Χωρίς κατηγορία

Pfizer BioNTech εμβόλιο: Η τιμή και η αλυσίδα εφοδιασμού

Pfizer BioNTech εμβόλιο: Η τιμή και η αλυσίδα εφοδιασμού

Τον Ιούλιο, η Pfizer είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων του δυνητικού εμβολίου σε τιμή 39 δολαρίων για ανοσοποίηση δύο δόσεων

Pfizer BioNTech εμβόλιο: Η BioNTech σε συνεργασία με την Pfizer παρασκευάζουν το υποψήφιο εμβόλιο κατά του Covid-19 και σχεδιάζουν να το κοστολογήσουν κάτω από τις τυπικές τιμές της αγοράς και να διαφοροποιήσουν τις τιμές μεταξύ χωρών ή περιοχών. Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση για τους Financial Times, ο επικεφαλής στρατηγικής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, Ράιαν Ρίτσαρντσον, δήλωσε ότι η τιμή του εμβολίου, η οποία καθορίζεται από κοινού με την Pfizer και δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση, θα αντικατοπτρίζει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές από τον ιδιωτικό τομέα. «Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη προσέγγιση που αναγνωρίζει ότι η καινοτομία απαιτεί κεφάλαιο και επενδύσεις, οπότε σχεδιάζουμε να τιμολογήσουμε το εμβόλιό μας πολύ κάτω από τα τυπικά επιτόκια της αγοράς, που αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και με στόχο να διασφαλίσουμε την ευρεία πρόσβαση του εμβολίου σε όλο τον κόσμο», είπε ο Ρίτσαρντσον. «Περιμένω να υπάρχει διαφορετική τιμολόγηση σε ορισμένες περιοχές του κόσμου», πρόσθεσε, αρνούμενος να επεκταθεί στις διαφορετικές τιμές. Το εμβόλιο, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα 9/11 είναι αποτελεσματικό κατά 90%, με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της δοκιμής, ένα σημαντικό ορόσημο στον πόλεμο ενάντια σε έναν ιό που σκότωσε πάνω από ένα εκατομμύρια ανθρώπους και έπληξε την παγκόσμια οικονομία. 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις μέσα στο 2021 Τον Ιούλιο, η Pfizer είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων του δυνητικού εμβολίου σε τιμή 39 δολαρίων για ανοσοποίηση δύο δόσεων, ή 19,5 δολάρια ανά δόση, με την επιλογή να πουλήσει άλλες 500 εκατομμύρια δόσεις υπό όρους που θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης ξεχωριστά. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσει αύριο την έγκριση σύμβασης προμήθειας με την Pfizer και τη BioNTech. Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ένα συμβόλαιο 300 εκατομμυρίων δόσεων πλησιάζει να υπογραφεί, χωρίς να παρέχει οικονομικούς όρους. Ο Ρίτσαρντσον είπε επίσης ότι ο στόχος των δύο εταίρων να παρέχουν 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις το 2021 θα ήταν το αποτέλεσμα μια ενίσχυσης των προσπαθειών μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους. Παράλληλα θα υπήρχε σημαντική παροχή κατά το πρώτο εξάμηνο, η αύξηση της παραγωγής θα συνεχιζόταν κατά τη διάρκεια του 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποτελεσματικό κατά 90% το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των Pfizer & Biontech

Επισημάνσεις λοιμωξιολόγων για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων covid-19

Φαρμακοβιομηχανίες πανδημία: Ενίσχυση της φήμης και της εμπιστοσύνης των καταναλωτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα ανάλυση δεδομένων από μεγάλη δοκιμή στις ΗΠΑ συγκρίνει τα αντιβιοτικά με τη χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα

Οι ασθενείς μπορεί να αισθάνονται παραπλανημένοι, για παράδειγμα, εάν ένας χειρουργός πιέζει για σκωληκοειδεκτομή χωρίς να τους εξηγήσει ότι μια σειρά αντιβιοτικών μπορεί να τους βοηθήσει καλά. Άλλοι ασθενείς μπορεί να επιλέξουν τη χειρουργική επέμβαση αμέσως, ειδικά σε περιπτώσεις με σκωληκοειδίτιδα, για να αποφευχθεί η πιθανότητα επανάληψης επεισοδίων ιατρικής περίθαλψης, είπε.

Ηττήθηκε η εντολή εμβολίου Μπάιντεν από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA δεν είχε την εξουσία να επιβάλει μια τέτοια εντολή επειδή ο νόμος που δημιούργησε την Εργασιακή Ασφάλεια και Υγεία OSHA «εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα να ορίζει πρότυπα ασφάλειας στον χώρο εργασίας και όχι γενικά μέτρα δημόσιας υγείας».

Γονιδιακή μετάλλαξη πίσω από το Αλτσχάιμερ και την Covid

Αλτσχάιμερ Covid: Ερευνητές στη Φινλανδία, όπου περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων φέρουν τη μετάλλαξη APOE4 που αυξάνει τον κίνδυνο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, μελέτησαν τη σχέση μεταξύ της μετάλλαξης και της σοβαρής COVID-19.

Στόχος της Νιγηρίας η δημιουργία βιώσιμης δωρεάν ασφάλισης υγείας στους ηλικιωμένους

Νιγηρία υγεία: "Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι δωρεάν σε ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες επειδή κάποιος έχει πληρώσει για αυτήν. Η πρόκληση στη Νιγηρία δεν είναι να πούμε ότι αυτό είναι δωρεάν. Είναι ποιος πληρώνει για την υπηρεσία και πόσο βιώσιμη μπορεί να είναι η πληρωμή;"

Σχολεία, πανεπιστήμια και μη βασικά καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια στην Ολλανδία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 14 Ιανουαρίου

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να χορηγεί το εμβόλιο σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών από την Τετάρτη. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε την Παρασκευή ότι με την παραλλαγή όμικρον να εξαπλώνεται σαν «κεραυνός», η κυβέρνηση πρότεινε την απαίτηση απόδειξης εμβολιασμού για όσους εισέρχονται σε εστιατόρια, καφετέριες και άλλες δημόσιες εγκαταστάσεις.

Μελέτη Τσιόδρα Λύτρα: Στο μικροσκόπιο εισαγγελικής έρευνας τα ευρημάτα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ

Μελέτη Τσιόδρα Λύτρα: Η δικογραφία, που έχει ανοίξει εδώ και καιρό η Εισαγγελία διερευνά στην ουσία κάθε καταγγελία ή αναφορά που βλέπει το φως της δημοσιότητας και σχετίζεται με την δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών.