Ρεπορτάζ Υγείας

ΗΠΑ Κρούσματα: Μείωση κρουσμάτων covid-19 λόγω της επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος

ΗΠΑ Κρούσματα: Μείωση κρουσμάτων covid-19 λόγω της επιτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος

Αντίθετα, ο Gottlieb συμβούλεψε να εξετάσει το ποσοστό νοσηλείας COVID-19 της χώρας για να κατανοήσει καλύτερα τον αντίκτυπο που έχει τώρα ο ιός στις ΗΠΑ. Ο Gottlieb μίλησε επίσης στα CDC, σύμφωνα με πληροφορίες, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν την καθοδήγησή τους για τις μάσκες προσώπου, με πιθανή αλλαγή στις ομοσπονδιακές συστάσεις για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σύντομα.

ΗΠΑ Κρούσματα: Πρόσφατες μειώσεις σε κρούσματα κορωνοϊών στις ΗΠΑ πιθανότατα «κλειδώθηκαν σε αυτό το σημείο», λέει ο Gottlieb Ο Δρ Scott Gottlieb δήλωσε ότι η πρόσφατη μείωση των κρουσμάτων είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Η πρόσφατη μείωση της χώρας σε νέα κρούσματα του κορωνοϊού είναι μια «ελπιδοφόρα τάση», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων το Σαββατοκύριακο.

Ο Δρ. Scott Gottlieb κατά τη διάρκεια εμφάνισης στο “Face the Nation” του CBS News την Κυριακή δήλωσε ότι η πρόσφατη μείωση των κρουσμάτων είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς οι πρόσφατες μειώσεις βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην έντονη προσπάθεια εμβολιασμού της χώρας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας δήλωσαν ότι 1 στους 3 ενήλικες των ΗΠΑ είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένος, ενώ περισσότεροι από τους μισούς έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση.

Ο ομοσπονδιακός οργανισμός την Παρασκευή σημείωσε επίσης ότι ο τρέχων κινητός μέσος όρος 7 ημερών των ημερήσιων νέων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 10%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο κινούμενο μέσο όρο 7 ημερών. “Ενώ στις προηγούμενες τάσεις όταν είδαμε ότι οι υποθέσεις άρχισαν να μειώνονται, ήμασταν κάπως σκεπτικοί επειδή γνωρίζαμε ότι πολλές από αυτές τις μειώσεις ήταν αποτέλεσμα αλλαγών στη συμπεριφορά των ανθρώπων που λάμβαναν περισσότερες προφυλάξεις και είδαμε τις περιπτώσεις να αυξάνονται ξανά », είπε ο Γκότλιμπ.

Αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι αυτές οι μειώσεις που βλέπουμε είναι πραγματικά κλειδωμένες σε αυτό το σημείο”, συνέχισε ο Gottlieb. “Επομένως, δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχούμε ότι καθώς παίρνουμε το πόδι μας από το φρένο, τα πράγματα θα αυξηθούν ξανά.”

Ο πρώην επικεφαλής της FDA είπε ότι οι Αμερικανοί δεν πρέπει να εξετάζουν μόνο το ποσοστό των καθημερινών νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ – αλλά και τη συνολική «σοβαρότητα» της νόσου. “Πολλοί ηλικιωμένοι Αμερικανοί και άνθρωποι που είναι πιο ευάλωτοι στην COVID, οι οποίοι είναι πιθανότερο να νοσηλευτούν ή να υποκύψουν στην ασθένεια, έχουν πλέον προστατευτεί μέσω εμβολιασμού και είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έχουν κακό αποτέλεσμα”, εξήγησε.

“Έτσι, 10.000 περιπτώσεις τώρα είναι πολύ διαφορετικό από 10.000 περιπτώσεις πριν από ένα χρόνο, όταν οι πιο ευάλωτοι Αμερικανοί δεν είχαν προστασία από αυτήν την ασθένεια.”

Σημείωσε ότι η χώρα ενδέχεται να μην πέσει κάτω από 10.000 νέες καθημερινές περιπτώσεις στο εγγύς μέλλον, αλλά σημείωσε ότι “πρέπει να εξετάσουμε αυτές τις περιπτώσεις διαφορετικά.” “Θα αντιπροσωπεύουν πιθανώς πολύ λιγότερες ασθένειες, πολύ λιγότερο θάνατο, επειδή οι περισσότεροι από τους πιο ευάλωτους Αμερικανούς θα έχουν προστατευτεί μέσω εμβολιασμού. Επομένως, πρέπει να εξετάσουμε αυτά τα πράγματα διαφορετικά”, πρόσθεσε.

Αντίθετα, ο Gottlieb συμβούλεψε να εξετάσει το ποσοστό νοσηλείας COVID-19 της χώρας για να κατανοήσει καλύτερα τον αντίκτυπο που έχει τώρα ο ιός στις ΗΠΑ. Ο Gottlieb μίλησε επίσης στα CDC, σύμφωνα με πληροφορίες, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν την καθοδήγησή τους για τις μάσκες προσώπου, με πιθανή αλλαγή στις ομοσπονδιακές συστάσεις για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σύντομα. “Νομίζω ότι πρέπει να γέρνουμε πιο επιθετικά προς τα εμπρός”, είπε για τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών κλειδώματος, δηλαδή των διατάξεων εξωτερικής μάσκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αιχμές στα νεότερα δημογραφικά στοιχεία covid των ΗΠΑ όσον αφορά τα κρούσματα

Υποχώρηση της πανδημίας παγκοσμίως εκτός από τη Λατινική Αμερική

Στα ‘μαχαίρια’ ο Τραμπ με τους κυβερνήτες για τα περιοριστικά μέτρα

Washington: Ο ρόλος των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Όταν συσσωρεύεται λίπος στο ήπαρ παιδιών και εφήβων και δημιουργείται φλεγμονή

Επί του παρόντος ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί η ηπατική νόσος σε παιδιά και ενήλικες είναι η απώλεια βάρους, ο περιορισμός της κατανάλωσης κατεργασμένων τροφίμων και η τακτική σωματική άσκηση.

Με ποια εργασιακή σχέση θα απασχοληθούν οι ιδιώτες γιατροί στην πρωτοβάθμια

Τι περιλαμβάνει το προσχέδιο για ιδιώτες γιατρούς και μονάδες υγείας που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στους θεσμούς και αναμένεται να κατατεθεί με καθυστέρηση αφού ζητήθηκε παράταση

19/10: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

Κορωνοϊός Λύματα: Πτωτικές τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκαν στο Ρέθυμνο (-33%), στον Άγιο Νικόλαο (-50%) και στο Ηράκλειο (-68%), ενώ οριακή μείωση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (-12%).