Χωρίς κατηγορία

Νοσοκομείο Θεσσαλονίκη: Απάντηση Διοικήτριας σε καταγγελία εργαζομένων

Νοσοκομείο Θεσσαλονίκη: Απάντηση Διοικήτριας σε καταγγελία εργαζομένων

Παράλληλα το Σωματείο αναφέρει ότι το ίδιο προέβει στην αγορά μηχανήματος HI-FLOW RESPRO H-80M με κωδικό F1120408004 αξίας περίπου 5.000 ευρώ, για την υποστήριξη εργαζομένου που χτυπήθηκε από την COVID-19 και βρίσκεται ένα βήμα πριν την διασωλήνωση ενώ υποστηρίζει ότι όταν απευθύνθηκε στη Διοίκηση έλαβε την απάντηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Νοσοκομείο Θεσσαλονίκη: “Η ασφάλεια του προσωπικού του «Άγιος Δημήτριος» αποτελεί βασική προτεραιότητα της διοίκησης του Νοσοκομείου” σημειώνει η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου, Βασιλική Τραούδα, απαντώντας σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το Σωματείο Εργαζομένων του «Άγιος Δημήτριος» καταγγέλλει την Διοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους, υποστηρίζοντας ότι μετά από μήνες πανδημίας, δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για να θωρακίσει το νοσοκομείο για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων.

Παράλληλα το Σωματείο αναφέρει ότι το ίδιο προέβει στην αγορά μηχανήματος HI-FLOW RESPRO H-80M με κωδικό F1120408004 αξίας περίπου 5.000 ευρώ, για την υποστήριξη εργαζομένου που χτυπήθηκε από την COVID-19 και βρίσκεται ένα βήμα πριν την διασωλήνωση ενώ υποστηρίζει ότι όταν απευθύνθηκε στη Διοίκηση έλαβε την απάντηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Το Σωματείο καταγγέλλει ακόμη ότι ζητείται επιτακτικά να ανοίξουν και άλλα κρεβάτια ΜΕΘ σε χώρους της Παθολογικής, χωρίς το απαιτούμενο ειδικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ακόμη ότι λόγω έλλειψης προσωπικού στα πλυντήρια αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να πλένουν τις στολές τους στα σπίτια τους με κίνδυνο διασποράς της covid-19.

Η κ. Τραούδα στην γραπτή απάντησή της αναφέρει ότι «το νοσοκομείο μας διαθέτει πλύντες και πλυντήρια/στεγνωτήρια για την πλύση στολών και ιματισμού κι επιπλέον βρίσκεται σε ισχύ ετήσια σύμβαση για την κάλυψη επιπλέον αναγκών πλύσης.

Η επάρκεια του συστήματος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κατά διαστήματα το νοσοκομείο μας έχει εξυπηρετήσει και τις ανάγκες πλύσης ιματισμού και άλλων δομών. Ο ισχυρισμός του σωματείου ότι οι εργαζόμενοι αναλαμβάνουν οι ίδιοι την πλύση των στολών τους κατ’ οίκον, σε καμιά περίπτωση δεν οφείλεται σε αδυναμία πλύσης των στολών αυτών στα πλυντήρια/ στεγνωτήρια του νοσοκομείου.

Σχετικά με την επάρκεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, το Υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ έχουν ανταποκριθεί πλήρως σε όλα τα σχετικά αιτήματα του νοσοκομείου ώστε να προσφέρεται στους ασθενείς που νοσούν από COVID-19 η απαραίτητη φροντίδα.

Διενεργούνται επίσης καθημερινά τεστ COVID στο προσωπικό, υπάρχει επάρκεια ειδών ΜΑΠ και επιτηρείται συνεχώς η χρήση τους για την πρόληψη της ενδονοσοκομειακής διασποράς. Όσον αφορά τον ιματισμό του προσωπικού, προγραμματίζεται και υλοποιείται τμηματική ανανέωσή του κάθε χρόνο. Επίσης, σε καμιά περίπτωση δεν έχει μείνει ασθενής «αβοήθητος» στο νοσοκομείο μας, όπου η παροχή ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας είναι άμεση και ανθρώπινη και όπου το σύνολο του προσωπικού παρέχει υπηρεσίες καθημερινά με αυταπάρνηση!».

Για το θέμα του μη επεμβατικού αερισμού βαρέως πασχόντων ασθενών,η ίδια σημειώνει ότι «στο νοσοκομείο έχουν ήδη διατεθεί από το Υπουργείο Υγείας 10 συσκευές πνευμονικής αναζωογόνησης BiPap οι οποίες χρησιμοποιούνται εναλλακτικά με τις συσκευές High Flow.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ιατρών του νοσοκομείου μας, αν και οι συσκευές High Flow είναι πιο εύκολα ανεκτές από τους ασθενείς, εντούτοις η ταυτόχρονη χρήση μεγάλου αριθμού αυτών επιβαρύνει δυσανάλογα το δίκτυο αερίων και για το λόγο αυτό προκρίνεται η χρήση των συσκευών BiPap που ήδη διαθέτει το νοσοκομείο. Παρόλα αυτά, το νοσοκομείο βρίσκεται σε διαδικασία προμήθειας συσκευών High Flow στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς αξονικό πάνω από τα μισά νοσοκομεία

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Ν. Άγιος Δημήτριος

ΕΝΙΘ: Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης νοσούν

Σε κλείσιμο οδηγούνται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο επικεφαλής του ΠΟΥ

Π.Ο. Υ εμβολιασμός: Δεν είναι σωστό" οι νεότεροι να εμβολιάζονται πριν από τους ηλικιωμένους. Ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας λέει ότι "δεν είναι σωστό" οι νεότεροι, υγιέστεροι ενήλικες στις πλούσιες χώρες να εμβολιάζονται κατά του COVID- 19 πριν από τους ηλικιωμένους στις φτωχότερες χώρες.

Τελευταία στη λίστα η εστίαση- Συζήτηση για άρση απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού

Σταδιακή άρση lockdwn: Το πλάνο για το άνοιγμα της εστίασης και μετακίνησης εκτός νομού. Τελευταία, όπως όλα δείχνουν, παραμένει στη σειρά η εστίαση, καθώς το επικείμενο άνοιγμά της μετατίθεται ένα μήνα μετά από αυτό του λιανεμπορίου.  Το άνοιγμα των καταστημάτων και η συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού, όσον αφορά την τήρηση των μέτρων, θα είναι ενδεικτικό για ό,τι πρόκειται να ακολουθήσει.  

Φρόντισε τον οργανισμό σου και το δέρμα σου μέσω τον προβιοτικών

Προβιοτικά υγεία: Σε ποιες περιπτώσεις θα σε βοηθήσουν.  'Ενα από τα πιο πολυσυζητημένα οφέλη είναι η καλύτερη πέψη, ειδικά σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς με επιπλέον προκλήσεις όπως η δυσκοιλιότητα καραντίνας και τα στομαχικά προβλήματα λόγω άγχους.  Επίσης, προσφέρουν πραγματικά μια σειρά απίστευτων πλεονεκτημάτων, εκτός από το να βοηθούν την πέψη και το αίμα.

Τι έλεγε το απαγορευμένο εγχειρίδιο του σεξ

Περίεργο εγχειρίδιο του σεξ: Απαγορευμένο για τρεις αιώνες. Πριν από πολλά χρόνια, ένα παλιό εγχειρίδιο σεξ δημοπρατήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του, καθώς ήταν ένα βιβλίο που είχε απαγορευτεί τον δέκατο έβδομο αιώνα. Ο λόγος? Το συνηθισμένο: το σεξ ήταν, και εξακολουθεί να είναι, θέμα ταμπού. Οι λογοκριτές κάθε εποχής πιστεύουν ότι κάνουν καλό στην κοινωνία, αποτρέποντας περισσότερη γνώση του θέματος.

Πώς θα καταλάβουμε αν τα εξανθήματα είναι σημάδι covid - 19

Σύμφωνα με τον δρ. Merry, αυτά τα εξανθήματα σχετίζονται με τα αγγειακά προβλήματα που προκαλεί ο κορωνοϊός. Εάν παρατηρήσετε κάτι περίεργο στα δάχτυλα των ποδιών σας, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας σχετικά με το εάν χρειάζεται να κάνετε τεστ για COVID-19.

Να κρατήσω φιλική σχέση με τον πρώην μου

Φίλοι ή ξένοι: Είναι καλό να μείνω φίλη με τον πρώην μου. Πολλά λέγονται ότι δεν είναι το πιο υγιές ή βολικό να μένουμε φίλοι με τον πρώην μας. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πιθανότητες υποτροπής ή συνέχισης σε μια δυναμική που δεν μας ωφελεί μακροπρόθεσμα, ακόμη και αν ο τύπος της σχέσης έχει αλλάξει.