Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Εμβολιασμός COVID-19 καρκινοπαθών: Πόσο ασφαλής είναι

Εμβολιασμός COVID-19 καρκινοπαθών: Πόσο ασφαλής είναι

Οι ογκολογικοί ασθενείς ρωτούν τις επιστημονικές εταιρείες για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του COVID 19.

Με αφορμή την έναρξη του εμβολιασμού για τη νόσο του COVID-19 στην Ε.Ε. και στη χώρα μας από τις τελευταίες μέρες του 2020, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών υπέβαλε ερώτημα σε επιστημονικές εταιρείες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολιασμού για ογκολογικούς ασθενείς. Απευθυνθήκαν και ζήτησαν την γνώμη των επιστημονικών εταιρειών ως των πλέον αρμοδίων και εξειδικευμένων να επιβεβαιώσουν τους ασθενείς για την ασφάλεια των εμβολίων.

Η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας σε επιστολή της με αρ. πρωτ. 503/23-12-2020 απάντησε σχετικά τα εξής:

Σε συνέχεια του ερωτήματός σας, αναφορικά με την ασφάλεια εμβολιασμού έναντι του COVID-19 για τους ασθενείς υπό ακτινοθεραπεία σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

  • Οι ασθενείς που υποβάλλονται ή έχουν υποβληθεί σε αμιγές σχήμα ακτινοθεραπείας, δεν έχουν καμία αντένδειξη για εμβολιασμού έναντι του COVID-19.
  • Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε συνδυασμό ΑΚΘ και ΧΜΘ επί φυσιολογικής γενικής αίματος, πάλι έχουν ένδειξη για εμβολιασμό έναντι του COVID-19.

Σε γενικές γραμμές, όταν η ΑΚΘ συνδυάζεται με τη ΧΜΘ, κάθε περίπτωση εξατομικεύεται κλινικά, λαμβάνοντας υπόψη επιβαρυντικούς παράγοντες όπως το βάρος, τον σακχαρώδη διαβήτη, ΧΑΠ, δείκτη ζωτικότητας, ηλικία κλπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Ελληνική Συμμαχία HPV: Όραμα η εξάλειψη του ιού

‘’Φαρμάκι’’ οι ακτινοθεραπείες των καρκινοπαθών στην  Ελλάδα

Κ.Ε.Φ.Ι. : Ημερίδα για την φαρμακοεπαγρύπνηση

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 που θα μεταδοθεί μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, facebook.com/skkephi, για το θέμα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο αριθμός των πασχόντων στην Ελλάδα για το έτος 2020

Το πλήθος των μοναδικών πασχόντων που έχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη ανέρχεται στους 1.050.635, αγγίζοντας το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας,σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ.

Καθολική Υγειονομική Κάλυψη για τους Ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις

Κάθε χρόνο, 100 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγούνται στη φτώχεια, επειδή η περίθαλψη κοστίζει πολύ περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες Υγείας, ενώ ακόμα περισσότεροι αναγκάζονται να διαλέξουν ανάμεσα στην υγεία τους ή στη σίτιση, στην ένδυση ή στη στέγη.

Κορωνοϊός- Εμβολιασμός: Οι ασθενείς με HIV μπορούν να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο

Γράφουν οι ασθενείς της 'Θετικής Φωνής' - Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος Καθώς τα πρώτα εμβόλια COVID-19 κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσμο, εμπειρογνώμονες και μεγάλοι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον HIV (UNAIDS, AIDSMAP, British HIV Association, FRONTLINE AIDS κ.λπ.) προσπαθούν να διαβεβαιώσουν όσους ζουν με τον HIV ότι μπορούν να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο του COVID-19.

Έγκριση FDA επέκτασης ενδείξεων σε σπάνιες μεταλλάξεις του Τrikafta

Τrikafta-Symdeko-Kalydeco: Η φαρμακευτική εταιρεία Vertex ανακοίνωσε στις 21/12/2020 ότι o Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων FDA ενέκρινε την επέκταση της χορήγησης των τριών CFTR τροποποιητών Trikafta (γνωστό στην Ευρώπη ως Kaftrio), Symdeko (γνωστό στην Ευρώπη ως Symkevi) και Kalydeco σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση με σπάνιες μεταλλάξεις στις ΗΠΑ. 

Τι λένε οι γιατροί για τον εμβολιασμό των ασθενών με κυστική ίνωση

Κορωνοϊός εμβόλιο και Κυστική Ίνωση: Το τελευταίο διάστημα και ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού κατά του Covid-19 στη χώρα μας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης έχει λάβει πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την διαδικασία του εμβολιασμού Covid-19 για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.