Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Aurora : Η πρώτη στέγη φιλοξενίας για ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις

Aurora : Η πρώτη στέγη φιλοξενίας για ασθενείς με αιματολογικές παθήσεις

Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora – Μαζί Ενάντια στα Αιματολογικά Νοσήματα πιστό στο όραμά του για έμπρακτη και ψυχολογική στήριξη ασθενών με αιματολογικά νοσήματα, πραγματοποίησε τα εγκαίνια της πρώτης στέγης φιλοξενίας στην Πάτρα.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη, του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κ. Δημήτριου Μπάκου, του Καθηγητή Αιματολογίας – Διευθυντή Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του ΠΓΝΠ κ. Αλέξανδρου Σπυριδωνίδη και του κ. Clemente Pinedo, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.

H Aurora, με πεδίο δράσης την Αθήνα και την Πάτρα επεκτείνει το στεγαστικό πρόγραμμα της αριθμώντας σήμερα 3 στέγες φιλοξενίας. Η νέα στέγη στην πρωτεύουσα της Αχαΐας παρέχει δωρεάν διαμονή σε ασθενείς χαμηλού εισοδήματος των οποίων η κύρια κατοικία τους βρίσκεται εκτός Πάτρας, σε συνδυασμό με μια σειρά από υπηρεσίες που βοηθούν ασθενείς και οικογένειες να αντεπεξέρχονται κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα έχει εμβαδό 65τμ, είναι πλήρως ανακαινισμένο και επιπλωμένο και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Κατά συνέπεια η πρόσβαση των ασθενών γίνεται χωρίς τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς, μειώνοντας την έκθεση τους σε μικρόβια ενώ βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή. Επιπροσθέτως, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου προσφέρει το ενοίκιο του πρώτου χρόνου και βάσει του στεγαστικού προγράμματος της Aurora το σωματείο αρχικά έχει δεσμευτεί με μακροχρόνια ενοικίαση του διαμερίσματος, καθώς και τη συνολική κάλυψη των εξόδων του.

  • Την ενέργεια υποστήριξε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαίας, Χαράλαμπος Μπονάνος ο οποίος δήλωσε: «Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την έμπρακτη στήριξή του στους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη να νιώσουν πως δεν είναι μόνοι στον αγώνα κατά της ασθένειάς τους. Εκ μέρους της πολιτείας θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα μέλη της Aurora τόσο στο κομμάτι της χορήγησης βοήθειας στα άτομα που αντιμετωπίζουν αιματολογικά νοσήματα όσο και στον τομέα της χρηματοδότησης και ενίσχυσης ερευνών αλλά και υποστήριξης ιατρικών κέντρων και κέντρων περίθαλψης στην Ελλάδα».
  • Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ – Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Πελ/νήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας –  κ. Ιωάννης Καρβέλης, δήλωσε: «Αρχικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora για την επέκταση της δράσης του στην Πάτρα μέσω του στεγαστικού προγράμματος που παρέχει. Ολόκληρη η Περιφέρεια μας αγκαλιάζει και υποστηρίζει με ιδιαίτερη χαρά τέτοιου είδους ενέργειες που στηρίζουν τους ασθενείς και τις οικογένειες τους ώστε να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.»
  • Ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κ. Δημήτριος Μπάκος, δήλωσέ: «Μιλώντας καθημερινά με τους ασθενείς και τις οικογένειες που η οικονομική τους κατάσταση μπορεί να αποτελέσει έναν από τους παράγοντες που επηρεάζει την απόφασή τους για το εάν και πότε θα υποβληθούν σε θεραπεία, έχω αντιληφθεί την τεράστια σημασία του έργου που προσφέρει το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora. Πλέον εκτός από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Π.Γ.Ν.Π., οι ασθενείς που δοκιμάζονται από τα αιματολογικά νοσήματα έχουν αποκτήσει έναν ακόμα σύμμαχο στον δύσκολο αγώνα που καλούνται να δώσουν για την επιβίωση τους».

Ο κ. Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Καθηγητής Αιματολογίας, Διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του ΠΓΝΠ, δήλωσε: «Είναι πολύ βασικό για τους ασθενείς μας, καθώς και για το ιατρικό προσωπικό, να υλοποιούνται δράσεις οι οποίες από την αρχή της θεραπείας τους συμβάλλουν στη διεξαγωγή της. Το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι στοχεύει να βελτιώσει τη φροντίδα που παρέχεται στους ασθενείς, ώστε να αυξήσει το ποσοστό επιβίωσης τους. Η πολιτεία θα πρέπει να συνάδει σε τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο με την επικρότηση αλλά με ουσιαστική συμβολή διευκολύνοντας στην υλοποίησης τους προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος λόγω της γραφειοκρατίας.»

  • Ο πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της του φιλανθρωπικού σωματείου Aurora, κύριος Clemente Pinedo δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε μια ακόμα στέγη που θα φιλοξενήσει τους ανθρώπους που δοκιμάζονται και μάχονται καθημερινά για την βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας τους. Μέσα από το στεγαστικό πρόγραμμα της Aurora στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν οικονομική δυσχέρεια, βοηθώντας τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου προκειμένου να επικεντρωθούν σε ότι πιο σημαντικό για αυτούς, τη θεραπεία τους».

Μελλοντικός στόχος της Aurora είναι η επέκταση του στεγαστικού προγράμματος με την παροχή περισσότερων κατοικιών, προκειμένου οι ασθενείς με λευχαιμία στην Ελλάδα, που δεν κατοικούν κοντά σε κάποιο από τα τρία μεταμοσχευτικά κέντρα – στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή στην Πάτρα να έχουν τη δυνατότητα φιλοξενίας, ξεπερνώντας έτσι τον οικονομικό σκόπελο που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουν αναφορικά με τη διαμονή τους.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο διαβήτης επηρεάζει εκατομμύρια Αμερικανούς και πλήττει ιδιαίτερα τους ισπανόφωνους, λατινοαμερικανούς ενήλικες, λέει το CDC

Τα νέα εμβόλια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του Covid19

Μακροχρόνια καρδιακή φλεγμονή για 1 στους 8 ασθενείς Covid

Το μέλλον στην αντιμετώπιση των καρκίνων του ανώτερου πεπτικού

ΙΦΕΤ: Ο Απολογισμός του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας για το 2021

#ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία

Bristol Myers Squibb : Λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το fedratinib

Chiesi: Ίδρυσε νέο τμήμα Σπάνιων Παθήσεων

ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ: Τεχνολογία αιχμής για θεραπεία της σπονδυλικής στήλης

Ρινορραγία: Γιατί τρέχει αίμα από τη μύτη μου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

H ελληνική φαρμακοβιομηχανία σύμμαχος στο πολύτιμο έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ενώνει τις δυνάμεις της για πέμπτη συνεχή χρονιά με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της Ένωσης και διασφαλίζοντας την πρόσβαση σε βασικά αγαθά στα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Οι εργαζόμενοι της Astellas ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του φορέα “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος"

Astellas: Οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με εορταστική διάθεση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα «...Ξωτικά του Κόσμου… Ενωθείτε» του φορέα «Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος», αναλαμβάνοντας, ως βοηθοί του Άη Βασίλη, να γεμίσουν το σάκο του με δώρα.

Sanofi Ελλάδας υποστηρίζει την ψυχική υγεία των παιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), η Παγκόσμια Επιχειρησιακή Μονάδα Καταναλωτικών Προϊόντων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sanofi προχώρησε σε μία σειρά δράσεων υποστήριξης της ψυχικής υγείας και ευεξίας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Η Sanofi Ελλάδας παρουσιάζει την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το Πολλαπλό Μυέλωμα «Μαζί στη ζωή»

«Η διάγνωση ήταν Πολλαπλό Μυέλωμα…Πρώτη φορά το άκουγα. Ήταν τρομακτικό για εμένα και την οικογένειά μου… Η στήριξη του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, ήταν πολύ σημαντική.» Σε αυτά τα λόγια μιας ασθενούς με Πολλαπλό Μυέλωμα αντανακλάται το κενό πληροφόρησης του κοινού για τη συγκεκριμένη νόσο, αλλά και το βαρύ φορτίο της για τους ασθενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.