ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Ο.Υ εμβολιασμός: “Δεν είναι σωστό” οι νεότεροι να εμβολιάζονται πριν από τους ηλικιωμένους

Π.Ο.Υ εμβολιασμός: “Δεν είναι σωστό” οι νεότεροι να εμβολιάζονται πριν από τους ηλικιωμένους

Π.Ο. Υ εμβολιασμός: Δεν είναι σωστό" οι νεότεροι να εμβολιάζονται πριν από τους ηλικιωμένους. Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας λέει ότι "δεν είναι σωστό" οι νεότεροι, υγιέστεροι ενήλικες στις πλούσιες χώρες να εμβολιάζονται κατά του COVID- 19 πριν από τους ηλικιωμένους στις φτωχότερες χώρες.

Ο γενικός διευθυντής Tedros Adhanom Ghebreyesus ξεκίνησε την εβδομαδιαία συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του Π.Ο.Υ- σχεδόν από τα κεντρικά γραφεία του στη Γενεύη—, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι μόνο 25 δόσεις εμβολίου έχουν χορηγηθεί σε μία φτωχή χώρα, ενώ πάνω από 39 εκατομμύρια δόσεις έχουν χορηγηθεί σε σχεδόν 50 πλουσιότερα έθνη. Σε μερικά από τα σκληρότερα δημόσια λόγια του ακόμα εναντίον των παραγωγών εμβολίων, ο Tedros επέκρινε για άλλη μια φορά τις “διμερείς συμφωνίες” μεταξύ επιχειρήσεων φαρμάκων και χωρών που πλήττουν την ικανότητα του προγράμματος COVAX, το οποίο έχει τη στήριξη της Π.Ο.Υ και έχει ως στόχο να μεταφέρει εμβόλια σε όλες τις χώρες.

“Μόλις 25 δόσεις έχουν δοθεί σε μια χώρα χαμηλότερου εισοδήματος- όχι 25 εκατομμύρια, όχι 25.000- μόνο 25. Πρέπει να είμαι ευθύς”, ανέφερε ο Tedros. Δεν προσδιόρισε τη χώρα. Ο Tedros χαιρέτισε ωστόσο το επιστημονικό επίτευγμα πίσω από την κυκλοφορία εμβολίων λιγότερο από ένα χρόνο μετά την έκρηξη της πανδημίας στην Κίνα, όπου μια ομάδα με τη στήριξη του Π.Ο.Υ έχει πλέον αναπτυχθεί για να ερευνήσει τις ρίζες του κορωνοϊού. “Τα εμβόλια είναι η ένεση στο χέρι που χρειαζόμαστε όλοι, κυριολεκτικά και μεταφορικά”, ανέφερε.

“Αλλά τώρα αντιμετωπίζουμε τον πραγματικό κίνδυνο, ακόμα και καθώς τα εμβόλια φέρνουν ελπίδα σε κάποιους, να γίνουν ένα ακόμα τούβλο στο τείχος της ανισότητας μεταξύ των κόσμων των ανθρώπων και των μη-εχόντων”. εμβόλια σε όλες τις χώρες βάσει αναγκών. “Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν δώσει προτεραιότητα στη ρυθμιστική έγκριση σε πλούσιες χώρες, όπου τα κέρδη είναι τα υψηλότερα, και όχι στην υποβολή” στοιχείων στον ΠΟΥ, ανέφερε, ώστε να μπορεί να εγκρίνει εμβόλια για ευρύτερη χρήση. σημείο πρόσβασης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O Π.Ο.Υ διερευνά την προέλευση του covid-19

Ο Π.Ο.Υ στέλνει το μήνυμα για τις γιορτές... Μην αγκαλιάζεστε

Επιτροπή από τον Π.Ο.Υ τη UNICEF και τη Lancet επισημαίνει τους κινδύνους για την υγεία των παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τηλεψυχιατρική και ενέσιμα αντιψυχωσικά μακράς δράσης για ασθενείς με σχιζοφρένεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Πρόσθεσε ότι αυτή η μελέτη είναι σημαντική γιατί δείχνει ότι ακόμη και ασθενείς με σοβαρή ψυχική ασθένεια μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία με τηλεψυχιατρική και με καλή συμμόρφωση. «Ειδικά για ασθενείς με σχιζοφρένεια που έχουν προβλήματα πρόσβασης, η τηλεψυχιατρική είναι πραγματικά χρήσιμη», είπε ο Colon-Rivera.

Συσχετίσεις μεταξύ ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αναπνευστικής υγείας

Καναδάς μελέτη: Η ανάπτυξη των πνευμόνων στην πρώιμη ζωή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην προστασία ή στην αύξηση της ευαισθησίας σε αλλαγές που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, στην πνευμονική λειτουργία και στη ΧΑΠ στην ενήλικη ζωή.

Εμμηνοπαυσιακή αρθρίτιδα-Ασκήσεις & tips που ανακουφίζουν τον πόνο

Αθλητισμός κολύμβηση: Οι γυναίκες που πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν οστεοαρθρίτιδα, η οποία μπορεί να αποδυναμώσει τα οστά και να προκαλέσει κατάγματα. Δείτε πώς μπορείτε να ανακουφίσετε τον πόνο στις αρθρώσεις.

Ασύρματος βηματοδότης βιοδιασπάται όταν δεν είναι απαραίτητος

Ασύρματος βηματοδότης: Οι ερευνητές είναι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά να προσφέρουν στους ασθενείς με καρδιοπάθειες έναν προσωρινό «έξυπνο» βηματοδότη που απλώς διαλύεται όταν δεν είναι πλέον απαραίτητος.

Οφέλη της διαλείπουσας νηστείας στον κιρκάδιο ρυθμό

Διαλείπουσα νηστεία: Η διαλείπουσα νηστεία γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής όσον αφορά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, έχει πολλά υποσχόμενα οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων χρόνιων ασθενειών.

Υπάρχει κίνδυνος για δηλητηρίαση από υπερβολικής ποσότητας νερού;

Δηλητηρίαση από νερό: Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία του εγκεφάλου, μια κατάσταση γνωστή ως υπονατριαιμία, η οποία αραιώνει την ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο αίμα.