Επιστημονικά Νέα

Κύκλος Εμμηνορροϊκός: Μπορούν τα εμβόλια COVID-19 να επηρεάσουν την έμμηνο ρύση;

Κύκλος Εμμηνορροϊκός: Μπορούν τα εμβόλια COVID-19 να επηρεάσουν την έμμηνο ρύση;

Τα ευρήματα δεν θα καθορίσουν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των εμβολίων COVID-19 και των εμμηνορροϊκών αλλαγών, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία της βάσης για περαιτέρω έρευνα, δήλωσε η Katharine Lee, μία από τους ερευνητές, που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο St. Louis.

Κύκλος Εμμηνορροϊκός: Τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί για να ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ορισμένοι ειδικοί αναρωτιούνται αν αυτό θα μπορούσε να διαταράξει προσωρινά τους εμμηνορροϊκούς κύκλους. Μπορούν τα εμβόλια COVID-19 να επηρεάσουν την περίοδο μου; Δεν είναι γνωστό, αλλά οι ερευνητές αρχίζουν να μελετούν το ζήτημα. Τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί για να ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ορισμένοι ειδικοί αναρωτιούνται αν αυτό θα μπορούσε να διαταράξει προσωρινά τους εμμηνορροϊκούς κύκλους.

Μέχρι στιγμής, αναφορές ακανόνιστης αιμορραγίας δεν έχουν εκδοθεί. Και είναι δύσκολο να αντλήσετε συνδέσμους με τα εμβόλια, καθώς οι αλλαγές θα μπορούσαν να είναι αποτέλεσμα άλλων παραγόντων, όπως το άγχος, η διατροφή και οι συνήθειες άσκησης. Υπάρχει επίσης έλλειψη αλλαγών παρακολούθησης δεδομένων στους κύκλους της εμμήνου ρύσεως μετά από εμβόλια γενικά.

Εάν οι επιστήμονες βρουν τελικά μια σχέση μεταξύ του εμβολίου και των βραχυπρόθεσμων αλλαγών στην αιμορραγία, οι ειδικοί λένε ότι δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να αποφευχθεί ο εμβολιασμός.

«Τα οφέλη από τη λήψη του εμβολίου σίγουρα ξεπερνούν τη διάρκεια μιας βαριάς περιόδου, αν πράγματι σχετίζονται», δήλωσε η Δρ Mary Jane Minkin, γυναικολόγος και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Yale. Οι ερευνητές ξεκίνησαν πρόσφατα μια έρευνα για να αρχίσουν να συλλέγουν δεδομένα.

Τα ευρήματα δεν θα καθορίσουν εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των εμβολίων COVID-19 και των εμμηνορροϊκών αλλαγών, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη δημιουργία της βάσης για περαιτέρω έρευνα, δήλωσε η Katharine Lee, μία από τους ερευνητές, που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο St. Louis. Η Δρ Jen Gunter, μαιευτήρας και γυναικολόγος στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, είπε ότι είναι πιθανός ένας σύνδεσμος, καθώς η επένδυση της μήτρας, η οποία ρίχνεται κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, περιέχει ανοσοκύτταρα που βοηθούν στην προστασία της μήτρας.

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι κάποιο εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων COVID-19, επηρεάζει τη γονιμότητα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ και το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί, άραγε, η τεχνολογία mRNA να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του καρκίνου

Ενδομήτρια μόλυνση νεογνού από μητέρα θετική στον νέο ιό - Πρώτο στην Ελλάδα περιστατικό

Μπορεί να υπάρξει υπέρ-ανοσία έναντι του SARS-CoV-2

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σήψη μετά από αισθητική επέμβαση σε 29χρονη γυναίκα

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες.

Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Η δημοσίευση της εφημερίδας του Δρ. Bloom θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη συνεργασία από την Κίνα στην παγκόσμια προσπάθεια εντοπισμού της πηγής του SARS-CoV-2.

Μπορούν τα αμυλούχα σνακ να βλάψουν την υγεία της καρδιάς;

Διατροφή Καρδιά: Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μετά από οποιοδήποτε γεύμα συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις κι άλλες αιτίες.

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Νέα έρευνα συνδέει την κοιλιακή παχυσαρκία με ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη

Καρκίνος Παχυσαρκία: Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου μεταξύ των Καναδών ανδρών και η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο. Η κοιλιακή παχυσαρκία φαίνεται να σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης επιθετικού καρκίνου του προστάτη σύμφωνα με νέα έρευνα από το INRS (Institut National de la Recherche Scientifique).