Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΠΙΟΝΗ: 6η Ανοιχτή Ημερίδα με Θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους”

ΕΠΙΟΝΗ: 6η Ανοιχτή Ημερίδα με Θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους”

ΕΠΙΟΝΗ: 6η ανοιχτή ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους. 

Η ΕΠΙΟΝΗ σε συνεργασία με τις ενώσεις ασθενών “η Καρδιά του Παιδιού”, “Σκυτάλη” και “Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Π.Ν. – Λ.Σ. και Φίλων” θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 15:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο, την 6η ανοιχτή ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Global HEART Hub. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι ακόλουθοι εξαιρετικοί εισηγητές που υποστηρίζουν ασθενείς με καρδιακές παθήσεις:

 

Ο Φώτιος Μπάρκας, MSc, PhD, Παθολόγος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα παρουσιάσει κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων. Ο Χρήστος Μανιώτης, καρδιολόγος και ο Όμηρος Παπαδόπουλος, ερευνητής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος θα παρουσιάσουν την εξελιγμένη υπηρεσία του “Cardio Now” που κάνει δυνατή / εφικτή την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα σε πραγματικό χρόνο. Η

Παναγιώτα Μιχαηλίδου, πρώην φροντιστής θα αναφερθεί στον ρόλο των φροντιστών σε ασθενείς με καρδιοπάθειες εις μνήμην του Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας Ανδρέα Π.Μιχαηλίδη – Ο Σταύρος Τερζάκης, αντιπρόεδρος της ΕΠΙΟΝΗ και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, θα αναφερθεί στην συμμετοχή των καρδιολογικών ασθενών στην λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.

Ο Αναστάσιος Μίλκας, επεμβατικός Καρδιολόγος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, θα αναπτύξει τις μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις στη θεραπεία ατόμων με καρδιακή ανεπάρκεια αλλά και στην αξία της συμβολής των εξειδικευμένων φροντιστών. Τέλος, ο Δρ Κίμων Σταματελόπουλος καθηγητής Θεραπευτικής- Καρδιολογίας, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Newcastle, Ηνωμένο Βασίλειο θα αναφερθεί στην συμμετοχή των ασθενών στις κλινικές μελέτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΠΙΟΝΗ: Ημερίδα "Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους"

Remind Alzheimer Χαλκίδας: Υποστήριξη Δικαιωμάτων της Χρυσής Ηλικίας

Ομάδες Εργασίας για δημόσιους λειτουργούς και φροντιστές ατόμων με άνοια

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου 10/12: Δικαιώματα ατόμων με άνοια & κατάθλιψη στην 3η ηλικία-Online συζήτηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εθελοντικές αιμοδοσίες και λαμπαδηδρομία στην Κρήτη

Αιμοδοσία: Ο Αιματοκρίτης, ο τοπικός οικοδεσπότης, ενορχηστρώνει αυτή την εκδήλωση σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοδοτών - ΠΟΣΕΑ, με την αμέριστη υποστήριξη πολλών φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων.

ΕΣΑμεΑ: Η συμβολή του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Eyes of Light: 2 νέα δωρεάν εργαστήρια Θεραπευτικής Φωτογραφίας για άτομα με εμπειρία καρκίνου

Eyes of Light: Η θεραπευτική φωτογραφία αποτελεί βασικό πυλώνα των δράσεων του Eyes of Light, το οποίο είναι ο πρώτος φορέας που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κοινότητα των ανθρώπων με εμπειρία καρκίνου στην Ελλάδα.

ΚΕΦΙ: Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα"

ΚΕΦΙ: Τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα αποτελούν το 10% των νεοπλασιών και προσβάλουν όλες τις ηλικίες, ενώ οι θεραπείες εξελίσσονται συνεχώς και πλέον δίνουν τη δυνατότητα εξατομικευμένης προσέγγισης.