερωτάται μεταξύ άλλων ο Οργανισμός.

Humanlinks: Υπηρετώντας τον Άνθρωπο, την Κοινότητα και το Περιβάλλον

Πρόγραμμα Humanlinks: Οι θεματικές τις οποίες πραγματεύονται για τον κάθε μήνα είναι πάνω στην κοινωνική και σχολική έμφυλη βία, την έκφραση της γονεϊκότητας στις διάφορες μορφές οικογενειών, τη φροντίδα του εαυτού και της κοινότητας σε καιρούς κρίσης και τέλος την εσωτερική σύνδεση της κοινότητας με το περιβάλλον μέσα από την τέχνη.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ στη Σύνοδο Κορυφής για την ενσωμάτωση της Αναπηρίας στην Υγεία

Βαρδακαστάνης: Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ μίλησε για το θέμα της ενσωμάτωσης της αναπηρίας στις πολιτικές για την υγεία μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής για την Αναπηρία 2022. Στην προσυνεδριακή συνεδρίαση μίλησαν και ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Jonas Gahr Støre, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus και η δρ. Natalia Kanem, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του ΟΗΕ.

Η τεχνολογία σύμμαχος στην μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων

Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αποτελούν ένα μεγάλο κίνδυνο για κάθε νοσηλευόμενο τόσο για τους ενήλικες αλλά και πολύ περισσότερο για τα βρέφη και τους ηλικιωμένους. Draeger: Προτάσεις αναβάθμισης της τεχνολογίας στη ΜΕΘ – ΧΡΓ που μπορεί να συμβάλουν και στην μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Κάλεσμα Ένωσης Ασθενών Ελλάδας προς ασθενείς με ΧΑΠ για συγκρότηση ομάδας υποστήριξης

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: H Ομάδα Εργασίας ασθενών με ΧΑΠ θα αποτελέσει ένα κύτταρο συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, καθώς και διαβούλευσης των συμμετεχόντων.