Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΛΟΔΙ: Ενάντια στο πρόσφατο ΦΕΚ για αποζημιώσεις προϊόντων σακχαρώδου

ΕΛΟΔΙ: Ενάντια στο πρόσφατο ΦΕΚ για αποζημιώσεις προϊόντων σακχαρώδου

Η απάντηση της ΕΛ.Ο.ΔΙ. στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ να απομακρύνει από το Μητρωό των Αποζημιούμενων Προϊόντων ιατροτεχνολογικά προϊόντα Σακχαρώδου Διαβήτητύπου 1 ( 3) (αισθητήρες συνεχούς καταγραφής των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα) .

Η ΕΛ.Ο.ΔΙ. από το 1997 βρίσκεται στο πλευρό των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη σε όλη την Ελλάδα. Αδιάλειπτα, αγωνίζεται για την καλύτερη ποιότητα της ζωής τους και δίνει μάχες για να κερδίσει αυτά που έχει να προσφέρει η επιστήμη και η τεχνολογία, για την αντιμετώπιση της νόσου τους και την βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια (!!!) αγωνίζεται καθημερινά για την ένταξη επιτέλους των νέων τεχνολογιών (νέες αντλίες ινσουλίνης, κλειστά υβριδικά συστήματα, νέας τεχνολογίας CGM κτλ.) στην αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να είναι αυτονόητο! Επιστολές και υπομνήσεις, τηλέφωνα, επισκέψεις σε Υπουργεία, ΕΟΠΥΥ, αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, απίστευτες ώρες αναμονής και συζητήσεων, προτάσεις και πάνω από όλα προσωπικός χρόνος – που εθελοντικά ο καθένας θυσιάζει από την οικογένειά του – είναι η καθημερινότητα του καθένα στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας.

Ακόμη και το διάστημα πριν την υπογραφή του εν λόγω ΦΕΚ, όπου είχε υπάρξει η πληροφόρηση ότι επίκειται να γίνει μέγα λάθος με τους αισθητήρες συνεχούς καταγραφής γλυκόζης αίματος, η ΕΛ.Ο.ΔΙ. ήταν εκεί για να προλάβει το κακό. Επιστολές, παρεμβάσεις τόσο στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ (όπου υπήρξε περιστατικό κατά το οποίο δεν επετράπη καν η είσοδος σε μέλη του ΔΣ στο κτίριο, προκειμένου να δοθεί επιστολή σχετικά με το θέμα στην Διοικήτρια, παρά την υπόσχεσή της ότι «οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές», μέχρι που κατέβηκε εκτός κτιρίου (!!) η γραμματέας του Γενικού Διευθυντή να την παραλάβει) , όσο και στο Υπουργείο Υγείας, επίσκεψη κατ’ ιδίαν στους παραπάνω, παρέμβαση με επιστολές, υπογραφές γνωστών ιατρών του χώρου – μελών της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛ.Ο.ΔΙ. – αμέτρητες ώρες με τρέξιμο και αγωνία για να πείσουμε τους αρμόδιους (οι οποίοι ουδέποτε ζήτησαν τη γνώμη των ατόμων με διαβήτη, ως όφειλαν) για πράγματα αυτονόητα.

Τελικά, στις 08/08/2022 υπογράφηκε το επίμαχο ΦΕΚ (Αρ. φύλλου 4204/τ.Β/08-08-2022) –δείτε το εδώ-, το οποίο ναι μεν μετά από τεράστια καθυστέρηση εντάσσει πολλές νέες τεχνολογίες, από την άλλη όμως δημιουργεί ξαφνικά τεράστια ζητήματα και προβλήματα στη ζωή, στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ και στην ΥΓΕΙΑ των ασθενών-χρηστών αντλιών ινσουλίνης οι οποίες συνδέονται με αισθητήρες συνεχούς καταγραφής γλυκόζης! Είναι καθαρά αντιεπιστημονικό και υλιστικό να βάζει κανείς σε έναν κουβά όλους τους αισθητήρες και να τους θεωρεί όλους το ίδιο. Δεν κάνουν την ίδια δουλειά τα stand alone CGM σε σύγκριση με τους αισθητήρες γλυκόζης που συνδέονται με τις αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης. Δεν νοείται να καλύπτονται με το ίδιο ποσό αναλώσιμα προηγμένης τεχνολογίας και αυτοματοποίησης με την αντλία και ξαφνικά να δίνεται η μισή αποζημίωση για αυτά!

  • Δεν είναι δυνατόν να μην λήφθηκε υπόψη η αποζημίωση άλλων κρατών στην Ευρώπη!

 

Δεν είναι δυνατόν να παίζουν κάποιοι με την ασφάλεια και την ζωή των ατόμων με διαβήτη!

Ζητάμε από όλα τα άτομα, μέλη μας και μη, που χρησιμοποιούν αντλία ινσουλίνης συνδεδεμένη με αισθητήρες να μας αναφέρουν τα αποτελέσματα που διαπίστωσαν και διαπιστώνουν καθημερινά στη ρύθμιση του διαβήτη τους και στην ποιότητα της ζωής τους. Ζητάμε από τα Κέντρα Υγείας και τους Ιατρούς Διαβητολόγους, να μας δώσουν στοιχεία για την διαφορά που βλέπουν στη ρύθμιση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 των ασθενών τους. Ζητάμε από όλους, να μας ενημερώσετε τηλεφωνικά στο 210 8838113 ή μέσω email στo [email protected] τη δική σας θέση και την αγωνία σας για αυτό το απίστευτο γεγονός που συμβαίνει!!!

Πρέπει να καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι είμαστε πολλοί! Ότι δεν μπορούν να παίζουν με την ασφάλεια, την υγεία και την ζωή μας. Πρέπει να στηρίξουμε όλοι δυναμικά τους Συλλόγους και την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη και να δράσουμε για να αλλάξουμε αυτό το κάκιστο ΦΕΚ άμεσα. 

  • Αλήθεια, θα μας εκπλήξουν και με το επικείμενο ΦΕΚ για τις ταινίες μέτρησης ξανά αρνητικά;

Η ΕΛ.Ο.ΔΙ. θα είναι πάλι εκεί και με τη συσπείρωση όλων μας θα σταθεί απέναντι σε όποιον απαιτείται ώστε να επιτύχει το καλύτερο για την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής μας  αλλά και της οικογένειάς μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απόφαση του ΕΟΠΥΥ αναστάτωσε εκατοντάδες ασθενείς με διαβήτη

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη-Δαραμήλας : Το clawback απειλεί την διαθεσιμότητα των θεραπειών για διαβήτη

Η Sanofi Καινοτομεί με το ημερολόγιο ενός παιδιού με διαβήτη

Μετάδοση κοροναϊού από ασυμπτωματικούς ασθενείς χωρίς φυσική επαφή

Δωρεάν σεμινάρια για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στις 18 – 19 Μαρτίου

Γιορτές εν μέσω γλυκών, πανδημίας και Σακχαρώδη Διαβήτη

Νέα Εποχή για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση μετά την θεραπεία τριπλού συνδυασμού που “παγώνει” τη νόσο

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη-Πανουσοπούλου : Προτεραιότητα του ΕΟΠΥΥ η αποζημίωση των νέων τεχνολογιών για τον Διαβήτη

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη-Ανδριανή Βαζαίου: Οι νέες τεχνολογίες διευκολύνουν την ζωή των παιδιών με διαβήτη

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη-Α. Χριστοφορίδης : Να δημιουργηθούν πρότυπα διαβητολογικά κέντρα για τον Διαβήτη τύπου 1

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη- Ασθενής Σκουλικάρης: Οι νέες αντλίες και ινσουλίνες θεραπεύουν τον διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΚΕΦΙ : Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:30.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Παρέμβαση - τομή Ι. Βαρδακαστάνη στη ΔΕΘ για την αντιμετώπιση όσων καταπατούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Στην εκδήλωση: «Προσβάσιμες και Συμπεριληπτικές πόλεις», που διοργανώθηκε από την υφυπουργό Πρόνοιας Δ. Μιχαηλίδου και τον γ. γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του European Disability Forum και της International Disability Alliance Ιωάννης Βαρδακαστάνης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης: Δημήτριος Παπαστεργίου, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης […]

Βαρδακαστάνης:Χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA, καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υποστηρίζει ότι η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών.

Σταθερή συνεργασία του Humanity Greece με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης από τo Humanity Greece στους ωφελούμενους του ΑΚΗΑ-Υπνωτήριο Αστέγων του Ο.ΚΑ.ΝΑ.Στο πλαίσιο του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου, το Humanity Greece ανακοινώνει τη σταθερή συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Καμία προπληρωμένη κάρτα για τα επιδόματα δεν θα δεχθεί το αναπηρικό κίνημα

Τα αναπηρικά επιδόματα χορηγούνται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργεί η ίδια η αναπηρία και δεν αποτελούν εισόδημα, τονίζει η Ε.Σ.Α.μεΑ. ‘’Καμία προπληρωμένη κάρτα για τα επιδόματα δεν θα δεχθεί το αναπηρικό κίνημα.’’, τονίζουν .

20 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας

20 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας. Η ημέρα που μιλάμε ανοιχτά για τους 5 γυναικολογικούς καρκίνους, τους καρκίνους που αφορούν την φύση μας. Είναι η μέρα που χρωματίζουμε την Ελλάδα μωβ, το χρώμα των γυναικολογικών καρκίνων.

Αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν καλύτερα τους επιβάτες με περιορισμένη κινητικότητα

Το Bounce συνέλεξε πληροφορίες από τις Αναφορές Καταναλωτών Αεροπορικών Ταξιδίων για το πρώτο τρίμηνο του 2022 για να κατατάξει τις αεροπορικές εταιρείες με βάση το πόσο συχνά χειρίζονται λανθασμένα αναπηρικά αμαξίδια και σκούτερ.