Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Aurora : Δωρεά γενετικού αναλυτή στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Aurora : Δωρεά γενετικού αναλυτή στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό την αγορά ενός νέου γενετικού αναλυτή για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Με τη δωρεά του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα, που στέκεται πάντα δίπλα σε ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα, κάλυψε την επείγουσα ανάγκη εγκατάστασης ενός νέου γενετικού αναλυτή στο νοσοκομείο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

Ο νέος γενετικός αναλυτής, ο οποίος αντικατέστησε τον παλαιότερο που βρισκόταν εκτός χρήσης,  είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες. Χρησιμοποιείται από περισσότερα από 35 νοσοκομεία της χώρας και για πλέον των 6.000 εξετάσεων ετησίως, που είναι  απαραίτητες για τη διάγνωση οξειών λευχαιμιών, χρόνιων λευχαιμιών και μυελοϋπερπλαστικών νεοπλασμάτων.Επιπλέον της διάγνωσης, οι εξετάσεις προσφέρουν πληροφορίες που βοηθούν σημαντικά στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων για τη χορήγηση της πλέον κατάλληλης κατά περίπτωση θεραπείας στόχευσης, στην πρώιμη διάγνωση της απόρριψης μοσχεύματος ή της υποτροπής της κακοήθειας και στην ανίχνευση μεταλλάξεων σε γονίδια.

  • Γνωρίζοντας τη δράση του φιλανθρωπικού σωματείου Aurora όλα αυτά τα χρόνια, το Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» απηύθυνε αίτημα στη διοίκηση και στον πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος του σωματείου, Clemente Pinedo, ο οποίος άμεσα κινητοποίησε τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κάλυψη της ανάγκης με την αγορά νέου εξοπλισμού το συντομότερο δυνατό. «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου που ανταποκρίθηκε άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη στο αίτημα μας για κάλυψη μιας τόσο σημαντικής ανάγκης», δήλωσε ο κ. Pinedo και συμπλήρωσε: «Η παροχή του μηχανήματος –γενετικός αναλυτής– είναι ζωτικής σημασίας μιας που εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών από διάφορα νοσοκομεία πανελλαδικά. Η Aurora σε απόλυτη συνεργασία με το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου απέδειξαν έμπρακτα ότι παραμένουν δίπλα στους συνανθρώπους μας με αιματολογικές ασθένειες προκειμένου να συνεχίσουν τις θεραπείες τους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους».
  • Ο διευθυντής της Αιματολογικής Μονάδας του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» Δρ. Δημήτριος Καρακάσης είπε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Aurora για τη δραστηριοποίησή της και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου για τη δωρεά του. Η δωρεά του γενετικού αναλυτή συμβάλλει ουσιαστικά στην ομαλή λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας της Αιματολογικής Κλινικής και Λεμφωμάτων – Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών αποτελώντας ακόμα ένα σημαντικό εργαλείο στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των αιματολογικών νοσημάτων. Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς μας με αιματολογικές κακοήθειες, παρέχοντες όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που είναι απαραίτητες για τη θεραπεία τους».

Νοσοκομεία τα οποία εξυπηρετεί ο νέος γενετικός αναλυτής

Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο», Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», Γ.Ν.Α. «Μεταξά», Γ.Ν.Α. «Αττικόν», Γ.Ν.Α. «Άγιος Σάββας», Γ.Ν.Α. «Σωτηρία», Γ.Ν.Α. «Αγία Όλγα», Γ.Ν.Α. «Αγία Σοφία», Γ.Ν.Α. «Αγλαΐα Κυριακού», Γ.Ν.Α. «Αιγινήτειο», Γ.Ν.Α. «Ελπίς», Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ», Γ.Ν.Α. «Θριάσιο», Γ.Ν.Α. «Άγιοι Ανάργυροι», Γ.Ν.Α. «Άγιος Παντελεήμων», Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Γ.Ν.Α. «Αμαλία Φλέμιγκ», Γενική Κλινική Αθηνών, Μετροπόλιταν general, Μετροπόλιταν, Ιασώ, Υγεία, Ευρωκλινική, ΠΑΓΝΗ (Ηράκλειο Κρήτης) , Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο» (Ηράκλειο Κρήτης), Γ.Ν. «Άγιος Γεώργιος» Χανίων, ΠΑΓΝ ΡΙΟΥ (Ρίο, Πάτρα), Γ.Ν. Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», ΠΑΓΝ Ιωαννίνων, ΠΑΓΝ Λάρισας, Γ.Ν. «Βοστάνειο» (Μυτιλήνη), Γ.Ν. Τρίπολης, Γ.Ν. Καλαμάτας, Γ.Ν. Κέρκυρας, Γ.Ν. Ρόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρώτη στέγη φιλοξενίας για ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις

Aurora nails: Η απόλυτη τάση για τα νύχια

Πώς η εικονική πραγματικότητα μειώνει την χρήση αναισθησιών;

AI: Χρήση για τον εντοπισμό καλοήθων όζων του θυρεοειδούς και τη μείωση των περιττών βιοψιών

Η παραλλαγή Όμικρον 5πλασίασε το ποσoστό παιδικών νοσηλειών στις ΗΠΑ

Τα smart headbands σας κάνουν όντως πιο χαλαρούς;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H εκστρατεία #EinaiStoDikoSouXeri εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο

Η επιτυχημένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης #EinaiStoDikoSouΧeri, για το σακχαρώδη διαβήτη και τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα, που υλοποιούν η Νοvo Nordisk Hellas και η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” εμπλουτίζεται με νέο, οπτικοακουστικό περιεχόμενο, με στόχο την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Η CSL Behring στο πλευρό των ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Σπανίων Παθήσεων, που τιμάται κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, η CSL Behring διοργάνωσε press event με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τις Σπάνιες Παθήσεις και τις προκλήσεις που αυτές συνεπάγονται.

Ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό προσφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ στο Πρωτάθλημα Τύπου

Ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και πέντε συσκευές απινίδωσης προσφέρει ο ΕΔΟΕΑΠ στο Πρωτάθλημα Τύπου Ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της πολιτικής πρόληψης και προστασίας της υγείας των ασφαλισμένων .