Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Mississippi: Ο νέος νόμος απαγορεύει τις εντολές εμβολίων κατά της covid-19

ΗΠΑ Mississippi: Ο νέος νόμος απαγορεύει τις εντολές εμβολίων κατά της covid-19

Ο νόμος διευκρινίζει επίσης ότι οποιοσδήποτε στο Μισισιπή μπορεί να επικαλεστεί "μια ειλικρινή θρησκευτική αντίρρηση" για να αποφύγει την εντολή εμβολιασμού κατά της COVID-19 από δημόσιο ή ιδιωτικό εργοδότη. Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας λένε ότι οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 δεν προλαμβάνουν πάντα την ασθένεια, αλλά είναι αποτελεσματικοί στη μείωση των σοβαρών περιπτώσεων που οδηγούν σε νοσηλεία ή θάνατο.

ΗΠΑ Mississippi: Το Mississippi θεσπίζει έναν νέο νόμο που λέει ότι οι κρατικές και τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες δεν μπορούν να αρνηθούν τις υπηρεσίες ή να αρνηθούν θέσεις εργασίας σε άτομα που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά της COVID-19. Η απαγόρευση ισχύει για κρατικούς φορείς, κυβερνήσεις πόλεων και κομητειών και σχολεία, κοινοτικά κολέγια και πανεπιστήμια. Οι εντολές εμβολιασμού κατά της COVID-19 δεν ήταν ευρέως διαδεδομένες στο Μισισιπή, αλλά ορισμένοι νομοθέτες είπαν ότι ενεργούσαν ενάντια στην πιθανότητα υπερβολής της κυβέρνησης.

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Τέιτ Ριβς δήλωσε την Παρασκευή ότι υπέγραψε το νομοσχέδιο 1509 της Βουλής και έγινε νόμος αμέσως.

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αναγκάζει τους Αμερικανούς να διαλέξουν μεταξύ του εμβολίου για την COVID-19 και του να βάλουν φαγητό στο τραπέζι τους, να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή να επισκεφτούν μια μικρή επιχείρηση», είπε ο Ριβς στο Twitter.

Ορισμένες άλλες πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών έχουν θεσπίσει νόμους ή εξετάζουν τη νομοθεσία που θα απαγόρευε τις εντολές εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Αυτές οι προσπάθειες υποκινήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την αντίθεση στις προηγούμενες προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να απαιτήσει εμβολιασμούς ή δοκιμές από ορισμένους εργοδότες, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και ομοσπονδιακούς εργολάβους.

Ο νόμος του Μισισιπή διευκρινίζει ότι οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 δεν μπορούν να απαιτούνται για τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό.

Δεν αλλάζει τις άλλες απαιτήσεις παιδικού εμβολιασμού του Μισισιπή, οι οποίες είναι μερικές από τις πιο αυστηρές στη χώρα.

Ο νόμος διευκρινίζει επίσης ότι οποιοσδήποτε στο Μισισιπή μπορεί να επικαλεστεί “μια ειλικρινή θρησκευτική αντίρρηση” για να αποφύγει την εντολή εμβολιασμού κατά της COVID-19 από δημόσιο ή ιδιωτικό εργοδότη. Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας λένε ότι οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 δεν προλαμβάνουν πάντα την ασθένεια, αλλά είναι αποτελεσματικοί στη μείωση των σοβαρών περιπτώσεων που οδηγούν σε νοσηλεία ή θάνατο.

Περισσότεροι από 12.400 κάτοικοι του Μισισιπή έχουν πεθάνει από την COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της πολιτείας.

Το Μισισιπή έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περίπου το 52% των επιλέξιμων κατοίκων στην πολιτεία είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με έναν ανιχνευτή εμβολίων της Mayo Clinic.

Το εθνικό ποσοστό είναι περίπου 66%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η επίδραση της Omicron σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες

Αναφορά για τις πιο υπέρβαρες και παχύσαρκες Πολιτείες του 2021 στην Αμερική.

Tριπλασιασμός των νέων κρουσμάτων covid στις ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο

Τα ποσοστά παχυσαρκίας ενηλίκων αυξάνονται, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) την Τετάρτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.