Επιστημονικά Νέα

Συγγενής καρδιοπάθεια: Καινοτόμα μελέτη ανοίγει την πόρτα σε νέες θεραπείες

Συγγενής καρδιοπάθεια: Καινοτόμα μελέτη ανοίγει την πόρτα σε νέες θεραπείες

Συγγενής καρδιοπάθεια: Τα ευρήματα της νέας μελέτης όχι μόνο παρέχουν έναν νέο οδικό χάρτη για την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών, αλλά δίνουν επίσης στην επιστημονική κοινότητα μια κρίσιμη πηγή σπάνιων παιδιατρικών δειγμάτων καρδιάς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω ανακαλύψεις και εμβάθυνση της κατανόησής μας για την νόσο.

Μια ομάδα ερευνητών από το Baylor College of Medicine, το Texas Heart Institute και το Texas Children’s Hospital αποκάλυψε νέα δεδομένα σχετικά με τους μηχανισμούς εξέλιξης της συγγενούς καρδιακής νόσου (CHD) – ένα φάσμα καρδιακών ελαττωμάτων που αναπτύσσονται πριν από τη γέννηση και παραμένουν η κύρια αιτία της παιδικής θνησιμότητας. Συγκεκριμένα, ο Δρ Τζέιμς Φ. Μάρτιν, αντιπρόεδρος και καθηγητής μοριακής φυσιολογίας και βιοφυσικής στο Baylor, συνεργάστηκε με τον Δρ. Ο Diwakar Turaga, επίκουρο καθηγητή παιδιατρικής στο Baylor και ειδικό παιδιατρικής εντατικής καρδιολογικής φροντίδας στο Texas Children’s, για να μελετήσει προφίλ των δειγμάτων καρδιάς και αίματος από ασθενείς με CHD. Η ομάδα μελέτησε ασθενείς με σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής καρδιάς (HLHS), τετραλογία Fallot (TOF) και διατατικές (DCM) και υπερτροφικές (HCM) καρδιομυοπάθειες που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς.

“Χρησιμοποιώντας πολλές συναρπαστικές νέες τεχνολογίες όπως ο προσδιορισμός αλληλουχίας RNA μονοκυττάρου, μπορέσαμε να εξετάσουμε δείγματα ασθενών με συγγενή καρδιοπάθεια σε μονοκυτταρικό επίπεδο. Ένας από τους στόχους μας είναι να βελτιώσουμε την εξέλιξη αυτής της τρομερής ασθένειας που ταλαιπωρεί τα παιδιά”, είπαν ο Martin, διευθυντής του Εργαστηρίου Ανανέωσης Καρδιομυοκυττάρων στο Καρδιολογικό Ινστιτούτο του Τέξας και η καθηγήτρια Vivian L. Smith από το Τμήμα Ολοκληρωτικής Φυσιολογίας στο Baylor. ” «Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου κυτταρικού άτλαντα συγγενών καρδιακών παθήσεων», δήλωσε ο Turaga, γιατρός στη Μονάδα Καρδιακής Εντατικής Θεραπείας στο Texas Children’s, καθώς και ειδικός στη γονιδιωματική και τη μικροσκοπία. “Δημιουργούμε έναν οδικό χάρτη για θεραπείες που στοχεύουν μεμονωμένους κυτταρικούς τύπους και μοναδικές οδούς γονιδίων στη ΣΝ που περιλαμβάνουν τόσο την καρδιά όσο και το ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που δεν είχε αναφερθεί πριν. Καθώς η τεχνολογία ωριμάζει, αυτό θα γίνει το πρότυπο φροντίδας στη θεραπεία της CHD.”

Τα ευρήματα της μελέτης όχι μόνο παρέχουν έναν νέο οδικό χάρτη για την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών, αλλά δίνουν επίσης στην επιστημονική κοινότητα μια κρίσιμη πηγή σπάνιων παιδιατρικών δειγμάτων καρδιάς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω ανακαλύψεις και εμβάθυνση της κατανόησής μας για τη νόσο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανακαλύφθηκε το γονιδιακό υπόστρωμα της συγγενούς καρδιοπάθειας

Τρεις νέες σπάνιες συγγενής καρδιακές διαταραχές ’ χτυπούν ’ τα παιδιά

Καρδιακές ανωμαλίες αυξάνουν τον κίνδυνο για PTSD

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής θα μπορούσε να έχει γεωπολιτικές επιπτώσεις στη ναυτιλία

Ενώ οι διαδρομές θα μπορούσαν να σημαίνουν εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων για το διεθνές εμπόριο, σημαίνουν επίσης ότι το μεταβαλλόμενο κλίμα στην Αρκτική θα θέσει σε κίνδυνο πολλά είδη που ζουν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Σύνδρομο Marfan: Μια διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος

Σύνδρομο Marfan: Το σύνδρομο Marfan είναι μια κληρονομική διαταραχή των συνδετικών ιστών του σώματος, μιας ομάδας ιστών που διατηρούν τη δομή του σώματος και υποστηρίζουν εσωτερικά όργανα και άλλους ιστούς.

Καρκίνος παγκρέατος: Ανακαλύφθηκε μοριακός διακόπτης που πυροδοτεί τη μετάσταση

Καρκίνος παγκρέατος: Ερευνητές στο HICCC στο NewYork-Presbyterian/Columbia University ανακάλυψαν μια πρωτεΐνη της οποίας το επίπεδο έκφρασης λειτουργεί ως μοριακός διακόπτης μεταξύ της πρωτοπαθούς ανάπτυξης καρκίνου και της μεταστατικής διάδοσης στα κύτταρα.

Οι γυναίκες παρουσιάζουν κνησμό λιγότερο συχνά από τους άνδρες

Φλεγμονή δέρματος: Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι η γυναικεία ορμόνη οιστραδιόλη καταστέλλει την ψωρίαση και ο προστατευτικός ρόλος της ορμόνης έχει παράσχει μια βάση για τις θεραπευτικές της δυνατότητες.

Φτάνοντας στη ρίζα της λειτουργίας του καρδιακού μυός

Καρδιακές παθήσεις: Ο καρδιακός μυς είναι γεμάτος με μικροσκοπικές δυάδες που συντονίζουν τους παλμούς της καρδιάς μας. Νέα έρευνα αποκαλύπτει ένα ζωτικό συστατικό που τακτοποιεί τις δυάδες και τις συγκρατεί.

Τα πορώδη κύτταρα οδηγούν σε πιο αδύναμο ήπαρ

Μη αλκοολική λιπώδης νόσος ήπατος: Στο μικροπεριβάλλον του όγκου του ήπατος που σχετίζεται με την παχυσαρκία, οι ινοβλάστες που ονομάζονται ηπατικά αστρικά κύτταρα γερνούν.

Το παράδοξο της συσχέτισης μεταξύ μάσκας και μεταδοτικότητας της Covid

Covid μάσκα: Τα τυπικά μοντέλα λοίμωξης τείνουν να εστιάζουν μόνο σε καταστάσεις ασθενειών, παραβλέποντας τη δυναμική ενός πολύπλοκου παραδόξου. Ενώ η κάλυψη μειώνει τα ποσοστά μετάδοσης και κατά συνέπεια τον επιπολασμό της νόσου, η μείωση της νόσου αναστέλλει τη χρήση μάσκας, προάγοντας έτσι την επιδημική αναζωπύρωση.

Τα άσχημα όνειρα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για τη νόσο Πάρκινσον

Νόσος Πάρκινσον: Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 17% και 78% των ατόμων με Πάρκινσον έχουν εφιάλτες κάθε εβδομάδα. ενώ η εμφάνιση συχνών άσχημων ονείρων σε μεγαλύτερη ηλικία θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι επικείμενης νόσου του Πάρκινσον σε κατά τα άλλα υγιή άτομα.