Πολιτική Υγείας

Εμβολιασμοί ΗΠΑ: 3,1 εκατομμύρια εμβόλια covid – 19 ημερησίως κατά μέσον όρο ενώ οι παραλλαγές προβληματίζουν

Εμβολιασμοί ΗΠΑ: 3,1 εκατομμύρια εμβόλια covid – 19 ημερησίως κατά μέσον όρο ενώ οι παραλλαγές προβληματίζουν

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σημειώθηκε αύξηση κατά 7% στις καθημερινές περιπτώσεις κρουσμάτων, που ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε περίπου 64.000.

Εμβολιασμοί ΗΠΑ: Οι καθημερινές περιπτώσεις κορωνοϊού και οι εισαγωγές στο νοσοκομείο έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ο πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Δρ Tom Frieden λέει στο “Fox News Live” ότι οι παραλλαγές COVID-19 ” πραγματικά προβληματίζουν.” Οι ΗΠΑ έχουν κατά μέσο όρο περίπου 3,1 εκατομμύρια εμβόλια COVID-19 που χορηγούνται την ημέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, αν και ο Δρ Rochelle Walensky εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τις αυξανόμενες τάσεις αλλού.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σημειώθηκε αύξηση κατά 7% στις καθημερινές περιπτώσεις κρουσμάτων, που ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε περίπου 64.000.

Στη συνέντευξη του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, ο Walensky σημείωσε επίσης αύξηση 3% στις εισαγωγές στο νοσοκομείο, κατά μέσο όρο περίπου 4.970. Ενώ σημείωσε μείωση των καθημερινών θανάτων, περίπου 800 συνολικά την ημέρα, εξέφρασε την ανησυχία ότι τα νεότερα δημογραφικά στοιχεία βρίσκονται πίσω από την κορύφωση σε περιπτώσεις κρουσμάτων και νοσηλεία.

“Όπως δείχνουν οι τάσεις στα δεδομένα, οι περιπτώσεις αυξάνονται σε εθνικό επίπεδο και βλέπουμε ότι αυτό συμβαίνει κυρίως σε νεότερους ενήλικες”, δήλωσε ο Walensky. “Γι’ αυτό με ακούσατε τόσο καθαρά, μοιράζομαι την ανησυχία μου. Γνωρίζουμε ότι αυτές οι αυξήσεις οφείλονται εν μέρει σε πιο μεταδοτικές παραλλαγές τις οποίες παρακολουθούμε πολύ στενά. Και, καθώς περισσότερα σχολεία ανοίγουν ξανά, είναι ακόμη πιο σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι λειτουργούν με ασφάλεια, με αυστηρή τήρηση της καθοδήγησης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC και ότι θα πρέπει όλοι μας να σηκώσουμε τα μανίκια μας το συντομότερο δυνατό.

Σημείωσε ότι υπάρχουν “πολλά κινούμενα μέρη” σε σχέση με τις δημογραφικές αλλαγές σε περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης μεταδοτικότητας της παραλλαγής Β.1.1.7 και των ποσοστών εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων πληθυσμών.

Ο Walensky είπε ότι ο οργανισμός μαθαίνει ότι πολλά κρούσματα στους «νέους» σχετίζονται με αθλητικές εγκαταστάσεις για νέους και εξωσχολικές δραστηριότητες και ζήτησαν ισχυρά μέτρα τεστ για την πρόληψη νόσησης τέτοιων ομάδων.

Περιέγραψε επίσης την τελευταία ενημέρωση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC για τον καθαρισμό και την απολυμαντική καθοδήγηση για εγκαταστάσεις και σπίτια για να “αντανακλούν την επιστήμη στη μετάδοση”

«Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν από τον ιό που προκαλεί την COVID-19 μέσω της επαφής με μολυσμένες επιφάνειες και αντικείμενα, ωστόσο, τα στοιχεία έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος από αυτήν την οδό μετάδοσης είναι πραγματικά χαμηλός», δήλωσε ο Walensky. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC συνιστούν τώρα ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο τακτικός καθαρισμός επιφανειών με σαπούνι και απορρυπαντικό πρέπει να είναι αρκετός για να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ η απολύμανση περιοχών σε εσωτερικούς χώρους, σπίτια και σχολεία πρέπει να ασκείται όταν υπάρχει ύποπτη ή επιβεβαιωμένη περίπτωση COVID -19 τις τελευταίες 24 ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κατά τις πρώτες 58 ημέρες της θητείας του Joe Biden εμβολιάστηκαν 100 εκατομμύρια άνθρωποι

Σπάνια η μετάδοση της COVID-19 σε σχολεία με κάλυψη, απόσταση και ανίχνευση επαφών

Πως εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Με τα εμβόλια αποφύγαμε 5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 8.400 θανάτους

5.660 νοσηλείες σε ΜΕΘ έχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών και κατά 91% μειώθηκε ο κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους. Μελέτη με στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου δείχνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή .Ο κ.Τσιόδρας προειδοποίησε ότι επόμενη περίοδος «δεν θα είνα εύκολη».

Νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα - Τι ισχύει

Yποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας οι οποίοι δεν εμβολιάζονται.

Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία λόγω των διαφορών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 συνεχίστηκαν σε όλες τις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσαν ότι, ενώ έχει αναφερθεί ένας μικρός αριθμός προβλημάτων υγείας, τα εμβόλια COVID-19 είναι ασφαλή και εξαιρετικά αποτελεσματικά. Υπάρχουν περισσότεροι από 189 εκατομμύρια Αμερικανοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΗΠΑ και τα κρούσματα COVID-19 έχουν μειωθεί από τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 726.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του John's Hopkins Coronavirus Resource Center.

Προσπάθεια της FDA βελτίωσης της πρόσβασης στα ακουστικά βαρηκοΐας και μείωσης του κόστους για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Και οι δύο νομοθέτες έστειλαν στον FDA μια επιστολή την περασμένη εβδομάδα ζητώντας κανονισμούς για τα ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς ιατρική συνταγή χωρίς καθυστέρηση.

Tα 5 νέα μέτρα κατά της δημογραφικής κρίσης παρουσίασε στο Εconomist ο Χατζηδάκης

Κωστής Χατζηδάκης: Μιλώντας στο συνέδριο του Economist για τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των δύο φύλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση.

Συνεχίζεται η μάχη του Βασίλη Λεβέντη με τον κορωνοϊό-Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Βασίλης Λεβέντης: Για 25η ημέρα παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό.

Οι αστυνομικοί πρέπει να βλέπουν τον εμβολιασμό ως βασικό μέρος της δουλειάς τους, λέει ο Fauci

Κατά το 2020 και το 2021, 94 αξιωματικοί πέθαναν από πυρά. "Δεν ζούμε σε κενό ως άτομα. Ζούμε σε μια κοινωνία και η κοινωνία πρέπει να προστατευθεί", δήλωσε ο Fauci την Κυριακή. "Και το κάνετε αυτό όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό σας, αλλά προστατεύοντας τους ανθρώπους γύρω σας, κάνοντας εμβολιασμό".

Η συγκινητική ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για την μάχη της μητέρας του Ντόρας με τον καρκίνο

Κώστας Μπακογιάννης για Ντόρα: Η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη μετά την ανακοίνωση της μητέρας του, Ντόρας ότι πάσχει από καρκίνο. «Η αγάπη σώζει και η μάνα μου παίρνει αυτή τη στιγμή περίσσευμα απ’ όλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.