Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

«Στοπ ☹ μου Ανήκει»: Έργο για την αναγνώριση και καταγγελία της σεξουαλικής κακοποίησης στα Άτομα με νοητική αναπηρία

«Στοπ ☹ μου Ανήκει»: Έργο για την αναγνώριση και καταγγελία της σεξουαλικής κακοποίησης στα Άτομα με νοητική αναπηρία

«Στοπ ☹ μου Ανήκει»: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή συνέντευξη τύπου του «Στοπ ☹ μου Ανήκει» την Πέμπτη 27/5/2021. Σε αυτήν παρουσιάστηκε αναλυτικά το καινοτόμο, για τα ελληνικά αλλά και για τα διεθνή δεδομένα, Έργο που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της πρόκλησης, στην αναγνώριση και καταγγελία του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης στα Άτομα με νοητική αναπηρία (ΑμεΝΑ).

H συνέντευξη ξεκίνησε με την τοποθέτηση της κα.Χριστιάνας Κύρκου, Διαχειρίστριας Προγραμμάτων του Active citizens fund, κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος και των δωρητριών χωρών του E.O.X. Ακολούθως η κ. Μαρία Καθιώτου, Κοινωνική Λειτουργός στο «Εργαστήρι» έκανε μία μικρή παρουσίαση του Φορέα σε συνεργασία με την κ. Φωτεινή Πάσχου, Ψυχολόγος στο «Εργαστήρι», η οποία και παρουσίασε το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα του Έργου.


Στην συνέχεια της συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος από τον εταίρο «Εστία» κ. Γιώργος Ρέτσος ανακοίνωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ ο εκπρόσωπος του εταίρου «Θεοτόκος» κ. Βασιλεία Κατσαούνου παρουσίασε το σχέδιο βιωσιμότητας του Έργου.

Στην τελευταία ενότητα της συνέντευξης οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τους Δημοσιογράφους απαντήθηκαν από όλους τους Εκπροσώπους των φορέων της Κοινοπραξίας.

Το έργο «Στοπ ☹ μου Ανήκει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» και εταίρους το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία» και το Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Θεοτόκος».

Στα πλαίσια του Έργου θα πραγματοποιηθεί μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα ίδια τα άτομα με νοητική αναπηρία, στις οικογένειες τους και στους επαγγελματίες διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών των φορέων της κοινοπραξίας μας, που θα έχουν ως στόχο την αναγνώριση και καταγγελία της σεξουαλικής κακοποίησης ατόμων με νοητική αναπηρία. Όπως, επίσης, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση επαγγελματιών κοινωνικής αρωγής και αντιπροσώπων των Τοπικών Αστυνομικών Αρχών από οχτώ Δήμους που δήλωσαν την πρόθεση συμμετοχής τους σε αυτό.

Οι Δήμοι αυτοί είναι: Δήμος Περιστερίου, Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού, Δήμος Φυλής, Δήμος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Δήμος Μεταμόρφωσης, Δήμος Ιλίου και Δήμος Αχαρνών.

Με την ολοκλήρωση του, το «Στοπ ☹ μου Ανήκει» αναμένεται να συμβάλει στην προστασία του αναφαίρετου δικαιώματος του σεβασμού της σωματικής και πνευματικής ακεραιότητας των ΑμεΝΑ, καθώς και στην ισότιμη προσβασιμότητα τους στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 17 της Σύμβασης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 03/06 – 1.239 νέα κρούσματα – 39 νεκροί – 476 διασωληνωμένοι

Μεγάλη Τράπεζα έρχεται να στηρίξει την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού

Πώς να βάλετε το περπάτημα στη ζωή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποτελεσμάτα β' σταδίου έρευνας "Covid-19 & Καρκίνος στην Ελλάδα"

ΕΛΛΟΚ: Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ παρουσιάζει τα αποτελέσματα του 2ου σταδίου της έρευνας την οποία διεξήγαγε την άνοιξη του 2021, για την εμπειρία των ασθενών με καρκίνο από τα μέτρα της κυβέρνησης και τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 κατά το 2ο και 3ο κύμα της, τον χειμώνα 2020-2021.

Θερινός εκπαιδευτικός κύκλος ανάπτυξης δεξιοτήτων συλλογών ασθενών

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Στο πλαίσιο του θερινής διάρκειας του κύκλου ενδυνάμωσης των συλλόγων ασθενών, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας υλοποιεί επτά νέα σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων από 15/06 έως 12/07. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν διαδικτυακά με δωρεάν συμμετοχή και τρίωρη διάρκεια.

Διαδικτυακή ημερίδα για τις σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση της ΧΛΛ

ΕΟΑΧΛΛ webinar: Την Τετάρτη 23 Ιουνίου η Ελληνική Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία (ΕΟΑΧΛΛ) θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: "Σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της ΧΛΛ και υποστηρικτική φροντίδα των ασθενών". Η ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω Zoom, στις 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Ι. Βαρδακαστάνης συμμετέχει στην αυριανή Διάσκεψη για το Mέλλον της Ευρώπης

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του EDF, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης θα συμμετέχει αύριο στην εναρκτήρια ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Γνωστοποίηση ονομάτων ιατρών μελών Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α

ΚΕΠΑ Γιατροί: Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο e-ΕΦΚΑ παγιώθηκε το αίτημα των ΑμεΑ για την άρση της ανωνυμίας των ιατρών των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ. και πλέον οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν το όνομα του ιατρού που εξέτασε το αίτημά τους μετά από αίτηση.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας για AstraZeneca: Οι φορείς να συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: H Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί την πολιτεία, την επιστημονική κοινότητα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμβάλουν συντεταγμένα στην υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη δεδομένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη σύμφωνα με τον ΕΜΑ ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Να διευθετηθεί οριστικά το κανονιστικό πλαίσιο των Covid-19 tests στα νοσοκομεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η έλλειψη ενός ενιαίου κανονισμού περί των υποχρεωτικών τεστ για τη νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία δημιουργεί σύγχυση και ταλαιπωρία στους ασθενείς και τους πολίτες.