Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Μεταξά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο

Μεταξά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο

Μεταξά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί από τις 10:00 μέχρι τη 13:00, έξω από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά οι εργαζόμενοι εξαιτίας της τραγικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το φαρμακευτικό τμήμα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί, από τις 10:00 μέχρι τη 13:00, έξω από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά οι εργαζόμενοι εξαιτίας της τραγικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με το φαρμακευτικό τμήμα το οποίο έχει βάλει «λουκέτο» καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων του νοσεί από κορονοϊό και άλλες λοιμώξεις της εποχής, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι θεραπείες των ογκολογικών ασθενών.

Την πρωτοφανή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην οποία τα θύματα είναι ασθενείς που νοσούν με σοβαρή πάθηση και την αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας περιέγραψε η πρόεδρος των εργαζομένων, Εύα Πολύζου. «Το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι διαχρονικό. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια αντιμετωπίζουμε τεράστιες ελλείψεις στο προσωπικό του νοσοκομείου συνολικά για τις οποίες έχουμε κάνει κινήσεις, διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις σε όλους τους αρμόδιους. Ειδικότερα στο τμήμα του Φαρμακείου ενώ θα έπρεπε να υπηρετούν τέσσερα άτομα, υπηρετεί ένας μόνιμος εργαζόμενος και ένας ακόμη που δεν είναι μόνιμος».

Τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν μπόρεσαν να εκτελεστούν οι συνταγές γιατί δεν ήταν ο φαρμακοποιός στη θέση του. Όταν λειτουργεί τόσο οριακά και με τόση επισφαλή χαρακτηριστικά είναι λογικό ότι κάποια στιγμή θα οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό. Έχουμε πολύ καιρό επισημάνει το ζήτημα, ήρθε και η κυρία Γκάγκα επισκέφτηκε το τμήμα, εξέφρασε την εκτίμηση της. Με την εκτίμηση έχουμε μείνει, δεν έχουμε δει κάποια αλλαγή. Η μία συνάδερφος έχει έρθει από το Τζάνειο να βοηθάει στις εφημερίες και τις βάρδιες, γύρισε στο Τζάνειο, ήρθε κάποιος άλλο, έχουμε μείνει στους δυο πάλι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεά γενετικού αναλυτή στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Με εντολή Πλεύρη σε διαθεσιμότητα ο υπάλληλος του "Μεταξά" για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Z. Γραμματόγλου στο Healthweb: Το δημόσιο σύστημα υγείας παραπαίει

Η πρώτη εν Ελλάδι αυτόνομη μονάδα Καρδιο-Ογκολογίας στο ΓΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΑμΣΚΠ: 30 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

ΠΟΑμΣΚΠ: Η παγκόσμια εκστρατεία MS Connections, με μότο “I connect – We connect” , έχει στόχο να ενδυναμώσει τα άτομα που πάσχουν μέσα από την σύνδεσή τους με τον εαυτό τους, το στενό περιβάλλον τους, την ευρύτερη Κοινωνία , την Ερευνητική και Ιατρική Κοινότητα και την Πολιτεία.

ΕΣΑμεΑ: Παράταση για τα μηχανογραφικά υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

ΕΣΑμεΑ: Μετά την παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ, παράταση πήρε η υποβολής ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2023 - 2024 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων. 

Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία: Κατανοώντας την Ανάγκη - Διερευνώντας το Κενό στην Πάτρα

Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία: Το πρόγραμμα «φιλοξενεί» ως ομιλητές, κορυφαίους και έγκριτους επιστήμονες αλλά και εμπλεκόμενους με το θέμα του καρκίνου από μια ευρεία γκάμα προσώπων.