Πολιτική Υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Μπόρις Τζόνσον εγκαινιάζει εθνικό πρόγραμμα για την άνοια

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο Μπόρις Τζόνσον εγκαινιάζει εθνικό πρόγραμμα για την άνοια

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε μια νέα εθνική αποστολή για την αντιμετώπιση της άνοιας στη μνήμη της Ντάμ Μπάρμπαρα Γουίνδσορ.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ξεκίνησε μια νέα εθνική αποστολή για την αντιμετώπιση της άνοιας στη μνήμη της Μπάρμπαρα Γουίνδσορ. Αυτό έρχεται αφότου ο Scott Mitchell, σύζυγος της Dame Barbara, επισκέφτηκε την Downing Street την περασμένη εβδομάδα και συζήτησε την κλίμακα της ταλαιπωρίας και του τραύματος που προκαλεί η ασθένεια και την αργή επί του παρόντος διαδικασία εύρεσης μιας θεραπείας. Σε απάντηση, ο Μπόρις Τζόνσον έχει διαθέσει επιπλέον 95 εκατομμύρια λίρες για να ανταποκριθεί στη δέσμευση του μανιφέστου της κυβέρνησης για διπλασιασμό της χρηματοδότησης της έρευνας έως το 2024.

Η χρηματοδότηση θα αυξήσει τον αριθμό των κλινικών δοκιμών και των ερευνητικών έργων που θα πραγματοποιηθούν, με στόχο να τεθούν σε εφαρμογή τα πιο επιτυχημένα στοιχεία της Task Force για το Covid Vaccine, φέρνοντας σε επαφή το NHS, την ακαδημαϊκή κοινότητα και όσους έχουν βιωμένη εμπειρία άνοιας. Ο Μπόρις Τζόνσον είπε: “Η Ντάμ Μπάρμπαρα Γουίνδσορ ήταν Βρετανίδα ήρωας. Είχα τη χαρά να τη γνωρίσω τόσο στα γυρίσματα του Eastenders ως Peggy Mitchell όσο και στην Downing Street καθώς συζητούσαμε τις αδικίες που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από άνοια. Χαίρομαι που μπορούμε τώρα να τιμούμε τη Ντάμ Μπάρμπαρα με τέτοιο τρόπο, ξεκινώντας μια νέα εθνική αποστολή για την άνοια στο όνομά της.”

“Συνεργαζόμενος με τον σύζυγό της Scott, και εκ μέρους όλων όσοι ζουν με άνοια ή έχουν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο που έχει επηρεαστεί από αυτή την καταστροφική κατάσταση, διπλασιάζω τη χρηματοδότηση της έρευνας και καλώ τους εθελοντές να συμμετάσχουν στον Στρατό Babs. Μπορούμε να συνεργαστούμε για να νικήστε αυτή την ασθένεια και τιμήστε μια εξαιρετική γυναίκα που αγωνίστηκε ακούραστα για την αλλαγή”. Έως και το 40% των περιπτώσεων άνοιας πιστεύεται ότι μπορούν να προληφθούν, με τη γνώση των αιτιών της νόσου να είναι ακόμα αρκετά φτωχή – ένα εκατομμύριο άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα ζουν με άνοια έως το 2025 και επιπλέον 600.000 έως το 2040.

Ο Σκοτ ​​Μίτσελ είπε: “Είναι ο πρώτος ανάμεσα σε 15 Πρωθυπουργούς και πάνω από 70 χρόνια που αντιλήφθηκε την απειλή και μεταρρυθμίζοντας την κοινωνική φροντίδα. Είμαι τόσο χαρούμενος που ο Μπόρις είχε την πεποίθηση να κάνει αυτή τη μεταρρύθμιση. Με τιμά τόσο πολύ που όχι μόνο αναμόρφωσε την κοινωνική φροντίδα, αλλά αφιέρωσε επίσης αυτά τα νέα χρήματα στο όνομα της Barbara για να κάνει τις απαραίτητες ερευνητικές ανακαλύψεις για να βρει μια θεραπεία για την άνοια. Η Μπάρμπαρα θα ήταν τόσο περήφανη που είχε αυτή την κληρονομιά που ελπίζουμε ότι θα σημαίνει ότι οι οικογένειες στο μέλλον δεν θα χρειαστεί να ζήσουν την ίδια συγκλονιστική εμπειρία που έπρεπε να υπομείνουμε εκείνη και εγώ. Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ότι κοιτάζει κάτω με περηφάνια”.

Έχει οριστεί να ξεκινήσει μια διαδικασία πρόσληψης για επικεφαλής της taskforce, με τον διορισμένο υποψήφιο να επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση της δράσης διασφαλίζοντας παράλληλα την καλύτερη και αποτελεσματικότερη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων. Το πρόγραμμα θα επωφεληθεί από τις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, της τελευταίας τεχνολογίας απεικόνισης εγκεφάλου και της γονιδιωματικής. Ο Γραμματέας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Steve Barclay, δήλωσε: “Όποιος ζει με άνοια ή έχει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, γνωρίζει τον καταστροφικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η πάθηση στην καθημερινή του ζωή, αλλά για πάρα πολύ καιρό η κατανόησή μας για τα αίτια της δεν ήταν πλήρως κατανοητό.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δερματικό τεστ αναγνωρίζει με ακρίβεια τη νόσο του Αλτσχάιμερ ακόμη και με την παρουσία συννοσηροτήτων

Πώς ο χορός συμβάλλει στη διατήρηση της ψυχικής ευεξίας;

Η χρήση smartphone βελτιώνει τις δεξιότητες μνήμης

Περισσότερα στοιχεία για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα που είναι επιβλαβή για τον εγκέφαλο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσωπικός Γιατρός: Μετατίθεται η ημερομηνία υποχρεωτικής εγγραφής των πολιτών για την 1η Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στα αντικίνητρα, που πλέον θα ισχύσουν από 1ης Δεκεμβρίου, περιλαμβάνεται πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές.

Δημοσιεύθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, με τίτλο «Οδηγίες για την Εποχική Γρίπη 2022-2023 - Αντιγριπικός Εμβολιασμός».

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο-ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2022-2023 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Η Ιαπωνία επανεξετάζει την αυστηρή της στάση απέναντι στην ιατρική μαριχουάνα.

Στην έκθεση της επιτροπής σημειώνεται ότι μόνο το 1,4% των ανθρώπων στην Ιαπωνία έχει κάνει ποτέ χρήση μαριχουάνας, σε σύγκριση με το 20-40% στις δυτικές χώρες. Η αναθεώρηση του νόμου θα ήταν απαραίτητη για τη χρήση του φαρμάκου επιληψίας Epidiolex που προέρχεται από την κάνναβη και το οποίο υποβάλλεται επί του παρόντος σε κλινικές δοκιμές στην Ιαπωνία, αναφέρει η έκθεση.

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Τα Κέντρα για τις υπηρεσίες Medicare & Medicaid (CMS) δαπάνησαν 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε φάρμακα χωρίς επιβεβαιωμένα οφέλη

Τον Ιούνιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση του Νόμου περί Τελών Χρήσης Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (PDUFA), ο οποίος περιελάμβανε νέα εξουσία για τον FDA να διασφαλίζει καλύτερα την ταχεία ολοκλήρωση των επιβεβαιωτικών δοκιμών.

Οι Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας συνιστούν σε όλους τους ανθρώπους άνω των 55 ετών να υποβάλλονται σε έλεγχο για καρκίνο του πνεύμονα

Η Εθνική Επιτροπή Προληπτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου συνιστά να ελέγχονται για καρκίνο του πνεύμονα όλοι οι πολίτες ηλικίας μεταξύ 55 και 74 ετών, οι οποίοι έχουν καπνίσει σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους. Ο Βρετανικός Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο ενέκρινε τη σύσταση και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί "το συντομότερο δυνατό".

Οι ΗΠΑ θα δαπανήσουν $266 εκατ. για προγράμματα δημόσιας υγείας

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επενδύσει 266 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την κοινότητα και το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας χρησιμοποιώντας τη χρηματοδότηση του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης